За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 137
  • 760
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 225
Здравейте, ще затварям буркани с месо и ми се иска да ползвам винтови. До сега съм правил само в омния и за тях знам, че трябва да с нови капачки за месо. При винтовите има ли значение какви са капачките?  Ако може и рецепта за свинско (бут), че съм затварял само телешко.

# 691
  • In transit
  • Мнения: 14 216
Пак е хубаво да са нови.

# 692
  • Мнения: 9 460
Не си заменям омнията за буркани с винтови капаци, освен зА мед. Въпреки че запечатам отгоре как ги минавам с гърба на ножа да стегне силикона. https://pep-4o.blogspot.com/2022/11/blog-post.html?m=0 така прави месото всякакво, само времето за варене е различно. Не запържваме, не запичаме.

# 693
  • In transit
  • Мнения: 14 216
Не си заменям омнията за буркани с винтови капаци, освен зА мед. Въпреки че запечатам отгоре как ги минавам с гърба на ножа да стегне силикона. https://pep-4o.blogspot.com/2022/11/blog-post.html?m=0 така прави месото всякакво, само времето за варене е различно. Не запържваме, не запичаме.

Пепи, все едно слушам свеки.Scream Мразя ги тези омнии. Много са обемни и ми заемат половината шкаф.

# 694
  • Мнения: 24 620
Около мен който прави, май никой не слага точно месо в буркани с винт, държат си и те на Омния и на нови капачки всеки път. За друго май не придирят толкова но специално за месо и от сорта говоря.

# 695
  • Melmak
  • Мнения: 8 869
Чак сега научих името на тези капачки! Омния за мен до сега беше само парфюм! 😁

# 696
  • Мнения: 7 442
А как трудно се затварят и отварят...мразя ги и аз омниите, ползвам само винтови.  Сигурно 5 кашона миналата година дадох на комшийка, друга такава част - на свекърва си (и тя като на Мики), оставих си 1 кашон за зор заман, и то по настояване на ММ.
Слагам на всичко нови капачки - конфитюри, други консерви, месо...
Марчева, има рецепти, в които сладките се пекат с конфитюра. Правя подобни, но с лешниково брашно и мед и ги пълня с дулсе де лече или конфитюр след изпичане. Очички обаче не съм правила и нямам личен опит, затова умувам. Ще пробвам всички варианти, благодаря!

# 697
  • Мнения: 5 681
Здравейте! Търся изпитана рецепта на солен кекс с царевично брашно. Важно ми е да е мекичък,защото ще го яде за закуска един претенциозен господин, който корички не понася 😒
(Всичко му е въведено и няма проблеми с млечни, яйца, глутен и тн)

# 698
  • Мнения: 10 672
всички омнии разкарах, карам само на винт. може и да не са нови капачите /редовно правя така/, гледай да са в приличен вид.

# 699
  • Sofia
  • Мнения: 29 118
Здравейте! Търся изпитана рецепта на солен кекс с царевично брашно. Важно ми е да е мекичък,защото ще го яде за закуска един претенциозен господин, който корички не понася 😒
(Всичко му е въведено и няма проблеми с млечни, яйца, глутен и тн)
Аз правя,но в тавичка с хартия за печене.
Разбърквам с вилица- 3 яйца,150гр сирене,1ч.ч.кисело мляко с 1ч.л.сода,100гр мазнина по избор,1ч.ч.царевично фино брашно с 1ч.л.бакпулвер,подправки по желание-сол,ким,чубрица,самардала…
Оставям сместа за 5-10мин и пека в загрята фурна на 180’С до готовност.
Може да се добави вътре и колбас,праз,спанак…

# 700
  • София
  • Мнения: 12 690
Здравейте! Търся изпитана рецепта на солен кекс с царевично брашно. Важно ми е да е мекичък,защото ще го яде за закуска един претенциозен господин, който корички не понася 😒
(Всичко му е въведено и няма проблеми с млечни, яйца, глутен и тн)

Мързелив царевичен хляб

# 701
  • Мнения: 9 460
Чак сега научих името на тези капачки! Омния за мен до сега беше само парфюм! 😁
Не са капачки, буркани са. Омния 0.8 и Омния 0.4. за всичко ползвам нови капачки, при лютеницата имах няколко от 0,4 с винтови капачки, май 10 на, На всички надлежно им проверявам ръбчетата И въпреки това онзи ден отворих буркан който беше с мухъл на капака. Тази фира ме дразни, Като знам колко труд съм вложила, прибирала в кашони, А после и разнасям до София.
А затварянето не ме притеснява, докато човекът ми приготвя казана и зарежда,  аз запечатвам, поръбвам и проверявам.
И прибирането е лесно  - в кашони и в мазето.
Стерилизаторите на купените консерви са доста по-мощни от нашите "да заври водата с ключ" и могат да си позволят винтови капаци за месото. Но на този труд и особено тази година три месеца борба  на ММ с бълхи при зайците не мога да си позволя.

# 702
  • Мнения: 3 378
Здравейте. Моля за идеи как да се поднесе печена тиква в по-лесно за консумиране състояние, на събитие за деца.

# 703
  • Sofia
  • Мнения: 22 572
Здравейте. Моля за идеи как да се поднесе печена тиква в по-лесно за консумиране състояние, на събитие за деца.
Обелена и печена на парчета в подходяща за децата големина.  Продава се такава.

# 704
  • Варна
  • Мнения: 2 149
А,мм, в чашки?

Общи условия

Активация на акаунт