За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 129
  • 760
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 3 377
Може и да стане в чашки или върху някакви по-стабилни бисквити...

# 706
  • Русе
  • Мнения: 6 154
Скрит текст:
Здравейте. Моля за идеи как да се поднесе печена тиква в по-лесно за консумиране състояние, на събитие за деца.

Обелена и печена.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/11/blog-post_20.html

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/02/blog-post_6461.html

 



Първите две снимки са на тиква от сорта "Цигулка", третата е на парчета бяла тиква /"Балка"/.
Проба дали е изпечена тиквата. Набележете си едно парче и го боднете с вилица. Ако влиза свободно, тиквата е изпечена добре. Внимавайте да не се разкашка.
Друг вариант е да им направите тиквени кремчета в чашки.

# 707
  • Мнения: 10 672
колко са големи децата и каква е идеята - да ядат тиквата печена или нещо с тиква? винаги може да се направи на хапки, които да се потопят в шоколад и отгоре поръска/орехи. в чашки също, може пласт тиква с подправки и орехи/пласт бял крем с крема/сметана.

# 708
  • Мнения: 3 377
Децата на колегите от нашата фирма са и ще бъдат в широк възрастов диапазон - всички, на които би им било интересно детско коледно парти. От 2 до 12-13 г., предполагам. Участието от родителите е принос за общата почерпка, а моята идея е за нещо по-здравословно. Досега съм носила все кифлички, но се събират доста тестени неща.
Харесвам идеята за хапките, но с шоколадовата глазура едва ли ще се справя.
Благодаря.

# 709
  • Мнения: 10 672
а, ще се справиш - или ганаш или старата класика шоколад и масло. но ползвай кувертюр.
може и бонбони от печена тиква, оваляни в настърган шоколад

# 710
  • Русе
  • Мнения: 6 154
Скрит текст:
Децата на колегите от нашата фирма са и ще бъдат в широк възрастов диапазон - всички, на които би им било интересно детско коледно парти. От 2 до 12-13 г., предполагам. Участието от родителите е принос за общата почерпка, а моята идея е за нещо по-здравословно. Досега съм носила все кифлички, но се събират доста тестени неща.
Харесвам идеята за хапките, но с шоколадовата глазура едва ли ще се справя.
Благодаря.

Добре, ето нещо подходящо с тиква. Малко е играчка, но става вкусно.
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_29.html

# 711
  • Мнения: 10 672
да, нещо такова. като прредложение изпечената тиква може да се намачка с мед и подправки /канела, индийско орехче, джинджифил на прах, настъргана портокалова кора и т.н./ и после да се бодне на клечка и топне в глазурата /и евентуално поръси/, за да има по-добър търговски вид. за мен трябва да е с черен шоколд без добавка на сладост. при трудност могат да се овалят направо в люспи или натрошен шоколад/орехи/какао и т.н. може и в кошнички да се сложат, за да се избегнат клечките, хах

# 712
  • Мнения: 15 046
Аз бих намачкала печената тиква и смесила с маскарпоне или крема сирене. Ако тиквата не е достатъчно сладка, добавям мед. После в по-малки пластмасови чашки, а отгоре украса по желание - орехи, настърган шоколад, смлени бисквити... Бодваш по една лъжичка и готово. А може и пласт крем с тиква, по средата натрошени бисквити и шоколад, отгоре пак тиквен крем.

# 713
  • Русе
  • Мнения: 6 154
Като идея може да направи пластмасови чашки с крем с тиква. Това, при условие че трябва да се занесе нещо с тиква на събирането. Прави крема и го разпределя в чашки. После в хладилник да постои преди тържеството.

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/10/2.html
https://ipeychev9.blogspot.com/2014/10/blog-post_29.html

# 714
  • Мнения: 24 616
И аз за чашки си помислих първо, щом е за деца. От тези шарените еднократни чаши за детски партита, щом ще има и малки по-добре да не са в чинии иначе и от тях има шарени. Бих я сложила просто на кубчета, там поръсена с мед, орехи и канела примерно. По една цветна виличка бодната и готово. Ако условията позволяват, може и преди поднасяне по малко бита сметана отгоре, за още по-празнично.
Някакво кремче с тиква също звучи добре, но зависи най-големите колко са големи, да не би пък те да не го искат това.

# 715
  • Мнения: 10 672
Бих я сложила просто на кубчета, там поръсена с мед, орехи и канела примерно. По една цветна виличка бодната и готово.

и вероятно така ще си остане, особено сред морето от баници, кексчета, сладки и шоколад.  ще търчат и бягат, така че според мен е по-подходящо да е нещо, което грабват, лапат и бягат и то по възможност без да се точат сиропи и други подобни. това са деца на купон все пак Wink

# 716
  • Мнения: 371
Възможно ли е да ПОПРАВЯ желе от дюли,да го разредя?Убедена съм ,че ще ми помогнете отново.

# 717
  • Варна
  • Мнения: 2 148
Ами, затопли го и добави малко вода...

# 718
  • Melmak
  • Мнения: 8 866
Моля за успешна рецепта за баница със сирене/извара с тези къпани кори.

# 719
  • Мнения: 828
Здравейте,днес варих картофи,не е като да варя за пръв път..,но някои отвътре си имаха консистенция на картоф (1-2 макс),а повечето ,ако се отреже по-тънко парче изглеждаха почти прозрачни,като недосварени,леко твърди на пипане,все едно хем са сварени,хем хрупкат леко,а доста време ги варих и не знам картофа ли си е скапан или аз нещо не направих като хората???.Да не говоря,че нямаха белене,за пръв път белих варен картоф с белачка. Накрая ги изхвърлих след 100 часа занимавка и трябваше да мисля бързо нещо друго за обяд... От кауфланд са,мрежа 5кг,повече от там няма да купя картофи,даже не бяха на промо..и ги купих само защото ОТНОВО нямаше червени картофи днес.
Не знам дали се вижда добре.В дясно.
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт