НПМГ - Тема 10

• 66 081
  • 752
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Г-н Даниел Христов предавал ли е на други девети класове миналата година 23/24? На всички ли е дал въпросното домашно за ИК по желание,  има ли други реакции, има ли такава информация?

# 196
Човекът си каза, че и въпросната майка не е реагирала доста дълго време докато не е разбрала, че учителят няма да изтрие двойката.

# 197
  • Някъде там...
Предполагам, че ще оставят патрулна кола пред училището за известно време, предвид напрежението.
Утре са тестовете PISA за деветокласниците.

# 198
Има един сериал Genius. Първият сезон е за Алберт Айнщайн.
Първият път когато кандидатства в университет не го приемат, защото е добър само по математика и физика. Налага му се да учи френски и да пробва следващата година пак. Тогава успява да влезе в университета и да го завърши.
Пожелавам на това момче и се надявам наистина да е гений на математиката и физиката и ако може да насочи мисълта си към достъпна и безплатна енергия ще е супер!
Ситуацията се поражда от там, че незнайно защо майката държи детето и да има отлични оценки и по всички други предмети. Не го разбирам!
По-запознатите, моля да споделят трябват ли отлични оценки по всички предмети за влизане в топ университети със специалност мат и физика.
Може от там да идва проблема на г-жата.
Все пак когато синът и влезе в едно от най-елитните училища в страната не знам защо очаква лесно да изкарва оценки по който и да е предмет.

# 199
Ах, нека има проверки, защо се страхуват - защото всичко е нагласено до последния детайл в нашата мила родина ли? Защото от проверките няма полза и всичко е чисто като сълза. Вместо да се работи по промяна в наредби, закони и наистина да се спазват ежедневно. А не сега за проверката да се разшетаме по правилата. Иначе Кастрева ще ни скастри.
Никога проверка не открива нередности, а такива има и после страда детето, чийто родители са дръзнали да търсят справедливост - дали ще го преместят, дали ще отбягват, дали ще го хулят.
А детето трябва да е центърът.
За съжаление не е така.
Всеки противопоставил се на системата образование и здравеопазване тук, е герой за мен. Това как се държи един родител, съветва правилно или не, спира от часове, забравяна и т.н. лична е преценка, няма ли право на това?! Щом има нарушения последваха и съответните събития с бърза реакция.
Ако е луда /съжалявам, не исках да влизам в този тон/, има съответни органи да оценят състоянието ѝ и да се вземат нужните мерки....
С колко луди с разминавате всеки ден, не са ви приятни, пречат ви някак си, но просто тихо и кротко си продължавате.

Нищо не разбирам от цялата работа, къде е неправдата, ако ученик има двойки по даден предмет нали трябва да се яви на поправителен ? Синът на моя позната беше игнорирал програмирането в елитния техникум където учи - същата история но без ИК Wink хипер талантлив бъдещ инженер, сам си беше сглобил шаси на автомобил вкъщи, влачейки части от автоморги, но учителя по ИТ го изнервил Simple Smile - резултата - две явявания на поправителен - второто успешно и директора го записа само след писмена декларация на родителите че няма да допуснат подобен прецедент занапред. Не им беше леко със сигурност и на родителите и на детето, но някак си отработиха ситуацията, трудни са тинейджърските години , децата преживяват или свръх преживяват всичко и баланса между това дали да им осигуриш вятър в платната или котва е доста неясен понякога и за родителите, но пък границите и правилата трябва да се спазват от всички в училище, няма как според мен да има двоен аршин.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 08:43 от Звездица небесна

# 200
  • София
Сладко кафе, Вие имате ли дете, което се обучава в НПМГ? Предполагам че нямате, иначе щяхте да знаете каква е средата в училището. Изгледайте клипчето на децата от НПМГ и ще разберете за какво говоря.
Аз имам дете в училището и по География му преподава именно Даниел Христов. Това е един от любимите учители на децата. Географията беше най-омразният предмет на моето дете, но той успя да предизвика в детето интерес към предмета и часът по география се превърна в един от най-чаканите часове. Да, взискателен е! Да, кара ги да разсъждават, а не да зубрят факти. Учи се сериозно, но така трябва!
Пушенето пред училище изобщо не разбрах в каква връзка го коментирате. Пред всяко софийско училище има деца, които пушат, включително и пред елитните такива.

# 201
Тук основната разлика е, че майката не позволява на детето да посещава часовете по география. И е трудно да се работи в посока да се разреши проблема.

Ах, нека има проверки, защо се страхуват - защото всичко е нагласено до последния детайл в нашата мила родина ли? Защото от проверките няма полза и всичко е чисто като сълза. Вместо да се работи по промяна в наредби, закони и наистина да се спазват ежедневно. А не сега за проверката да се разшетаме по правилата. Иначе Кастрева ще ни скастри.
Никога проверка не открива нередности, а такива има и после страда детето, чийто родители са дръзнали да търсят справедливост - дали ще го преместят, дали ще отбягват, дали ще го хулят.
А детето трябва да е центърът.
За съжаление не е така.
Всеки противопоставил се на системата образование и здравеопазване тук, е герой за мен. Това как се държи един родител, съветва правилно или не, спира от часове, забравяна и т.н. лична е преценка, няма ли право на това?! Щом има нарушения последваха и съответните събития с бърза реакция.
Ако е луда /съжалявам, не исках да влизам в този тон/, има съответни органи да оценят състоянието ѝ и да се вземат нужните мерки....
С колко луди с разминавате всеки ден, не са ви приятни, пречат ви някак си, но просто тихо и кротко си продължавате.

Нищо не разбирам от цялата работа, къде е неправдата, ако ученик има двойки по даден предмет нали трябва да се яви на поправителен ? Синът на моя позната беше игнорирал програмирането в елитния техникум където учи - същата история но без ИК Wink хипер талантлив бъдещ инженер, сам си беше сглобил шаси на автомобил вкъщи, влачейки части от автоморги, но учителя по ИТ го изнервил Simple Smile - резултата - две явявания на поправителен - второто успешно и директора го записа само след писмена декларация на родителите че няма да допуснат подобен прецедент занапред. Не им беше леко със сигурност и на родителите и на детето, но някак си отработиха ситуацията, трудни са тинейджърските години , децата преживяват или свръх преживяват всичко и баланса между това дали да им осигуриш вятър в платната или котва е доста неясен понякога и за родителите, но пък границите и правилата трябва да се спазват от всички в училище, няма как според мен да има двоен аршин.

# 202
  • София
Няма да променя мението си, харесвам инакомислещите.
Инакомислещи и немислещи са две много различни категории.

Съгласна съм с казаното от Санака. Никой умен и мислещ за детето си родител не го използва като пионка, за да води война по този отвратителен начин. Тя въобще не е в състояние да се постави на мястото на детето и направо го съсипа. Да създадеш лично ти такава идиотска ситуация е страшна Глупост.

# 203

Благодаря, че сподели, отделих време да изслушам целия разговор и съм впечатлена от спокойствието, ясното излагане на случая, логиката на мисълта и въобще - браво! Истински късмет е да имаме такива учители и е привилегия децата ни да учат от тях! Възхищавам се и на учениците, които, за разлика от възрастните, на които им стига един статус във фейсбук, за да заемат позиция, се обединяват в защита на преподавателя си и ясно заявяват на орките, че няма да им позволят да тормозят гимназията им.

# 204
И всичко това, за да не седне и да прочете, колкото за една тройка? Не ги разбирам тези двамата, и мама и синче. Ето моята е с тройка по История, ами не съм отишла да наскубя учителката, въпреки ниското ми мнение за нея, защото знам колко често беше отварян учебника по История у нас.
 Човек трябва да знае кога може, и кога не може да се разправя с учители. Има случаи на много лошо отношение на учител към дете, случвало ми се е, разправяла съм се, имало е разбиране от страна на директор, но този случай не е такъв.
Особено вече и с трагикомедията, която разиграха от Възраждане

# 205
И всичко това, за да не седне и да прочете, колкото за една тройка? Не ги разбирам тези двамата, и мама и синче. Ето моята е с тройка по История, Ами не съм отишла да наскубя учителката, въпреки ниското ми мнение за нея, защото знам колко често беше отварян учебника по История у нас.
Е, въпросът е принципен. Що "ще му учи" на този учител! Айде бе - къф е тоя!
Ще хвърли цялата гимназия на вълците, само и само да не си счупи хатъра!
Влязох от любопитство в групи на възрожденци и ми се изправи косата какви неща пише там за учителя, за гимназията, за децата ни! Страшно е!
Шейм, шейм, шейм, госпожо Ани!

# 206
Децата не излизат в междучасията, само за да пушат. Само се питам пред кое училище не пушат Thinking(не ми харесва, но е повсеместно).
Излизат някой да си вземе закуска и друг да се разтъпче с него... Не е редно да се врат с кемери в тях. Обстановката се напряга. Но пък децата успяват да вкарам малко ирония в ситуацията ... Написах и изтрих, че не е ясно кой с какви очи/мисли чете Smiling Imp"

# 207
Хах, забранено ли е в едно свободно общество да се случват такива ситуации? Колкото и да са ви нелицеприятни, се радвам, че ги има, за да ви разнообразят скучното съществуване и личното ви спокойствие.

Няма да променя мението си, харесвам инакомислещите. А тук и с кауза - дете.
Изказах мнение и не исках да влизам в полемика, не беше това целта ми.

Още има какво да се иска от нас като общество, има доста да растем.
Каузата не е дете за съжаление. Мисля, че не сте разбрали нищо. Моля прочетете, чуйте преди да коментирате.

# 208
Децата не излизат в междучасията, само за да пушат. Само се питам пред кое училище не пушат Thinking(не ми харесва, но е повсеместно).
Излизат някой да си вземе закуска и друг да се разтъпче с него... Не е редно да се врат с кемери в тях.
Не само не е редно, ами и недопустимо навлизане в личното пространство на човека, а мисля, че е и подсъдно да снимаш човек, освен всичко друго - непълнолетен, без съгласието му и съгласието на родителите му! Ние подписваме при всяко състезание и олимпиада дали разрешаваме или не децата ни да бъдат заснемани с цел популяризиране на състезанието, но нагли и агресивни хулигани ще им навират камери в лицата! Ами аз съм бясна направо!
И дори да пушат, това първо не е най-лошото нещо, което може да се случи на деца в тази възраст, второ - не е причина да те снимат и излагат публично.

# 209
Вместо да се упражнявате в писане на обяснения и констатации във ФБ и форуми, вземете спасете и изведете детето от тази ужасна съсипваща го майка.
Бъдете активни в действия, не в писане.
Тук е твърде ниска топката за вас.
Сладурчета!

Общи условия

Активация на акаунт