НПМГ - Тема 10

• 66 082
  • 752
  •   1
Отговори
# 180
  • София
Ах, нека има проверки, защо се страхуват - защото всичко е нагласено до последния детайл в нашата мила родина ли? Защото от проверките няма полза и всичко е чисто като сълза. Вместо да се работи по промяна в наредби, закони и наистина да се спазват ежедневно. А не сега за проверката да се разшетаме по правилата. Иначе Кастрева ще ни скастри.
Никога проверка не открива нередности, а такива има и после страда детето, чийто родители са дръзнали да търсят справедливост - дали ще го преместят, дали ще отбягват, дали ще го хулят. - Ама каква точно справедливост търси въпросната майка, може ли конкретно? Вие четохте ли й писмата до други учители? Той бил математик и "не можел да раздува локуми", тестовете на учителите били "тъпи" и т.н. Каква справедливост търси, ама честно?
А детето трябва да е центърът.
За съжаление не е така.
Всеки противопоставил се на системата образование и здравеопазване тук, е герой за мен. Това как се държи един родител, съветва правилно или не, спира от часове, забравяна и т.н. лична е преценка, няма ли право на това?! Щом има нарушения последваха и съответните събития с бърза реакция. - На какво точно се е потивопоставила тя? На каква система? На общообразователната? Кояти изисква общообразователна подготовка по всички предмети? Докато тя смята, че само по математика и информатика трябва да го обучават мамин  златен, а по другите предмети да му пишат 6 по подразбиране.
Ако е луда /съжалявам, не исках да влизам в този тон/, има съответни органи да оценят състоянието ѝ и да се вземат нужните мерки....
С колко луди с разминавате всеки ден, не са ви приятни, пречат ви някак си, но просто тихо и кротко си продължавате. - Ами искат тихо и кротко да си продължат, ама тя не ги оставя. Това е война, но тя я е направила такава.

# 181
Добре, не е война, приятелска вечеринка ли е?!?!
РУО е застинало някъде далече назад и изобщо не се интересува от добруването на децата, всичко е като един асйберг с малък връх за разкош и престиж, а надолу е помия. Който не се е сблъсквал лично - не знае.

Мда, всички трябва да сме в калъпа и да няма мърдане.
Жалко.

Дори снизходителното отношение към едно дете /мамин златен/ винаги поставя отношенията в грешна плоскост.

# 182
Добре, не е война, приятелска вечеринка ли е?!?!
РУО е застинало някъде далече назад и изобщо не се интересува от добруването на децата, всичко е като един асйберг с малък връх за разкош и престиж, а надолу е помия. Който не се е сблъсквал лично - не знае.

Въпросната майка не иска добруването на децата, а конкретно да навреди на въпросния учител. Попаднала е на костелив орех. Лична вендета е това, тя не е революционер. Не виждам защо и как я припознахте като такава.
Или просто се кефите на този, който бие "лошите"?

# 183
Проблемът на момчето не е нито учителя, нито училището, нито руо, нито министерството или системата. Момчето има огромен проблем - собствената му токсична майка. Не мога дори да си представя на какъв тормоз е подложено вкъщи години наред. Тази жена подлуди цялата държава, а как ли се отнася с децата и мъжа си?

# 184
Хах, забранено ли е в едно свободно общество да се случват такива ситуации? Колкото и да са ви нелицеприятни, се радвам, че ги има, за да ви разнообразят скучното съществуване и личното ви спокойствие.

Няма да променя мението си, харесвам инакомислещите. А тук и с кауза - дете.
Изказах мнение и не исках да влизам в полемика, не беше това целта ми.

Още има какво да се иска от нас като общество, има доста да растем.

# 185
О, да. Децата трябва да се научат да бъдат граждански активни и да бранят това, което наистина има стойност за тях. Нека научат, че много неща в живота им не са даденост и доброто трябва да се защитава. Нека се учат на солидарност.
Родителите също трябва да го научим.

# 186
  • София
Така е! Много е важно да има луди, иначе ще умрем от скука. Joy

# 187
Хах, забранено ли е в едно свободно общество да се случват такива ситуации? Колкото и да са ви нелицеприятни, се радвам, че ги има, за да ви разнообразят скучното съществуване и личното ви спокойствие.
Ако здравеопазването ни беше наред, сигурно щеше да е забранено. За съжаление сега повечето психично болни/ луди си живеят сред нас. Пък даже имат и правото да ни тормозят Simple Smile

# 188
  • София
Няма да променя мението си, харесвам инакомислещите.
Инакомислещи и немислещи са две много различни категории.

# 189
И след като детето има проблем с майка си, вие лично подадохте ли сигнал, където е необходимо, за да се сезират институциите?! Явно имате добри критерии за оценка на психичното състояние на майките, но полза има ли от това?!

# 190
Моето дете не е напрегнато, развълнувано е, разговаряме, но и институциите тук не си вършат работата честно, безпристрастно и по правилата .
От какво точно е развълнувано? Вълнението позитивно или негативно е?

# 191
Има ли значение как се чувства моето дете за вас лично? Когото го засягят личните чувства на личното ми дете е засегнат задължително лично.
Дори случаят помогна да види и друга гледна точка.

# 192
Майката определено има тежък проблем и от това страда детето, а вече и цялото училище. Създава проблеми от години и не само с господина по география. След като съобщенията в школо станаха публично достояние, се хванах за главата що за човек би издържал този тормоз ежедневно - и учители, и ръководство. Тук направо социалните тряба да се намесят. Та детето повтаря учебната година заради нея.
Нито детето може да се върне спокойно в училище, нито нашите деца са спокойни с всички тези камери и проверки.

# 193
Има ли значение как се чувства моето дете за вас лично? Когото го засягят личните чувства на личното ми дете е засегнат задължително лично.
Дори случаят помогна да види и друга гледна точка.

Да,  има - споделили сте го като реплика към мен. Аз го тълкувам като опит за омаловажаване на това, което споделих не само аз.  Не е от нездрав интерес.

Никаква друга гледна точка не виждам аз в тази ситуация, имаме болезнена реакция на един нестабилен родител, който е използван с политическа цел. Цялата тази абсурдна ситуация обаче рефлектира не само върху имиджа на гимназията, но и върху самите ученици. Ако за Вас това е нормално - за мен не е.  Определено системата има проблеми, но промяната не се постига с лов на вещици, с истерии и преминаване на граници.

Слаба богу, изборите са скоро и тогава цялото това нещо ще се забрави. Толкова за "бунта" и "борбата" от мен.

Но за едно съм съгласна - институциите не са на мястото си, ако бяха - изобщо нямаше да дискутираме тази ситуация.

# 194
За мен страховете на децата и на родителите са необосновани от снимащи, интервюиращи и т.н. Създава се изкуствена масова психоза, нездраво е да участвате.
А и какво снимат - пушещи деца пред оградата на училище. Учете ги тези деца на други навици, давайте им вашия положителен пример.
А не след края на едночасова родителска среща да не могат възрастните да издържат и да не запушат на същото това място.
Или да пушат учителите сред децата в неформална обстановка, но факт - позволяват си го.

Общи условия

Активация на акаунт