НПМГ - Тема 10

• 66 125
  • 752
  •   2
Отговори
# 225
Едва ли, ако въобще реши да се мести, ще се чака освобождаване на място и ще кандидатства по правилата. Тази майка винаги ще търси скандала и подкрепа от политици с изявено агресивно поведение, които да оказват натиск върху директора на избраното училище. На всеки вече му става ясно, че където и да се запише въпросното момче, майката ще създава поредица от проблеми и едва ли има директор на тоя свят, който би си прибрал доброволно тая змия в пазвата. Единственият и най-безболезнен изход за това семейство, е да премине в самостоятелна форма на обучение към някое училище, в което лесно ще му пишат тройките, защото печално известният син трудно ще бъде приет от новите си съученици, след всичката гадост, която причини на НПМГ. Тая жена просто направи така, че детето ù да не може да се впише никъде.

# 226
И аз това си мисля. Съсипа най- хубавите години на детето. Не се спря, следя й скандалите още от СМГ. Не знам как ще се впише където и да е, в ученическите канали и социално мрежи снимката и името му се разпространяват мълниеносно още от края на миналата седмица. Как можа да го разкарва по студиа и да прави клипчета с него, още недоумявам.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 11:06 от Garden_g

# 227
Разгледах сайта на Втора Английска гимназия, но не намирам обявено свободно място в гимназията. Не трябва ли да има свободно място, за да се прехвърли детето?
Часовете по език в НПМГ също не отговарят на бройката във 2АГ. Струва ми се като фалшива новина.

Значи ако детето идва от 2 АЕГ в НПМГ - държи се приравнителен изпит по профилиращите предмети, защото хорариума не отговаря.
Ако от НПМГ отива в 2 АЕГ - ще държи изпит по английски само.
 От 8 клас нагоре баловете нямат никакво значение - кой какъв бал е имал никой не го интересува.
Прехвърлянето става и да има обявено свободно място, и да няма обявено - няма значение.

# 228
Свободно място се обявява, ако има напуснал ученик. За онези надплановите деца не се обявява. Те идват с разпореждане от МОН и точно те трябва да влязат. А не с конкурс както при обявено място. Както чета, във 2АЕГ минават над 30 в паралелка, което говори, че има много надпланови.

# 229
  • София
Къде четеш, че във 2АЕГ минават над 30 в паралелка?

# 230
  • Някъде там...
Аз едно не мога да разбера. Това момче е на 16 г., как се оставя майка му да го влачи по интервюта и да пуска клипчета и снимки с него. Не е някое малко дете, да го вдигнеш под мишница и да го принудиш. За мен той е съгласен и го прави по желание, иначе не мога да си го представя. Моите даже да ги снимам не дават ако не искат, какво остава за такива действия.

# 231
Той училище рано или късно ще завърши. Аз се замислих, каква ще е драмата, като си хване гадже.

# 232
Той училище рано или късно ще завърши. Аз се замислих, каква ще е драмата, като си хване гадже.

Няма да си хване....

# 233
Умишлено не искам да гледам интервютата с детето, защото смятам, че това е чутовна глупост от страна на майката, но на въпроса защо слуша майка си, ще кажа, че жената живее от манипулации.

# 234
Ми в темата им го прочетох. Някой спомена, че преди няколко випуска всички паралелки били по 32. А сегашния 9ти се увеличил с 6 деца самото края на миналата година.

# 235
  • София
Ми в темата им го прочетох. Някой спомена, че преди няколко випуска всички паралелки били по 32. А сегашния 9ти се увеличил с 6 деца самото края на миналата година.

Преди повече 10 години бяха по 32 деца - т.е. доста преди нормативните промени, които ограничиха надплановия прием. Тогава навсякъде бяха по много. В сегашния 9-ти клас имало нови деца от тази година, но са по 28-29.

# 236
Е чак преди 10 години не е било.
 Завършилите 2019 бяха по 31 в паралелка.
Следващия випуск 2020 са били по 30 в паралелка.
 Всеки може да го провери. Данните от ДЗИ БЕЛ са достъпни.

# 237
Имаше май точно една година, в която бяха спрели това безумие, просто защото министърът не разрешавал. Махнаха министъра, започна се наново или се забрави писаното в медиите.

# 238
  • София
Е чак преди 10 години не е било.
 Завършилите 2019 бяха по 31 в паралелка.
Следващия випуск 2020 са били по 30 в паралелка.
 Всеки може да го провери. Данните от ДЗИ БЕЛ са достъпни.
Така, де, завършилите 2019 са приети 2014-та - 10 години. Паралелките бяха по 30+ още в 8-ми клас тогава. Всичко това е преди съответните нормативни промени, беше повсеместно и няма никакво отношение към положението сега, за да може въз основа на старо положение да се правят изводи към днешна дата.

# 239
  • София
Здравейте!
Някой може ли да ми обясни какво се случва с НПМГ и кой за какво се бори?
И въобще кои са "Възраждане" (знам, че са някаква политическа партия, но дотам) и за какво се борят пък те?

Общи условия

Активация на акаунт