НПМГ - Тема 10

• 66 787
  • 752
  •   1
Отговори
# 390
  • София
И сега какво, ще му пишат по милост 3 на младежа с лудата майка и така ще валидират завинаги позицията ѝ?
Да не говорим, че създават прецедент, който дава възможност на всякакви откачалки да побъркват учители и директори оттук нататък.

# 391
Ако си е научил материала, нека си вземе изпита. Майката е друг въпрос....дано се спре, че вреди на момчето.

# 392
А връщането му в стария клас няма ли да породи напрежение  сред съученици и учители? Че даже и сред другите ученици от училището. МОН или психолози би трябвало да се изкажат не е ли редно да препоръчат смяна на училищната среда с цел избягване на това насъбрало се напрежение.

# 393
  • Sofia
Точно това ще стане. Най- добрата среда за него все пак е в СМГ...
Някой да знае дата за олимпиада по немски.

# 394
Това е добра новина!
Момчето има време да се подготви, да си вземе изпита и мине в десети клас.
Надявам се после да смени училището, защото сега всички са срещу него.
Много лошотия се изля върху училището, учителите и децата.
И наистина, ако има и други деца да повтарят, нека да дадат шанс и на тях.

# 395
Нека  има шанс да мине в десети клас. Не е трябвало да го оставят да повтаря изначало. Колкото и да ми е отвратителна майката, сина и не може да бъде наказван заради нея. А аз съм убедена, че и преди е знаел за тройка. Гледах разни негови тестове постнати, Ами не е за двойка това, че и грешни въпроси са му давали
А ако другите деца не го приемат, това говори лошо за тях
Да се смирят и двете страни и да си тръгне училището нормално, става въпрос за съдбата на едно дете, а не нечие его

# 396
Защо да говори лошо за децата? Те трябва да са светци ли? Най-добре ще е да се премести в СМГ.

# 397
Ама как да приемаш някой, който те плюе недоказано - преписвали били на състезание един с друг за места в отбора Close Ако ходи със същите тези деца на училище, просто ще се дистанцират и няма да има обичайна училищна среда с хилосване/заяждане, подбутване, закачки и подмятания, обичайните тийн щуротии, защото всяко нещо може да се тълкува всякак. Тежка среда и за другите деца... или за тях ще ни е все тая?
А при няколко шанса за вземане на изпит, сега се дава "извънреден" шанс. Как да не "повтаря изначално", като няма оценка за втори срок и за година, поради отсъствеия от предмета и няма взет изпит? Има си правилник съобразен с наредбата Hands V Не е просто ей така - информираме те, че повтаряш.

По география тестовете са доста тежки (детето ми е в 9ти клас). Това, което видях в мрежата, прилича на текущ тест, не на целогодишен за 9ти клас... и може да е всичко - хвърчаш лист с драскано в/у него.

# 398
Това за преписването, може да е споделил с майка си какво е видял или му се е сторило, и оная лудата да е скочила като лъвица да дере очи на даскали и директор.  Аз не чух от децата да говорят лошо срещу него лично. Големи са вече, да се научат да постъпват като възрастни, а не като се върне да почнат да го кълват като в кокошарник. Нека покажат, че са културни
Иначе горчилката ще си остане, то е ясно
А и дали ще се върне в същия клас не е ясно. След като са издействали извънреден изпит, може и да го преместят в СМГ

# 399
Не само на "даскали и на директор", а в групата на родители в класа да настройва... Хайде да не почваме отново, имаше публикувана позиция на родителите в писмо до директора, РУО, МОН... Това е тяхната позиция и как е повлияло на тях и техните деца. Да не си съчиняваме Hands V

Тормоза върху учителите е започнал от ден 1 в училището с напътствия какво и как да се преподава, денонощно. Това също не е за пренебрегване. А тези "даскали" са продължили да се държат професионално с класа две години...

# 400
Какво значи да се научат да постъпват като възрастни? Майката като възрастен ли постъпва? Бащата липсва в картинката. Нека не се правим на по-големи светци от папата. Всъщност какво е да постъпваме като възрастни?

# 401
Няма в коя друга паралелка да се премести, тъй като другата с математика е с немски език, той немски не е учил. Единственият вариант е друго училище. Но майката няколко пъти казваше, че не иска да го мести.
Освен това четох, че тази жена дори персонално по име е нападнала деца от стария му клас. Така че и на мен ми се струва трудно връщането в същата паралелка. Дано МОН успеят да я убедят, че няма да е добре нито за нейното дете, нито за класа.

# 402
МОН едва ли се интересува от персонално неговия случай - това са чиновници, правят проверки, отговарят на сигнали, при констатирани нарушения, дават предписания и толкова.
"Приемете го, все едно нищо не е било" е като да кажеш на жертвата да приеме отново насилника, защото той се е извинил и така - до следващия бой. Нали никой не си въобразява, че повече номера и претенции няма да има?

# 403
Е, хайде да не се прекалява. Чак пък 16 годишен насилник, а цяло училище жертва. Не пресолявайте. Майка му е отделен от него човек, не се чу никъде той да се е държал лошо. Аз такова не чух.
Вече е паднал и повтаря, няма нужда да се рита повече
След като училището е преценило да му даде шанс, сметнали са, че така е редно и аз също мисля, че е правилно

# 404
Ама да оставим тийновете да си изживеят тези бурни години, без да трябва да стъпват на пръсти. Показано им е вече от намесата на маминка в училищния живот (заедно със сина, той е посочвал с пръст как някой му е отнел мястото), че трябва да си мерят всяка думичка и нюанс на думичка, че да не се използва срещу тях. Хайда да не се тровят и останалите им училищни години. Не е времето на 15 да са възрастни Hands V
А и другите деца след тези постоянни проверки са не малко потърпевши.

Аз мисля, че е допустимо да се даде още един шанс за изпит. Но не мисля, че е редно всички деца да са притиснати да приемат всичко, все едно никога нищо не е било, защото е било, а няма кой да се извини.
Те децата ще го приемат някак, дистанцирано и отчуждено... а това дете как ще се чувства? А родителката на родителските срещи ще се изивини ли на другите родители и на децата им? За учителите е ясно, че трябва контактите с нея да са филтрирани и ограничени.
Освен това май имаше обявено свободно място и то май вече е заето...

Последна редакция: ср, 20 ное 2024, 18:52 от peneva_a

Общи условия

Активация на акаунт