НПМГ - Тема 10

• 66 142
  • 752
  •   1
Отговори
# 255
Капелев дали ще има нервите и търпението на г-н Кортезов се чудя. Аз си мисля, че тя още се надява някак да има възможност детето да отиде в 10 клас. С жалби към МОН, молби към политическа партия и т.н.

# 256
Това дете, ако си беше седнало на г*за, беше си прочело учебника и беше влизало в часовете, едва ли щеше да се стигне до тук.
Не мога да разбера как майката реши кое е важно и кое маловажно за учене.....
Как се извиняват толкова отсъствия? Особено ако не са за цял ден, а само за съответния час.

# 257
Според мен не е добре да го отнася момчето. Може би все пак ще мине на индивидуален план, докато утихне патардията. То е косвена жертва и всичко е на негов гръб. Добре е да има малко жал, все пак е още дете

# 258
  • Някъде там...
За втория срок миналата година е извинявала с бележка по семейни причини. Онези, толкова трудно отвоювани 15 дни. Един път седмично има география, така че е успяла да се вмести.

Капелев не е от търпеливите... А детето, ако продължи в НПМГ, наистина ще е по-добре да е на индивидуален план.
Мястото му в 10А вече е заето, пазили са му го до последно. Ако направят компромис, ще трябва да отпуснат надпланова бройка.

# 259
Опитала се е да приложи своеобразен рекет, тъй като знае, че двойка за годината никое училище не пише лесно. Още по-малко училище като НПМГ.

# 260
Абсолютно съм съгласна, че момчето е жертва в случая. Няма да му е лесно, където и да отиде. На тази възраст, най-хубавата, трябва да има други емоции, не такива. Майката има нужда от помощ според мен, защото където и да се премести това дете, то ще има същите проблеми с този родител. Не трябваше да се вдига този шум. Но пусти избори и амбиции партийни доведоха до това. Плюс клиповете и тв предаванията с детето, което беше отвратително.

# 261
И аз много се възмущавам как извъртат нещата, за единия рейтинг, кликове и предизборна кампания. Пълно е с обиди и псувни към ръководство, учители, ученици. Особено под постовете на Възраждане и други плюещи политици, там е страшно.
От едната страна е употребата на училището за мръсна и безкрайно низка предизборна кампания, но от друга страна тя набра популярност, защото ефективно активира завистта и омразата. Какво показаха НПМГ на хората - една сплотена общност, в която ученици и учители работят заедно в атмосфера на взаимно уважение, че учениците в НПМГ са уверени и талантливи млади хора, които вече имат забележителни успехи, че освен медали, имат и други интереси, които развиват, затова печалят награди и за творчество, въобще един свят на свободомислие, съзидание и толерантност, към който киснещите в тик-ток и неумеещи нищо смислено и полезно, мързеливите и апатичните никога няма да принадлежат поради липсата на качества и затова им остава единствено да мразят и да се опитат да разрушат създаденото от други като отмъщение за собствения си неуспех, който смътно съзнават, но не биха признали. Затова има вълна от хейт към НПМГ, защото когато нещо е хубаво, смислено и успешно, но не е твое, желаеш да го съсипеш, да издърпаш и другите в ниското и безпътицата, където си ти.

# 262
  • София
На мен тази статия в ОффНюз ми посвърза точките. https://offnews.bg/politika/zameseniat-v-skandala-s-npmg-angel-i … tii-p-831975.html Според мен, ако не беше този случай, щяха да си намерят друг.

# 263
Мда, тичат след парата като куче след салам. Тази глупава женица къде забърка детето си, думи нямам. Жал ми е за него, ако е състезател по математика, майка му съвсем успешно му провали състезанията с това повтаряне на класа. Провали му хубавите гимназиални години, с това да бъде боксова круша на кариеристи и журналисти

# 264
  • Някъде там...
Този депутат е пуснал жалба срещу директора в НС. https://www.parliament.bg/bg/topical_nature/ID/76446

Обвиняват училището, че стои зад клипа на УС, не могат да проумеят как децата сами са се организирали и са успели толкова бързо да го направят и то толкова добре. Хванали са се и за таблото, четат надпис по надпис какво има на него. Все политици. Те знаят как да играят мръсно.

# 265
О, много интересна статия и браво на Оффнюз за активната и справедлива позиция да осветлят историята чрез факти!
А за сигнала на този депутат имаше прекрасен коментар от учителя Борис Илиев, препубликуван от Манол Пейков в профила му във фб, където много хубаво обяснява защо тези хора не могат да си представят и да повярват, че учениците са способни да измислят и създадат смислен и качествен продукт.

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 16:44 от Rayna13

# 266
За АЕГ дали ще му стигнат на младежа точките от НВО, ако има и други желаещи?
Нали бел се удвоява, а нали заради него не влезе в СМГ.

# 267
Тук няма да играят точки. Ако ще бъде преместен, ще е по разпореждане от МОН. Иначе точките биха му стигнали за АЕГ първа/ втора със сигурност. Балът в НПМГ е доста по-висок.

# 268
  • София
Ако въобще решат да го местят в ЕГ, ще го приемат там надпланово (а не при обявено свободно място) със Заповед на министъра и тогова няма никакво значение колко точки има на НВО.

За АЕГ дали ще му стигнат на младежа точките от НВО, ако има и други желаещи?
Нали бел се удвоява, а нали заради него не влезе в СМГ.

# 269
  • София
Някак не ми се вярва, че мама ще пожертва многото часове по мат в НПМГ, за сметка на 3 такива в ЕГ.

Общи условия

Активация на акаунт