НПМГ - Тема 10

• 66 063
  • 752
  •   1
Отговори
# 585
  • Някъде там...
Вижте в програмата на сайта на училището кой им води ЧК. Но не зная дали е практика да поемат същата паралелка от 8 клас. В класовете от нашия випуск май не е.

# 586
По програма Александър Милушев е класен на 12 е тази година и би следвало, ако няма промяна, той да поеме паралелките с Биология и АЕ. Тъй като на Деня на отворени врати, точно така обясниха, че класният ръководител на 12 е поема 8 е. Мнения за г-н Милушев Simple Smile

# 587
  • Mars Hotel
Преподаваше на дъщеря ми само в 8 клас, за което много съжаляваме. Страхотен е, децата много го харесват.

# 588
Някой може ли да ми обясни как точно става записването за курсовете по математика към НПМГ за 3 и 4 клас,като процесът да е максимално бърз?

# 589
Някой може ли да каже, какви са школите в 5 клас?

# 590
Някой може ли да ми обясни как точно става записването за курсовете по математика към НПМГ за 3 и 4 клас,като процесът да е максимално бърз?
съобщение от сайта: "Курсовете за учебната 2025/2026 година ще бъдат обявени след 27.05.2025 г. Записването става след обявяването им!!!"
Записването подробно е обяснето на тази страница - https://npmg.org/%d0%ba%d1%83%d1%80%d1%81%d0%be%d0%b2%d0%b5/

# 591
  • София
Здравейте. Имам въпрос във връзка с миналогодишното състезание "Талантлив биолог". Какъв беше формата на последните 2 задачи? В книжката до 2022 г. двата последни въпроса са развиване на конкретни  теми. А през 2023-та са били съвсем различни, таблици, отговори на конкретни въпроси (отворени). Така ли беше миналата година?

Последна редакция: ср, 04 юни 2025, 21:20 от Vache

# 592
  • София
Да. Има книжка от миналата година с тестове.

# 593
  • София
Благодаря! В моята книжка има до 2023 г. Мисля, че няма издавана такава с 2024-та, но разбира се може и да бъркам. Детето решава тестове и искахме да знаем какво да очаква

Последна редакция: чт, 05 юни 2025, 11:24 от Vache

# 594
2023 беше с променен формат и книжка нямаше, издадоха я след този изпит. 2024 беше по същия или подобен, та затова пита Vache реално явили се 2024. Доколкото знам няма нова книжка след състезанието 2024.

# 595
  • София
Дъщеря ми се явяваше миналата година и си спомням, че на деня на отворените врати разбрахме за новото издание и го закупихме.

# 596
Дъщеря ми се явяваше миналата година и си спомням, че на деня на отворените врати разбрахме за новото издание и го закупихме.
Това беше първото издание, преди него нямаше Simple Smile Конкретно за биологията, предишната година имаше физика, химия и география.

# 597
  • София
2023 беше с променен формат и книжка нямаше, издадоха я след този изпит. 2024 беше по същия или подобен, та затова пита Vache реално явили се 2024. Доколкото знам няма нова книжка след състезанието 2024.
Да, няма книжка, която да съдържа 2024-та. По химия преиздадоха с всички, вкл. 2024. Все пак да разбирам ли, че форматът на изпита през 2024-та е бил като през 2023-та?

# 598
Здравейте! След днешното състезание мога да кажа, че има голям шанс детето ми да бъде прието в НПМГ. Такова е и неговото желание. Исках да попитам, математиката която изучават от 5-ти клас пак ли е по различна от тази от програмата на МОН или главно се върти около подготовка за НВО за 7-ми клас с малко повече над материала?
Също така, ще съм много благодарна ако споделите своите впечатление от прогимназиален етап, например децата насочват ли се и към други науки освен математиката? Всяко мнение ще ми е полезно Simple Smile

Последна редакция: нд, 08 юни 2025, 18:47 от sunflower_sunflower

# 599
Учат засилено математика. ЗУЧ /5 часа/, ИУЧ + ФУЧ /5 часа/. Имат допълнителни часове по природни науки. Една част от децата продължават в гимназиален курс в паралелките по химия, физика и биология, а други - в тези по математика. Има и школа по астрономия.

Общи условия

Активация на акаунт