НПМГ - Тема 10

• 65 404
  • 752
  •   1
Отговори
# 645
Здравейте, предстои подреждането на желания след 4ти клас,моят син най-вероятно би бил приет и в НПМГ и в СМГ още на първо класиране. Много се колебаем кое да изберем. Понеже децата учат на две смени, има ли някакви школи или частни занимални, където да останат след учебните часове на обяд?

# 646
  • София
И ние сме в същата дилема - НПМГ или СМГ след 4ти клас…
Чудя се как ще се отрази на учебния процес и среда предстоящият строеж на новите сгради в следващите 2-3 години.. Иначе за бъдещите ученици ще е чудесно да имат нови и модерни стаи и да учат в една смяна..

# 647
  • Някъде там...
Не се оплакват от строежа децата. Класните стаи, които са от тази страна, са с климатици, за да могат да стоят на затворени прозорци ако е шумно. Дограмата е нова, изолира.
А след няколко години новото крило ще позволи да учат на едносменен режим.

Относно колебанията, и двете училища са добри, но преценете кое ви е по-удобно от гледна точка на придвижване, школи, прием след 7 клас.

# 648
И двете училища са добри. При избора си имайте предвид и приема след 7 клас. Защото е много вероятно детето ви да предпочете училището, в което е учило 5-7 клас. Наблюденията са ми, че огромната част от децата искат да си останат там /и в СМГ, и в НПМГ/. НПМГ е с повече приоритет към природните науки.

# 649
Чух, че учителката, която ще поеме бъдещите петокласници по математика е сравнително млада . Има ли някой повече информация ?

# 650
Има много млади и свежи учители, които много се харесват на децата. И двете училища са хубави. Математика ще учи много и на двете места. На мен лично много ми допадат многото инициативи в НПМГ, с които могат да са ангажирани децата, което е безценен опит за тях. Явно ръководството им има доверие и децата често са ангажирани и с организационни събития, проекти и какво ли още не. Погледнете Фейсбук страницата им с колко допълнителни неща се за занимават, особено по-големите ученици.  Това страшно много ги сплотява като общност.

# 651
Първо класиране в петък ли излиза или ДО петък?

Последна редакция: пт, 20 юни 2025, 14:11 от sunflower_sunflower

# 652
До петък включително. Може в сряда, но може и в четвъртък, и в петък.

# 653
До петък включително.

Тоест резултат в събота?

# 654
Здравейте отново, вчера подробно гледахме сайта с детето  и има школа по рисуване и дизайн - има ли я още , активна ли е ?
Приемат ли се петокласници ?  А относно спорта - видях, че има футбол, но като че ли е за по-големи ученици ? Могат ли и най-малките да се включат ?

# 655
  • София
НПМГ е най-страхотното училище, Дъщеря ми завърши тази година и не може да се раздели с учители, съученици и приятели от там. Нито строежът може да е недостатък, нито местоположението. Ръководството и учителите винаги са били близо до деца и родители. И най-дребният проблем се стремят да разрешат бързо и по най-добрия начин. Според мен най-голямото предимство е в това, че е много цветно училище, има всякакви талантливи деца - като започнеш от науките мат, физика, биология, Химия, География, ИТ, та чак до творческите извънкласни занимания. Средата е многообразна и децата са будни.

# 656
Мисля, че зависи дали ще се съберат желаещи. От позната бях чула, че и малките имали такава школа. Учителката е прекрасна и не вярвам да не може детето да се включи и с по-горен випуск. В НПМГ са готови и в неделите да водят школи, само желание да има от учениците. Големи ученици пък организирали школа по биология или природни науки на малките.
Относно спорт съм чула, че има футбол. Със сигурност има отбор по волейбол и баскетбол. Но по-скоро са големи ученици. Лагери също правят - ски, море през лятото.
Здравейте отново, вчера подробно гледахме сайта с детето  и има школа по рисуване и дизайн - има ли я още , активна ли е ?
Приемат ли се петокласници ?  А относно спорта - видях, че има футбол, но като че ли е за по-големи ученици ? Могат ли и най-малките да се включат ?

# 657
"Големи ученици пък организирали школа по биология или природни науки на малките." - Ако го има за пети клас, би било страхотно! Точно това му трябва на сина.

Мисля, че зависи дали ще се съберат желаещи. От позната бях чула, че и малките имали такава школа. Учителката е прекрасна и не вярвам да не може детето да се включи и с по-горен випуск. В НПМГ са готови и в неделите да водят школи, само желание да има от учениците. Големи ученици пък организирали школа по биология или природни науки на малките.
Относно спорт съм чула, че има футбол. Със сигурност има отбор по волейбол и баскетбол. Но по-скоро са големи ученици. Лагери също правят - ски, море през лятото.
Здравейте отново, вчера подробно гледахме сайта с детето  и има школа по рисуване и дизайн - има ли я още , активна ли е ?
Приемат ли се петокласници ?  А относно спорта - видях, че има футбол, но като че ли е за по-големи ученици ? Могат ли и най-малките да се включат ?

# 658
Точно за малки -  5- 6 клас трябва да е въпросната школа. 7-ми вече се разделят на химия, биология, физика и се започва сериозно готвене за който ще кандидатства с тези предмети и се води от учителите по предмети. Школа по математика си има непрекъснато. Отделно има и школа по информатика, има и по астрономия.

# 659
Здравейте, синът ми е 7.клас и кандидатства в НПМГ за паралелките с химия и биология. Изкара много добри резултати на състезанието ( 90 т и  89.5) и има реални
шансове за хибридната паралелка с немски. Възможно е и за другите две да се класира, но там всяка точка от НВО е от значение, поради по-голямата тежест на БЕЛ и математика( очакваме добри резултати, но нищо не се знае). Въпросът ми е към родителите на деца от хибридната паралелка. Доволни ли са, валидно ли е за тях споделеното по-назад в темите мнение, че за тази паралелка са не толкова добрите преподаватели? Всичко като обратна връзка ще ми е полезно. Много благодаря!:blush:

Общи условия

Активация на акаунт