НПМГ - Тема 10

• 65 302
  • 752
  •   1
Отговори
# 705
Аз мисля, че детето ви ако има желание да учи математика в НПМГ ще го подкрепят независимо коя паралела е ще може да се включи в школата по МАТ, дори учителя в класа да не е същия като на математиците няма да му откажат да ходи на школа.

# 706
Това с школите не е лошо, но да обмислят и профилите след 10 клас.
Оценката от матура по профилиращ предмет все повече започва да тежи на мястото си.
Какво имам предвид: кадидат-студенстски изпит по математика във ФМИ носи коефициент 3, но изпит от профилираща матура по математика носи коефициент 3.25.
Или дете изкарало на кандидат студентски изпит 6:00х3=18
Дете изкарало 5.80 на профилираща матура  5.8х3.25=18.85
Като гледам плановете на МОН, мисля, че матурата ще става все по-важна.

# 707
Те във ФМИ не могат да си запълнят местата, кандидатите са по-малко от бройките. Което значи, че и с ДЗИ ООП, а не профилна, и с 3,00 на нея пак ще влезеш.

# 708
За някои от нежеланите специалности може и да се влиза с 3, но за останалите данните говорят друго.
Балове от миналата година

# 709
Здравейте,
пише ученик от НПМГ, за да споделя своето мнение за училището.

Не мисля, че има друго училище като НПМГ – средата е наистина много мотивираща. Учениците във всяка паралелка имат сходни интереси и когато си заобиколен от хора със същите желания и амбиции, се чувстваш по-мотивиран да следваш мечтите си, защото виждаш, че не си сам.

Имайте предвид, че профилиращите предмети се учат на високо ниво. Изисква се сериозно учене, и материалът е МНОГО над това, което е заложено в учебниците за дадения клас. Не можеш да минеш просто така – трябва да се учи здраво.

Извънкласни дейности има в изобилие, стига да имаш свободно време. Има спортове, училищен вестник, различни организации.

Ученето си го има, няма какво да се лъжем. Не е лесно, но определено си заслужава.

Важно е да отбележа, че след десети клас се избира само ЕДИН профил, а не два, както е в повечето училища. Освен това, изборът е доста ограничен – училището иска да се наблегне на основните профили. Така че внимателно подбирайте паралелката, в която кандидатствате след 7. клас. 🙂

# 710
  • София
Оценката от матура по профилиращ предмет все повече започва да тежи на мястото си. […]
Паралелката е с профили География и математика. Дали математиката ще е първи или втори профил - разликата е само 1 час седмично. Детето ще може да си се яви на ДЗИ математика - профил.
А защо решихте, че ФМИ може да е цел за дете, което не се самозалъгва, че ще работи чиста математика?

# 711
Оценката от матура по профилиращ предмет все повече започва да тежи на мястото си. […]
Паралелката е с профили География и математика. Дали математиката ще е първи или втори профил - разликата е само 1 час седмично. Детето ще може да си се яви на ДЗИ математика - профил.
А защо решихте, че ФМИ може да е цел за дете, което не се самозалъгва, че ще работи чиста математика?
Знам, че ще е с профил математика, но на повечето деца в тази паралелка успехът по математика на НВО не е като на децата в математическите паралелки и средното ниво е доста по-ниско. Това, че има няколко изключения, не прави класа математически. Децата все пак са там с друг приоритет. Не е  случайно това, че гимназията организира курсове по математика преди началото на учебната година за някои паралелки. Това "само един час седмично", с натрупването означава мнооого часове.

По болднатия текст: абсолютно нищо не съм решила, а ако следяхте дискусията от къде тръгна, нямаше да ми задавате този неадекватен въпрос. 
И само за сведение-ФМИ изобщо не означава чиста математика.

# 712
Здравейте, някой знае ли какво трябва да се направи, за да се видят и оценките от областния крът на Олимпиадата в профила в infopriem? За сега се вижда само оценката от състезанието Чакалов?

# 713
Автоматично ще ги качат. Имат срок до деня за кандидатстване. Не се притеснявайте.

Здравейте, някой знае ли какво трябва да се направи, за да се видят и оценките от областния крът на Олимпиадата в профила в infopriem? За сега се вижда само оценката от състезанието Чакалов?

# 714
  • Някъде там...
Не е  случайно това, че гимназията организира курсове по математика преди началото на учебната година за някои паралелки. Това "само един час седмично", с натрупването означава мнооого часове.

Ако говорите за часовете по математика за всички осми класове, които започват седмица преди 15/09, това не са курсове. Реално единият ФУЧ по математика или друг профилен предмет го взимат в тази една седмица. Използват времето за да се запознаят помежду си, да опознаят училището, което е празно и на тяхно разположение. Определено не беше курс, бяха си редовни часове, имаше нов материал.

# 715
Автоматично ще ги качат. Имат срок до деня за кандидатстване. Не се притеснявайте.

Качват ги, ако са >=60% от максимално постигнатия резултат, т.е. ако могат да се позлват за класиране.

# 716
Не е  случайно това, че гимназията организира курсове по математика преди началото на учебната година за някои паралелки. Това "само един час седмично", с натрупването означава мнооого часове.

Ако говорите за часовете по математика за всички осми класове, които започват седмица преди 15/09, това не са курсове. Реално единият ФУЧ по математика или друг профилен предмет го взимат в тази една седмица. Използват времето за да се запознаят помежду си, да опознаят училището, което е празно и на тяхно разположение. Определено не беше курс, бяха си редовни часове, имаше нов материал.
Няма значение как се наричат тези часове. Смисълът на казаното беше друг, а Вие се хващате за неточната дума.
Наясно съм кога и защо започна това- 5 деца от семейството завършиза за последните три години, като последното преди месец.

# 717
  • Някъде там...
Ауч, разходете се, хапнете нещо вкусно, направете нещо за душата. Много изнервено звучите. Не се заяждам, нито съм имала такива намерения.
Вие може да сте наясно, но много от родителите с проектогимназисти не са и биха Ви разбрали погрешно.

# 718
Иновациите, които са седмица преди началото на учебната година, не са по математика за всички, а дори тези, които имат математика, не учат едни и същи неща, а такива, които ще им бъдат полезни в избрания профил - така например физиците учеха параметрични у-ния и вектори, когато синът ми беше осми клас, а математиците - бройни системи. Да не излъжа, но някои класове имаха химия, а не математика, а географите - английски. После не знам какви промени са настъпили, но смисълът на тези часове не е да се наваксват някакви измислени пропуски.

# 719
  • Mars Hotel
Географите имат математика, както и химиците.

Общи условия

Активация на акаунт