💪"Игри на волята: България" - сезон 6 (2024) - тема 3 (30.09 - 07.10)

• 85 962
  • 1 814
  •   1
Отговори
# 1 800
Извинете, аз не съм запозната с това "Льо Розе" ама по принцип защо се води елитно училище?

# 1 801
# 1 802
И аз попрочетох нещо за това частно училище, но останах със смътната мисъл, че там повече са игри, забавления и занимания по интереси. Може и да са ми грешни впечатленията, ама като не познавам никой от възпитаниците му, не мога да черпя вода от извора 😉

И аз!  Обаче предстои да гледаме още известно време Льольо и да го опознаем Wink

Казваш да разчитаме на представителната извадка, т.е. Льокралев 😁

Извинете, аз не съм запозната с това "Льо Розе" ама по принцип защо се води елитно училище?

Сигурно защото е висока таксата 😀

# 1 803
Ма как пък идин не каза,че най убав е Кралев .Ей лоши сте значи
Човека льо Розе завършл,то снага,то визия,то интелект.Мъжистен,я как хубаво се заканва
А вие-Раду,Митко,Стан.
Как не ви е срам.

# 1 804
87 хиляди евро е годишната такса.
Но ограниченията са железни и условията не са са завиждане. Би трябвало да каляват характери. Плюс това, че във всеки един момент може да се отпадне и учениците трябва всяка година да държат изпити, за да останат в училище.
Ето статия на Дойче Веле (тя беше пускана тук в темата преди 2 седмици някъде) за Льо Розе "Най-скъпото училище в света"!

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 10:47 от diziler

# 1 805
Човека льо Розе завършл,то снага,то визия,то интелект.Мъжистен,я как хубаво се заканва
А вие-Раду,Митко,Стан.
Как не ви е срам.

Добре де, така е 😉. Ама като не съм му на нивото ( Слава Богу) как да си призная 😁

Във ФБ има клипче от един моторист.
Цитирам го - "Тази година почивката ми беше в Дуранкулак на къмпинг  “ Космос „ . Оказа се че две от арените където снимат Игри на волята са само на няколко метра от нас  . 😉"
Интересно е да видите терените, до асфалтов път са. А като почнат да ги дават, че вървят през едни коларски пътища... И тези заравнени терени сигурн са частна собственост. Дали плащат някакъв наем на собствениците

# 1 806
А вие-Раду,Митко,Стан.
Как не ви е срам.

Ако беше силен, волеви, добър по природа, Кралев с абсолютно същата си визия би имал съвсем друго излъчване и да изглежда симпатично момче. Визията му е най-малката му грижа. Просто лицето му отразява реакцията му към хората и толкова надменност, ехидност и на моменти злобичка няма как да не го загрози или да не изглежда смешен.

# 1 807
За Кралев и родители ще кажа, че трите изброени неща в темата, не само че не се взаимоизключват, но и се допълват. Родителите очевидно искат да си измият ръцете с това скъпарско училище, честа практика при богаташи с влияние да си оставят децата на гледачки, бавачки, пансиони, пък било то и най-елитните, още от най-ранна възраст. 9 години не е толкова рано, но не е и достатъчно за да посещаваш детето си веднъж, два пъти месечно, абсурдно е това. И другото, че искали да се хвалят с това, че е учил там - да, още един довод, че са искали да се "отърват от него". Хората, на които главна цел им е децата им да служат за хвалба на тях самите, са една друга порода родители, които не виждат децата си като отделни личности със собствени индивидуални характери, мечти, цели и стремежи. Не го оправдавам, че е такъв, но го разбирам до някаква степен. Разбира се, всичко това са спекулации и само възможни причини да се е превърнал в това, което демонстрира. Фактите са, че има много агресия, която винаги прикрива много болка. Какво е точно няма как да знаем, само си гадаем.

# 1 808
  • Be realistic - plan for a miracle.
Много пъти ми мина през ума, че оставянето му толкова малък (което в главите на децата си е изоставяне, колкото и да не го осъзнават) е допринесло за лошотията, която показва сега. За липсата на емпатия, за неадекватните преценки за себе си и останалите. Не бих се учудила вътре в себе си да е останал онова 9-годишно дете, което "е било напълно самостоятелно" (негови думи) от малко. Той сега се пъчи с това и го изтъква като нещо мега, но психологически това е травматично и повечето детски съзнания ще го интерпретират като изоставяне, "не ме обичат", "не съм ценен", "не съм достатъчно добър" и т.н. и т.н.

# 1 809
Имаше период в България, когато се отвличаха хора. В т.ч. децата на богати хора за откуп. Тогава много семейства се замислиха за сигурност да изпратят децата си в чужбина- всичко това за добро. Пиша като човек, който е бил  съвременник. Проблемът е, че  тези скъпи училища дават сигурност на базово ниво, но не предпазват от "вековната злоба на роба" у деца като Кралев, които са от новобогаташки произход и нямат нито културата, нито възпитанието на потомствените аристократи с всички традиции на пансионатните английски училища за момчета. Който се интересува- няма да е трудно да се намери информация. Факт е, че явно "успехите" на Кралев стигат, за да постъпи в някакъв третокласен британски университет. Каквото и да му се е случило- той копира поведение, на което е ставал свидетел и може би участник, но от неправилната страна. Липсва му елементарна преценка за ситуацията. Изработил си е само някакви защитни схеми на словесна агресия. Едно не може да се оспори на скъпото училище- Кралев се справя не лошо на терен. Т.е. очевидно им създават правилни двигателни навици. Проблемът на родителите ще е в това, че второто поколение няма мотив, воля и качества да управлява  бизнеса и това се описва във всички теории на предприемачеството. Хубава седмица!

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 11:10 от victoria vassileva

# 1 810
Е нахейтихме човека. Ама и другите с него как се държат? Димитър и Добринчо много мили реплики ли му пускат? Или сега да обсъдим кой първи е започнал...
За мен Димитър е мега дразнещо същество още от ден 1.

# 1 811
За мен най-хубавият мъж е Димитър.
Предполагам, че се шегуваш. Би трябвало да е на последните места в тази класация.
Е чак пък от последните . Чисто визуално само Раду и Димитър ми правят впечатление. Но както знаеш мъже /жени ,не сме с един вкус

# 1 812
marinaa3 не знам дали ми прочете предложението за таблицата със синхроните, но за мен поне, тя вече почва да става нечетлива

# 1 813
На мен Кралев ми прилича на комичен “герой” . Няма качествата нито на зъл гений, нито на сив кардинал ( а те са много по- опасни). Стратегиите и синхроните му будят смях в мен, както се каза с нереалната си преценка за нещата. Според мен той сам осъзнава, че стратегиите му са провал и се опитва да надговори или затапи другите с поредната глупост.

# 1 814

Общи условия

Активация на акаунт