Кралски работи и клюки - октомври 2024 г.

• 86 337
  • 1 380
  •   1
Отговори
# 300
На мен ми прилича дори на рокля, а не на палто.

# 301
Рокля е и на мен пък точно с шала страшно ми харесва. Учудващо си отиват двата цвята. Изобщо, стилистите и явно са истински професионалисти.

# 302
  • в сърцето на един мъж...
Фредерик чак гръб обърна на гостите Simple Smile
Мери има интересна брошка на кръста. Явно е доста студено, чак я съжалих президентката, умряха от студ докато се разберат кой къде отива. Дано поне в каретата са ги наметнали на краката с някое одеалце.

# 303
  • София
Снимки от сватбата на Теодора
Роклята без частта около раменете, явно добавена заради църквата, харесва ми

Пеят?

# 304
Херцогът и херцогинята на Единбург разглеждат писмото от крал Джордж VI, награждаващо Малта с Георгиевския кръст, по време на посещение в Националния военен музей във Валета.

# 305
  • в сърцето на един мъж...
Полата и чантата на Софи много ми харесват!

# 306
Херцогът и херцогинята на Единбург официално откриват днес Алеята на подводничарите във Валета, Малт. И на борда на патрулна лодка по време на обиколка за разглеждане на ключови места от Втората световна война в Гранд Харбър, Валета .

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 12:46 от Tinо

# 307
Много харесвам този цвят на Мери. Максима също има тоалети в този цвят и много и отиват. Фредерик също  изглежда добре, мъжка мода просто, няма кой знае какво за обсъждане Joy

Полата на Софи не е лоша, но не е за фигурата й. Виждат се недостатъците в областта на кръста и корема.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 19:15 от Tiramisu29

# 308
Фредерик чак гръб обърна на гостите Simple Smile
Мери има интересна брошка на кръста. Явно е доста студено, чак я съжалих президентката, умряха от студ докато се разберат кой къде отива. Дано поне в каретата са ги наметнали на краката с някое одеалце.
За жалост не са им дали, умряха си от студ.
Явно не е преценила времето добре, доста леко е облечена.
https://x.com/christinsqueens/status/1843578936909017591?s=46

Херцогът и херцогинята на Единбург пускат венци на входа на Голямото пристанище и разглеждат ключовите места от Втората световна война в Гранд Харбър във Валета.

# 309
  • Някъде там
Рокля е и на мен пък точно с шала страшно ми харесва. Учудващо си отиват двата цвята. Изобщо, стилистите и явно са истински професионалисти.
Рокля е да.
С нея беше на английската коронация.
Единствено мрежичката на диадемата е махната и обувките и чантата са други.
Брошката на колана е страхотна идея.

# 310
Може пък да е някакъв дрескод, всички са без връхна дреха, само по костюми. Единствен Фредерик, ама може да е зиморничав Joy

На мен ми хареса също много тоалетът на Дофи на откриването, освен ръкавите на бялата блуза. Побърквам се дрехите като падат до половината на дланта. Според мен разваля цялата ѝ визия.

# 311
Никога не съм харесвала комбинацията на лека, цветна и клоширана пола с офисна риза. Независимо от това кой се е докарал така.

На гръцката сватба явно добре са се забавлявали 😀

# 312
  • Някъде там
Лана, да ще издава мемоари.
Книгата ще излезе в началото на следващата година от издателство "Сток" и ще се казва  "Помирение". Според информацията книгата „преглежда детството на почетния суверен и великите моменти от неговото управление от възкачването на трона до абдикацията му през 2014 г.
В повече от 500 страници Хуан Карлос де Борбон „обяснява своите грешки и лоши избори“, според резюмето, направено от издателя. „Той не крие нищо за своите съжаления. „Той говори с открито сърце, като човек, който знае, че не му остава много време и предпочита да си признае, отколкото да излъже“.
Колко ще е откровен ще се разбере.
А информацията за жалбата срещу него и инфантите за фондацията им чете ли я? Интересно дали ще има развитие.
Скрит текст:
Главната прокуратура и Данъчната агенция ( AEAT ) са получили жалба срещу почетния крал и инфантите Елена и Кристина за предполагаеми данъчни престъпления и пране на пари. Републиканската асамблея на Виго, организацията, отговорна за жалбите, счита, че учредяването в Абу Даби на многомилионна фондация, която да гарантира наследството на дъщерите на почетния крал, от него, показва, че споменатият капитал е бил скрит от Испанската хазна, дори след като ги узакони. Състоянието на емеритуса според Forbes надхвърля 2000 милиона евро.

Жалбата беше представена този петък в съдилищата на Виго и показва, че Хуан Карлос I е направил данъчно регулиране през декември 2020 г. и още два месеца по-късно, на обща стойност над пет милиона евро между тях. За този процес, според жалбоподателите, той трябвало да вземе пари назаем от приятели, убеждавайки данъчната агенция, че няма пари. „Но нито по концепция , нито по размер са уредени нейните активи в чужбина“, твърдят жалбоподателите. Общите държавни бюджети, тъй като те напуснаха кралското семейство преди десет години, официално се посочва, че „Елена работи във фондация Mapfre и получава заплата от около 300 000 евро годишно“, докато Кристина „влиза“ около 400 000 евро от Aga Khan Foundation, базирана в Женева „Те обаче имат повече доходи, тъй като и двамата традиционно разчитат на недекларираните средства, които баща им е държал в чужбина и които съветниците му периодично са му давали в сила в Palacio de la Zarzuela“, добавят от фондацията.
Гореспоменатата базирана в Швейцария фондация се председателства от почетния крал, а неговите дъщери са в борда на попечителите. В известен смисъл тя действа като средство за наследяване на неговите пари, в което крал Филип VI не е участвал и чиито процедури са били извършени на заден план, за да не предизвикват подозрения. „Сега, знаейки, че остава безнаказано, той обижда испанските граждани, като изважда скритите си активи, дори без да има деликатността да изчака давността на правото да проверява уредените периоди и данъци“, осъждат те.
Незаконен и непрозрачен произход“
На свой ред жалбоподателят оценява, че „принадлежността към настоятелството на непрозрачна наследствена институция, подхранвана със средства, измамени от държавната хазна и вероятно с незаконен произход, превръща принцесите в укриватели на едно или няколко данъчни престъпления и автори на престъпление." на изпиране" . Към това трябва да добавим и нарушение на държавната хазна за това, че не е декларирал средства от чужбина, въпреки че са от баща му.
„Испанските граждани отново са учудени от поведението на предишната кралска къща. Зашеметяването, причинено от тези повтарящи се новини, няма паралел с други случаи на обществена корупция. Двете разпитани администрации имат законовото задължение да изяснят и преследват поведението, което може Това е строго задължение, въпрос на неизбежна законност, но и на обществен морал, политически обезпокоен от подобно поведение", завършва жалбата на републиканското събрание.

„Следващите стъпки, така че жалбата да не заспи, ще бъде да се свържете с всички парламентарни групи на институцията, за да могат да окажат натиск върху правителството, така че действията по разследването да започнат възможно най-скоро“, твърди Антон Бейрас, един от подписалите на жалбата.

Много мило от страна на Маргрете, въпреки че е с контузия ще се срещне с президента на Исландия в лична среща.

# 313
Много свеж и приятен тоалет от Софи.

Някой спомена, че рядко се обличала впечатляващо. Ами жената най-вероятно няма за цел да впечатлява. А просто да се облича приемливо и адекватно. Най-вероятно вижда също, че няма и топ тяло, но не се стреми чрез дрехите да се прави на това, което не е.

Много приятна дама е.

# 314
Много я харесвам тази рокля на Мери, с този шал също е зашеметяваща.

На Софи, без обувките, всичко ми харесва, но този модел пола не е за нея също.
Иначе да, тя е ненатрапчива и не привлича внимание.

Общи условия

Активация на акаунт