Звездни Компромати - Октомври'24

• 310 438
  • 3 099
  •   1
Отговори
# 2 115
Нелката какво цели с тези глупости и има ли някой да й се връзва....

# 2 116
Алекс О’Лафлин е голям сладур, остарява симпатично.
Има една клика бг “артисти” дето постоянно внушава, че БГ аудиторията не е достатъчно добра за тях и за да ги заслужи трябва да се “превъзпита”. Графа ли беше дето не искаше музиката му да върви “безплатно” по кафенета, магазини тн. Все някой им е задължен финансово, гениалният им труд се пиратства ужасно, те немили-недраги. От другата страна има такива дето си бачкат без много-много да се оплакват и им се случват нещата. изРуд Колева що не стане една звезда в чужбина някъде, тука не я ценим достатъчно, а пък тя си е космополит, може да пее на английски, не виждам защо си губи времето тука в наше село.

# 2 117
Графчето с тая кахърна музика, кусур ми е да го слушам в кафене. За него поне двойна ракия трябва. Със салата от зеле и моркови. Горе-доле така го оценявам напоследък.

# 2 118
То пък и щото по много радиа го въртят. Закахърил се Графа за радиата, обаче те рекламодатели си имат.

# 2 119
Пиратството определено не е ок и е факт, че тук много се пиратства. У нас специално сме свикнали да имаме безплатен достъп до музика, филми, книги, което не е редно, защото ощетява авторите. Да, знам какви са средните доходи, ясно ми е, че много хора не могат да си позволяват да купуват книги/музика/филми толкова много, колкото им се иска, но смятам, че авторите са прави да искат правата им да бъдат защитени някак.

И въпреки това някои искания са безумни - като онова на Кацарова да се пускат приоритетно български песни. Не можеш да задължиш аудиторията да те слуша, не можеш да изискваш закон, който да задължава да се върти такава и онакава музика, за да получаш ти пари от това. Ако хората те харесват, ще те слушат и без специален закон, ще си плащат билети за концерти и вход за участия, ще печелиш от това и от излъчвания. Ако не - сори.

Сега не схващам за какво точно протестират, но си признавам, че не се задълбочих особено. Какво значи събития с  безплатен вход? Ако моята община покани Графа, тя му е платила, за да мога аз да го слушам безплатно. Изпълнителят и организаторът договарят условия, включително заплащане, и правят концерт. Певецът не пее без пари. А това искане да не се пуска безплатно музиката в магазини и кафенета изобщо не знам как би могло да се контролира на практика.

# 2 120
А това искане да не се пуска безплатно музиката в магазини и кафенета изобщо не знам как би могло да се контролира на практика.

Тя музиката, която се пуска в магазини, кафенета и козметични студия например и сега не е безплатна. Плаща се лиценз за обекта, друг е въпросът колко се спазва това и колко се контролира и сакнционира.

# 2 121
Няма да я слагам пак статията, но я прочетох и има откровено забавни моменти. Значи… общините и държавата субсидирали такива събития, обаче нямало да е лошо и билети все пак да се плащат, щото иначе излиза, че е обезценено изкуВството в очите на публиката. Накратко: искат държавна субсидия за платени концерти. За да направи Рудчето концерт трябва ѝ държавата да ѝ плати, и хората билети да си купят, а пък сигурно и рекламодатели са добре дошли. Всъщност нищо нечувано: нашата Държавна опера в Пловдив си има държавен или общински бюджет (не знам), има си спонсори и отделно зрителите си купуваме билети. И между другото съм се наслаждавала на подписаната Мила Михова точно на такова представление. Тънкият момент обаче е, че това в държавна институция. А пък сега се иска творците като частни лица да бъдат финансирани. Един вид да им се подпомогне бизнеса.

# 2 122
Нелка да не хване да призове някои демон неволно...

Най-много да стане като във вица: "Събрахме се с приятелки да викаме духове, но нещо се обърка и дойдоха... стриптизьори."

# 2 123

Най-много да стане като във вица: "Събрахме се с приятелки да викаме духове, но нещо се обърка и дойдоха... стриптизьори."

😂😂😂 именно, май и Нелка така

# 2 124
  • В големите очи на малчо, а географски - София.

И това е вариант Grinning Стига да има кой да плати сметката накрая.

# 2 125
Танчитка, интересен прочит направи, аз го пропуснах това. Дайте да дадем  е...
 Опера си иска вложение  да стане,  освен  декори, костюми , оркестър, поддържа се сграда,  отопление  и екстри.
 Няма сравнение с плейбек  инструментите на площадните певци.

# 2 126
Държавна опера, филхармония, симфоничен оркестър, театър са съвсем друга работа. Няма как да не получават някакво държавно финансиране (отделна тема е, че обичайно това финансиране не е достатъчно, но такъв ни е хала). Но не разбирам щенията на изпълнители, които не са в държавна институция, да искат държавата да ги субсидира за участие, за което веднъж вече са получили заплащане. Категорично не го разбирам и одобрявам. Да не повдигам пък и въпроса каква част от доходите им са на светло, колко и какво декларират, какви данъци плащат, какви осигуровки си внасят.

# 2 127
За мен е нагло при всеизвестното състояние на бюджета за култура да скимтиш със заучени фрази как трябва да ти се подпомагат частните бизнес начинания, защото имали обществено значение.
Публика има, хората пари имат за каквото им е важно. Билетите за участие на изпълнители-имена по пианобарове за между 100-150 лв. На такова участие Любо Киров се пошегуваше, че той бил по-евтин от Васил Найденов и Миро, защото неговите билети били само по 100 лв. Подчертавам, очевидно беше шега. Не знам защо се е подписал в това велико писмо. Човекът очевидно му се работи, очевидно има голям интерес към изявите му. Не му правя сметка на парите, сигурно като всички нас и на него повече няма да са му излишни. Излагат се като цяло.

# 2 128
В духа на неадекватните музикантски щения, наскоро вокалът на The Pretenders Криси Хайнд пусна пост в социалките, че не било добре на първия ред да са все едни и същи хора - трябвало да се даде шанс и на местните фенове, пък и на групата им ставало досадно да гледат познати лица в публиката.
Не мога да си представя, че ще имам любим изпълнител, ще троша маса пари за билети и хотели, ще ставам по нощите да вися по опашки, а той ще ми каже в прав текст, че му е писнало да ми гледа мутрата на първия ред.
Постът:
Скрит текст:

# 2 129
Е, това е по-абсурдно от рева на нашите мързеливи-гладници 😂😂😂

Общи условия

Активация на акаунт