По-голямо щастие за мене няма, ЮЛЧЕ вика: "Мама, мама"!

• 12 700
  • 290
  •   1
Отговори
# 90
Честит празник!

Ясмин си има второ зъбче newsm44 newsm44 newsm44

Вчера и дадох за първи път сурова ябълка - много сладко я изръфа със зъбчето си - ползва го като ренде Mr. Green Днес пък за първи път и дадох бисквитка да си дъвче. Хареса и също. С изключение на тиквичките с картофи и броколи с картофи, май всчико си похапва и и е вкусно Heart Eyes

В една от темите за захранването пишеше, че рапично олио имало в Била. Зехтин тук не препоръчват, защото е само студено пресован, а не рафиниран. Казват ако не е олио от рапица, да се слага обикновено, но не и зехтин Peace

Аз масаж специален не правя - каквото успея докато я мажа след баня, ама то туй шилото се върти постоянно и все гледа какво да докопа  ooooh!

# 91
Здравейте момичета.
elip И аз смятам че няма проблем че си сложила царевично олио, аз гледах че има такова по магазините и се чудих дали да не купя но реших тези дни да започна да слагам по малко краве масло.
За количаството Цвети е на кърма и 5 хранения но без проблем изяжда 200мл.или ок.250гр. и реве за още така че при 4 хранения мисля че 220мл. си е съвсем добре.
Мами днес гледах такъв е животът много мило ми стана като видях малките бебчовци, припомних си каква малка беше Цвети Heart Eyes

# 92
  • София
slyncho, аз упорито правя масаж и гимнастика през ден на Яна  Naughty. Правя ги по обяд, след предиобедния сън, когато без това си преобличаме пижамата с дрешки за деня. Преди правех всеки ден, но сега гледам да излезем на разходка вместо това, защото сме много трудни с разходките - мах. 1 час издържа в количката. А масажът понякога е труден, но повечето пъти се умирява, като започнем. Не знам защо ми е толкова послушна, може би защото е свикнала. Аз ходя при една рехабилитаторка да ми показва упражненията и винаги ги правя по един и същи начин и тя знае как протича, изглежда затова кротува.

elip, аз слагам рапично олио по 1/2 ч. лъжичка и забелязах, че когато започнах да й давам наистина намали малко количеството, което изяждаше, май й идваше малко тежко мазнината. Но после се урегулира и сега хапва по 120-160г пюре или каша два пъти на ден, като и в двете слагам олио   chef.

maira, пак ни изпреварвате, първо лазене, сега зъбчета, браво!

pigi, аз и преди я загледах вашата къща, много ми се живее и на мен в къща пак. Продават ли около вас и как са им цените, ако знаеш, пиши ми на лични.

Някой иска ли да пуска теми, че нещо все ми се спи, май е пролетна умора. Иси, НАН или пък някой друг желаещ?

# 93
mgizdova, и Мими се храни по 4 пъти на ден.Попитах във форума и педито си, колко АМ е необходимо за тази възраст.Отговора беше ~ 440-480 на ден.Хайде и скоро да я сваляш тази маска  Simple Smile

Betta, и Мимето е свикнала с масажите.Правя  ги от втория й  месец всяка вечер след къпането.Последните месеци обаче започна яко да ми се върти-я играчка да си вземе, я да се обърне ooooh!...много ми се усложни задачата.Иначе виждам смисъл в тях, но се питам до кога ли е препоръчително да се правят newsm78

# 94
Искам да ви питам за някакви идеи:
искам да преградя част от стаята с някаква оргада , която да не е много висока, но да се закрепява стабилно, за да може да оставям Дзверо да си играе там на воля.Някой да даде идеи за такава преграда?Аз нищо не мога да измисля.идеята ми е нещо като ограда на къщичка с вратичка от едната страна.Проблема е че само от 2 страни ще има стена и от другите 2(около 2;3м/2) няма  и трябва да е нещо устойчиво.
Аз масажчета не правя вече- то всъщност докато я премятам и обръщам докато  обличам е такъв зор, че направо не мога да си представя да стои мирно за масаж.
Аз употребявам зехтин.Царевично олио съм ползвала и е вкусно, но не съм знаела , че може и за нея.Рени, при нас в пикадили го има- едно сякаш по-бистро изглежда от обикновенно олио.И някакво соево веднъж съм купувала.
Слънчо-да ти кажа не бих възразила ако някой ми прави масажи  всеки деен още от раждането ми до сега, май  се прави докато ти писна.

# 95
  • Варна
Добро утро!
В пюретата слагам или зехтин и ли краве масло, редувам ги за разнообразие  Wink. Масаж отдавна не правя - някъде бях чела / не помня точно къде /, че масажът се прави да като бебето започне да се движи активно.  След това няма нужда - аз и без това съм толкова ангажирана, за това при първа възможност гледам да се улесня Embarassed.
А бе мами ще празнувате ли 8 март? Миналата година една приятелка ме замъкна на женско парти с мъжки стрийптиз, а ма тази година още нищо не сме решили. То не че това е някакъв празник - по-скоро повод да разпуснеш. Mr. Green
Чао за сега и приятен ден!  bouquet

# 96
Добро утро
Аз правя масаж защото Цвети е толкова спокойничка и дори мързеливичка че си седи и му се кефи. И аз бях чела че се прави докато започне да се движи активно детето но при нас не може да се каже че има чак толкова активно движение.
fiona Идеята за такава преграда е добра но не мисля че ще може да се получи на практика, при мен както са мебелите в стаята е възможно да се разположа масата (ниска холова масичка с колелце) напречно и с 1 табуретка(от тези с колелцата) и се получава нещо като заграждение.

# 97
Честито на порастанлите вече дечица:
      Александър на мама Tizija
      Даяна на мама N_A_N
      Иван на мама trifonova_a
      Aлександра на мама sirena
      Дария на мама taliq
      Тервел на мама Rosy_
       Филип на мама yanac_

# 98
  • Велико Търново/Latitude: 43 ° 32 '47 "North - Longitude: 6 ° 56' 17" East
Добро утро!

Честито на вчерашната месечинка София и на днешните -   Александър, Даяна, Иван, Aлександра, Дария, Тервел, Филип!  Да растат здрави и щастливи!

Isi kam, честита ви количка!
Tizija, кошарата е супер. Ние сме с такава. Колебаех се между нея и тези, които имат и ниво за спане. Тази е по-добре обезопасена сякаш, а другите са по-компактни като се сгънат и могат да се поберат без проблем в багажника на колата и са по-евтинки.
Дидка, честита прическа.

Масаж, в истинския смисъл на думата, не правя отдавна, Вяра е голямо шило и не се спира за 2 секунди, така че мисията е невъзможна. Иначе знам, че общо взето се препоръчват до годинката.

Според нашата лична лекарка, когато бебето е все още на кърма, не е нужнода се добавя мазнина в пюрето, тъй като в нея има достатъчно. Аз лично още не съм слагала, но съм давала няколко пъти готови пюрета, в които има рапично масло, каквото по принцип съм решила да ползвам. Поразрових се из немските сайтове и разбрах, че то има много ниско съдържание на наситени мастни киселини и е много бигато на витамин Е, поради което е така препоръчвано напоследък.

Ние вчера си направихме страхотна разходка  travel -  с.Димовци, Гурково, Казанлък, Шипка и Габрово. Починах си и подишах на воля чист планински въздух. Чувствах се страхотно след това.

Днес отново ще има слънце   Nature Sun With Face.
Приятен ден на всички!

# 99
  • Габрово
Честити месечинки! Да са ви живи и здрави!
Едно питане: как стъпват бебоците ви - на пръсти или на цяло стъпало?
 PeaceХубав ден ви желая и послушни бебчета/татковци, каки и батковци/.
Пепи и не се обади нали! Crossing Arms Simple Smile

# 100
честито на днешните месечинки
      Александър на мама Tizija
      Даяна на мама N_A_N
      Иван на мама trifonova_a
      Aлександра на мама sirena
      Дария на мама taliq
      Тервел на мама Rosy_
       Филип на мама yanac_

Някой иска ли да пуска теми, че нещо все ми се спи, май е пролетна умора. Иси, НАН или пък някой друг желаещ?
няма проблем ще я пусна ,но април месец мислим да забегнем до Карлово та тогава ще трябва някой друг Peace

# 101
Честити месечинки на Александър,Даяна,Иван,Филип,Aлександра,Дария,Тервел!

# 102
  • някъде
Честито на месечинковците и специално на Даяна newsm51 baloni
Радостина, Алекс повечето пъти стъпва на пръсти, макар че се случва и на цяло стъпало да стъпне, но по-рядко Peace
Пепи, мерси   bouquet
Масажи все още му правя преди баня, ако може да се каже масаж това- разтривам малко ръчички, крачета и готово! Той и без това постоянно се върти, така че ми писва бързо Blush
Хайде до скоро  Peace

# 103
 hang newsm79 1stroller     love001     smile3525

# 104
ЧЕстито на месечинковците newsm51 smile3525 newsm51
Днес ни е първата годишнина от сватбата, почерпете се  beer Wine Glass cook cook
ДНес съм малко по-добре,, Ева си е все още толкова кисела, няма зъбче и това е.Заспива за 10 минути и се буди с реееев. А зехтин като слагате, преварен ли е или?  Аз отивам да newsm28 1ironing wash hang 1dishes

Общи условия

Активация на акаунт