Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 930
  • 737
  •   2
Отговори
# 210
  • Бургас
Да, за едно и също училище визирах.

# 211
Бяхте ли оценители на PISA 9клас? Спря ми се тока… това чудо заплаща ли се или добрата воля, облечена в принуда 😀

# 212
Ей така като се разприказвахме, изчислих, че в нашето училище определено има  цял норматив за още един колега по български език и литература. Не, че  е  моя работа.

# 213
Бяхте ли оценители на PISA 9клас? Спря ми се тока… това чудо заплаща ли се или добрата воля, облечена в принуда 😀
Не беше чак спиране на тока, но с колежката ми сметнахме че сме проверили повече работи отколкото са учениците ни.

# 214
  • Някъде по Дунава
Ей така като се разприказвахме, изчислих, че в нашето училище определено има  цял норматив за още един колега по български език и литература. Не, че  е  моя работа.
И в нашето. Да не работим на едно и също място Simple Smile

# 215
  • Добрич
Не беше чак спиране на тока, но с колежката ми сметнахме че сме проверили повече работи отколкото са учениците ни.

Абсолютно!
Значи има такива, които са имали  разпределени по-малко ученици от техните.
На едната платформа имах 390 задачи и на другата още към двеста. И по стечение на обстоятелствата  трябваше да ги проверя за два дена...

Изпратиха ни само задачите с отворен отговор, а ми се искаше да видя всички задачи. Дали ще ни ги предоставят на по-късен етап, имате ли информация?

# 216
Аз си сметнах днес с точност годишната норма - при щат 648 аз работя + 330 ч. повече. Тази норма 1,5 щат ли е? Не ги разбирам в детайли тези разпределения и затова се допитвам до вас. Ще съм благодарна, ако ме насочите.
smilinglady, съгласно чл. 10 от НАРЕДБА № 4 от 20 април 2017 г. за нормиране и заплащане на труда, лекторските часове не могат да превишават 50% от минималната норма преподавателска работа на педагогическия специалист.

"Чл. 10. (В сила от учебната 2017 - 2018 г.) (1) Учебните часове по учебен предмет, които са недостатъчни за откриване на работно място за учителска длъжност, може да се включат в индивидуалната норма преподавателска работа на педагогически специалисти в училището, но не повече от половин минимална норма."

# 217
Има ли учители, които работят в детска градина в темата?

# 218
Да

# 219

Дс, и аз

# 220
  • Sofia
Аз също. Прясна, прясна.

# 221

Колеги,
Последно го смятам и не мога да го разбера този щат при мен - това ми е годишната норма, полага ли ми се  0,5 щат или трябва да си работя на щат и лекторски? Мерси предварително!

# 222

Дс, и аз
Аз работя с ученици, но вече ми идва в повече всичко. След работен ден се чувствам ужасно. А работя вече 6 г…
Чудя се дали да не започна в градина, но ме интересуват някои неща.
Как минават двете смени? От колко до колко е работното време? Заплащането какво е и има ли някакви бонуси както в училище?
Ще съм много благодарна за всякакви информация!

# 223
  • Добрич
Всички часове в пълния норматив с една и съща годишна норма ли са? Това има значение. Както вече писах, ако са различна годишна норма, часовете в пълния норматив се смятат по друг начин, приравняват се с коефициенти и от там се променя броят им.

За лекторските няма приравняване.

Например:
Ако приравняваме към норма 648
1ч (684) =  0,95 ч. (648)
1ч. (720) = 0,9 ч. ( 648)

Има вариант и индивидуалната годишна норма да бъде завишена.

Последна редакция: пн, 11 ное 2024, 18:25 от Вела

# 224

Дс, и аз
Аз работя с ученици, но вече ми идва в повече всичко. След работен ден се чувствам ужасно. А работя вече 6 г…
Чудя се дали да не започна в градина, но ме интересуват някои неща.
Как минават двете смени? От колко до колко е работното време? Заплащането какво е и има ли някакви бонуси както в училище?
Ще съм много благодарна за всякакви информация!
Първа смяна е от 7-13:30, втора смяна 12:30-19:00. Имаме ДМС, диференцирано заплащане и пари за облекло. Откъм заплащане, както в училище, така и в ДГ сме учители, съответно и заплащането е същото.
Всеки трябва да си прецени къде се чувства най-ползотворен. Работя вече над 5 години в ДГ, сред малките се чувствам най-добре. Замествала съм и в училище за около 4 месеца, едвам ги избутах. Бях в прогимназиален етап като учител по музика. Нямам думи, с които да опиша ужаса, който изживях.
Колега, ако имате въпроси може да ми пишете и на лично.

Общи условия

Активация на акаунт