Професия учител - 20 (юбилейна тема)

• 43 123
  • 737
  •   1
Отговори
# 735
Това че се прави от някого да се работи по време на болничен, не го прави по-малко нарушение... независимо дали е за 2 часа или за цял ден.
Написах го по-скоро като начин да се опонира на колегата който изкарва че всички други трябва да вършат същото нарушение като него, понеже той явно е много велик...
За компромиси със здравето медали не дават, това е сигурно.
Учителка не съм, но съм преподавала немалко години също, наясно съм че учебната година и учебният процес си вървят по график, независимо кой е болен и кой здрав.

# 736
Това, че някой ходи на работа да помага по време на болничен, не го прави редно.Въпросният работник може така  да навреди на лекаря, издал му болничния лист. Няма незаменими хора. Ако работата е спешна, все ще се намери някой да я свърши ( който не е в болничен). Ако никой не я свърши,  докато съм болна, значи може да ме чака и няма нищо спешно. Бях в дългосрочен болничен поради операция и помагах онлайн на  заместващия ме колега (с презентации, планове, контролни, пробни изпити, класна работа), но не съм ходила в училище. Болничният затова се дава, човек да си стои вкъщи и да се погрижи за себе си. Няма нужда от излишни напъни....

# 737
  • Добрич
Голям диспут стана с тези болнични...

Да, наредбите, законите и пр. са затова, за да се спазват. И все пак понякога "всяко правило си има изключение".

Ако директорът и счетоводителят ни чакаха да им свършат болничните, за да подпишат лично заплатите, доста щяха да ни усложнят живота...

Скрит текст:
Ако чаках да ми свърши болничния, за да отида в училище и да "издам" всичко по природни науки на домакина (после той на заместника ми), учениците няколко месеца щяха да учат без никакви експерименти, табла, макети и пр.  После преди да се върна на работа "издаването" се повтори, но в обратен ред.

Само аз имам ключ от хранилището и само аз зная кое нещо от описа на домакина, на кое нещо в хранилището отговаря, в кой точно шкаф се намира и т.н...  Заместникът ми беше без никакъв стаж и повечето уреди и апарати ги виждаше за първи път...

Колегите ми бяха изключително съпричастни към ситуацията в която се намирах, за което съм благодарна! Не мисля, че някой от тях би подал сигнал, че по време на болничен съм посетила училищната сграда.

Ние работим с деца и с родители непрекъснато и ни е пределно ясно, че освен да се придържаме към нормативната уредба, трябва да проявяваме емпатия, да се съобразяваме с човешкия фактор и пр. и пр...

Стана дълъг коментар и не мисля да пренасям въпроса за болничните в следващата тема.

Колеги,

[/size]

Общи условия

Активация на акаунт