Боледуване на децата ни - тема 81

• 22 167
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Кашляше, беше с хрема и лека температура. От антибиотика е било, повече не е повръщала. Спомних си, че не за първи път повръща точно от този антибиотик, даден на гладно. Продължава да го пие, но вече й го даваме след хранене и няма проблем. Иначе взе да се оправя, но тия сополи продължават да се точат. Сега са гъсти и жълти, носът й се запушва, кашлицата драстично намаля, но все още я има. Тя цял месец почти кашляше. Изписваха й какво ли не, накрая ги помолих да й назначат антибиотик, защото доста често започна да кашля. Той и мъжът ми бухаше три седмици, и аз бях болна, но не кашлях. И около нас масово децата са болни.

# 406
Барбалена,коксаки е според мен.Дано вече минава при малкия.
Аз пак казвам при моето дете точно затова се случиха трудно нещата с оправянето на зъбите,защото там,където го заведох за първи път на зъболекар нямаха подход според мен.
Ние минахме ортопед.Оказа се,че е с ювенилна остеохондроза на таза и от там е тази болка в крака при натоварване.
Как я установиха? ЯМР?

# 407
  • shumen
Форест,оправяйте се скоро.
Танче,заведи го на лекар и той да прецени дали сте за снимка.Той до онзи ден не беше ли болен и сега да е лепнал нов вирус?
Рейна,снимка правихме,защото взе да се оплаква,че много го боли крака след натоварване и затова и тръгнахме по лекари.Ние дори си мислехме,че е от стара травма,но ортопеда каза,че може и да е от бурното израстване.

# 408
Ей, камикадзето си е камикадзе... вчера ме посрещнаха притеснени в градината, че е паднала със замах на гръб. Много ревала, но няма травма, по-скоро се е уплашила. 15 мин гушкане на пейката се успокои и после тръгна да тича след една топка. До тук добре и сутринта тръгвам да я будя, тя спи като пън и хърка. Трябваше да ми светне лампата, че е болна с това хъркане, ама аз упорита 10 мин я будя...събудих я, сополива, ама леко, гърло, лимфен възел болящ и беше с 37.5 по едно време. Та днеска беше вкъщи, не е отпаднала поне.

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 22:52 от Ваня А.

# 409
  • shumen
Ваня,дано се оправи скоро малечка.
Мен се мъчи да ме събори нещо такова също.Боли ме гърло,кашлям и всяко мускулче ме боли.Започнах ударно с Фервекс.

# 410
И аз съм за коксаки. Не,че моите деца са карали варицела но от близки знам,че щом избие обрив няма температура.
Моята щерка миналата седмица беше вкъщи заради сополи. Понеделник я пуснах здрава ,вечерта я вземам без глас. Е цяла седмица си изкара без глас на градината.
От днеска аз се разсополивих ,дано поне тях не заразя с нещо. Групите и на двете значително намаляха като брой ,което ме безпокои . Но каквото стане.

# 411
  • shumen
Камъче,да не е викала много в градината и от това да няма глас.
Ваня,как е малечка?
За пресипнал глас освен калциев глюконат какво друго може да вземам?

# 412
Гелоривойс, Исла, Хомеожен.

# 413
Дани, и да не викаш по детето 🤣 Моя опит показва, че минава, когато мине....
Малката я наболва гърло леко и си подсмърча. Оплаква се, че я боли лимфен възел.

Последна редакция: сб, 19 окт 2024, 14:53 от Ваня А.

# 414
  • shumen
Ваня,и мен ме боли гърло и отива към ухото болката.Взех си Хомеовокс,Трахизан и Фервекс и ги започнах ударно.Само дано не заразя нашите и детето.А и за викане по детето нямам глас и от всичко той е най-щастлив.😀

# 415
Лимфни възли болят ли те и имаш ли субфибрилна температура?

# 416
  • shumen
Лимфните възли ме болят и отива към ухото болката.Гърлото ме боли много и чак не смея да говоря.Т нямам или поне не съм усетила да имам,но ме боли всяко мускулче.

# 417
И при нея е лимфен възел към ухото, та подозирам, че може да прерастне в отит. Някак субфибрилната темпиратура ме притеснява повече от високата... Нея не боли много гърлото, но я наболва. Сестра и и тя се оплаква от гърло...

# 418
И моето дете май ще втасва… Почна да гъгне, а на обяд като спа прихъркваше..

# 419
  • shumen
Тони,дано не се разболее и твоето дете.
Ваня,и мен ме притеснява да не стане отит.Ще видя днес и утре как съм и ще бягам понеделник на лекар,ако трябва.Не знам вече за имунитет ли да пия,че станах по болнава и от детето.

Общи условия

Активация на акаунт