Боледуване на децата ни - тема 81

• 22 168
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
Барбалена това е ужасно травмиращо при зъболекаря, звуча назидателно защото съм го приживяла като дете и още помня кошмара. И да е трудно дете не трябва да се случват така нещата. Аз затова написах още в началото, че трябва да е с упойка. Не мисля, че това дете от тук нататък ще се съгласи да отиде на зъболекар. Дано не съм права.
Това ми прилича на варицела, но не знам. При моето дете коксакито изглеждаше по друг начин.

# 391
Аз пък съм против упойка. Говорене, говорене и пробване с различни зъболекари по-скоро.

Как варицела? Ти ме шашкаш сега. С първа доза Варивакс са Grinning

# 392
Имаме 3 направени зъбчета във ео дент люлин.
Винаги ходим със татко му.
Той застава до малкия и се успокоява .
Дават му да държи батман във едната ръка и спайдермен във другата ръка.
Даже имаме зъбче направено със едно посещение.

# 393
Аз като дете съм преживяла кошмари от липсата на подход от зъболекари, до ден днешен си нося последствията. Няма как да се сложи упойка на дете, което не иска изобщо да си отвори устата и не е начина да се слага насилствено. Така ми беше сложена първата упойка - хваната от всички страни от 3-ма души и изпитваща панически страх и ужас. Поради тази причина дъщеря си заведох на зъболекар максимално рано, а около 2 седмици преди прегледа и пусках клипчета и говорихме, говорихме, говорихме. Още на първото посещение си отвори устата, даде да я прегледат, направиха зъб. После е имало леко даване назад от нейна страна, плакала е, но с търпение и отношение от страна на зъболекарката се получаваше. И аз съм се изнервяла в тия моменти, в които ревне и не иска, обаче зъболекарите с такова търпение се отнасяха към нея, че неуспешен опит нямаше. Важно е децата да нямат страх от посещението при зъболекар, защото после остава за цял живот. После зъболекарката, при която я водих спря да работи с деца и се чудех дали ще даде на друг да я работи, но тя сама настоя да отиде на същото място при друга зъболекарка, баща и я заведе и без никакви протести са оправили зъбчето.
Както и преди това писах, смятам, че този зъболекар нито има подход, нито желание да се занимава с детето. Деца са, някои са лесни, други са трудни, не може всяко от вратата да си отвори устата.

# 394
Барбалена, и аз един вот за варицела. При коксакито -са много на брой малки пъпчици, без връх и течност. Някои от вашите пъпки са силно изразени като за варицела.
Аз си сложих ваксина (ваксигрип) в събота, в понеделник една хубава температура от 38.7 и втрисане, мина от само себе си. След това леко неприятно усещане на гърлото вторник (все едно имам заседнала храна на сливица) и край, в сряда няма никой. 10 години си слагам подред ваксина, за първи път проявявам от редките (посочени в листовката), странични реакции.

# 395
Рейна, права си, ама много назидателно звучиш. А и Тони казва, че е трудно дете. И то нещата се натрупват...

Хора, това според вас дали е коксаки? Първата снимка е на дупето. Има три пъпки. Има и по някоя пъпка на крачетата и по ръцете. Сополи има ли при коксаки? Температура знам, че има... В устата също има 2-3 пъпчици, доколкото успявам са огледам. Пише инкубационен период 1-3 дена. В четвъртък сутрин го водихме в лабораторията за изследвания. В събота вдигна температура. Може там да е лепнал нещо...

Коксаки ще е, според мен. Ние го карахме лятото. За варицела попринцип знам, че почват по корема и гърба пъпките. Може да има всякакви симптоми, да.
Иначе може отвсякъде да го е лепнал, като от пазарска количка в магазин, например.
При нас мина с много малко пъпки, не като на снимките в нета, но нямаше никъде по тялото, само около устата, на дланите и стъпалата - точно ръка, крак, уста.

Последна редакция: чт, 17 окт 2024, 12:39 от Pistachio

# 396
Не може ли да се изследва какво точно е за да не се гадае.
Бързо да се оправя детенцето.

# 397
Рейна, права си, ама много назидателно звучиш. А и Тони казва, че е трудно дете. И то нещата се натрупват...

Хора, това според вас дали е коксаки? Първата снимка е на дупето. Има три пъпки. Има и по някоя пъпка на крачетата и по ръцете. Сополи има ли при коксаки? Температура знам, че има... В устата също има 2-3 пъпчици, доколкото успявам са огледам. Пише инкубационен период 1-3 дена. В четвъртък сутрин го водихме в лабораторията за изследвания. В събота вдигна температура. Може там да е лепнал нещо...

Коксаки е. И двете ми деца и аз го изкарахме преди 2 седмици. При единия започна с Т, а при другия без. Аз имах по 2,3 пъпки на ръцете и стъпалата, а в устата 2,3 афти.

# 398
Щом е сложена ваксина за варицела абсурд да е това! Ако сте я сложили скоро да не би да е реакция от ваксината? Знам, че може да прояви симптоми подобни на разболяване от варицела.

# 399
Ваксината е сложена преди 3-4 месеца, Шанънче. Иначе и аз клона към Коксаки. Има само по дланите, стъпалата, в устата и по дупето. И за четирите зони пише, че са типични за този вирус. Освен това сякаш кожата на краката е започнала да се бели. Аз също имам една афта в устата, но мислех, ще нещо с по-грубо четкане съм се наранила.

# 400
Според мен също е коксаки. На близко дете го бяха объркали с варицела, защото при него първо бяха само на дупето, после избиха по ръце и крака и в гърлото. При него изглеждаха точно така, едри и все едно с мехурче. Съответно, моето дете, карало варицела се зарази. При него бяха различни пъпките и бяха първо в гърлото и температура 39-40 градуса 2-3 дни, после по дланите и накрая целите крака от коленете надолу, но нямаше по дупето и пъпките бяха ярко червени и по-ситни. После дланите и ходилата му се обелиха. Баща му го изкара също, почти безсимптомно, само му избиха пъпки по ходилата.

# 401
Благодаря, момичета! То той не вдига температура вече. И би трябвало вече да е към края на боледуването, нали? Обаче тези сополи от коксакито ли са или са се насложили два вируса?

# 402
Моят нямаше сополи. Нито другото дете до колкото помня.

# 403
През цялото време имам предвид да се приспи детето при зъболекар, а не да му сложат местна упойка.

# 404
  • shumen
Барбалена,коксаки е според мен.Дано вече минава при малкия.
Аз пак казвам при моето дете точно затова се случиха трудно нещата с оправянето на зъбите,защото там,където го заведох за първи път на зъболекар нямаха подход според мен.
Ние минахме ортопед.Оказа се,че е с ювенилна остеохондроза на таза и от там е тази болка в крака при натоварване.

Общи условия

Активация на акаунт