Боледуване на децата ни - тема 81

• 21 063
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
Вчера водих дъщеря ми на гастроентеролог във връзка с безумната диета, на която е подложена вече 7 месеца..и честно да ви кажа, толкова беше потресена като чу на какви диети е подложено детето, че и се забраняват храни, към които няма непоносимости, че изцяло и се забраняват храни, които следва само да се избягват или ограничават временно.
Общо взето иска да започна бавно и внимателно да я захранвам и да я наблюдавам за реакции. Ако такива не се проявят, означава, че тези храни може да ги консумира свободно. Иска да и въведа 3-4 храни за следващия месец и половина и да отидем отново. От няколко месеца имах съмнения дали постъпвам правилно, доверявайки се и подлагайки детето на тези мъчения, при липса на симптоматика. Преди 2 месеца и самоназначих едни ензими, гастроентероложката и изписа още едни, които да започна като свърша тези, които имам. Отделно си продължава пробиотика и витамини.

# 151
  • shumen
Ейпъл,дано приключи това мъчение при детето.
Аз минах ехо днес.Нямам камъни в бъбреците и нищо притеснително.Всичко явно е от бактерията в урината.На ехото излезе само омазнен черен дроб и доки пусна холестероли,но трябва утре сутринта на гладно.

# 152
  • Varna
Appelgarden, про кой гастроентеролог я води?

# 153
Appelgarden, про кой гастроентеролог я води?
При Колева я водих.

# 154
Аз успях да се добера до назална ваксина. Не го знаех това за сополите обаче. Но пък почти няма вариант да ги боцкаме по 2 пъти още за по две дози противогрипна. И на двамата им предстои втора доза Варивакс, дребното трябва да го боцнем за ясла, а каката е след операция и поставяне на абокат.

А вие слагате ли си ваксини против ковид? Аз имам две дози още с първите ваксинации, но след това не съм слагала никакви бустери. Обаче се замислям дали да не се боцна и за това. Противогрипна също съм подготвила и з мен. Таткото не иска.

Дани, доказано ли е, че сте били с грип?

Четох днес статия, д-р Кантарджиев казва, че върлува РСВ вирус, който прави проблеми с горни дихателни пътища.

Здравейте, може ли линк към статията? Моите деца са с ужасен вирус- висока температура до 40 градуса, много задръстени носове и ларингитна кашлица. От днес са на антибиотик и пулмикорт. Правих им тест за грип и КОВИД- отрицателни. Носни и гърлени секрети- отрицателни, кръвната картина добре, даже на единия ЦРПто е 0,38. А децата са зле, кашлицата е брутална и се чудя дали не е този РСВ вирус…

# 155
DK86 , и моята дъщеря беше 3 дни с 39-40 градуса, всички тестове отрицателни. Носа ужасно запушен, сополи, хъркане... Температурата падна, но сополите си останаха (вече са жълти) и я чувам, че и се стичат в гърлото, кашля и не може да диша през носа. Уж капем капки с гентамицин, ефект не виждам.
Та искам да кажа, че вирусът може да е същия.

# 156
  • shumen
Има вирус с Т,кашлица и сополи и е ужасен.Само се моля с тия басейни моя да не донесе нещо от Гърция,че ще откача.

# 157
Evcheto 1 Ние сме на Моксифлоксан. Според педиатърката излизат чувствителни напоследък на всички антибиограми. Кашлицата е направо брутална…

# 158
DK86, ще потърся след малко статията, но да кажа, че има тестове за РСВ вируса. Аз съм купувала комбиниран с ковид и грип. За грип все още е рано, де. А да не е ковид все пак? На кой ден от първи симптом направихте теста?

Май това четох: https://telegraph.bg/telegraphplus/novini/prof.-todor-kantadzhie … ez-noemvri-429682

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 20:30 от Барбалена

# 159
  • shumen
Може и Ковид да е.Ако е правен теста на 1 или 2 ден може да не хване.

# 160
Тествах сина ми на 4-ти ден от симптомите. За съжаление пак ние сме с късата клечка. Моите деца боледуват тежко и винаги с усложнения за сравнение с приятелчетата им…

# 161
Здравейте, зная че няма такова лекарство или друго, но все пак… Синът ми започна първа градинска група 16 септември, до сега втори път боледува при което заразява и мен, а вкъщи имаме и бебче на 4 месеца, до сега не се разболява но не мога да си отдъхна… Има ли нещо с което да се предпазим, или поне да го кара бързо и лесно, или аз да не се разболявам…

# 162
  • shumen
Според мен няма такова лекарство.Каквото и да пием вкъщи всички се заразяваме.
Аз сега говорих с моя и нещо ми прокашля по телефона.Питам го как е и казва добре съм.Моля се да не донесе от Гърция само някои вирус.
Пуфе,как е твоята?

# 163
Здравейте, зная че няма такова лекарство или друго, но все пак… Синът ми започна първа градинска група 16 септември, до сега втори път боледува при което заразява и мен, а вкъщи имаме и бебче на 4 месеца, до сега не се разболява но не мога да си отдъхна… Има ли нещо с което да се предпазим, или поне да го кара бързо и лесно, или аз да не се разболявам…
Няма такова нещо. Ако имаше веровтно тази тема нямаше да съществува

# 164
Моята е трета градинска група и продължава да боледува безброй пъти и да заразява и нас. До онзи ден бях като парцал заради неин вирус. А тя от седмица не може да се оправи. Най-тъжното е, че обича да ходи на градина, а не може, заради тези постоянни болести.

Общи условия

Активация на акаунт