Боледуване на децата ни - тема 81

• 19 955
  • 737
  •   1
Отговори
# 615
Tooclose, аз го смятам 6.75 мл, ама дали ми е вярна логиката...

В листовката пише:
Обичайна доза - 90 mg/6,4 mg за всеки килограм телесно тегло на ден, разделени на две отделни дози

Детето е 18 кг х 90 мг = 1620 на ден, 810 разделено на две дози.

В 5 мл има 600 мг. 600 мг ÷ 5мл -> в 1 мл има 120 мг.

810 ÷ 120 = 6.75 мл, което е приблизително, 7 мл. Лекарката обаче може да е заложила малко по-висока доза, ако състоянието е малко по-сериозно, защото това в листовката е обичайна доза.

Пишете, ако логиката ми горе е грешна Grinning

# 616
Не е съвсем по темата с дозирането, но всъщност електронните рецепти и цялото електронно здравно досие е видимо през приложението еЗдраве, ако имате електронен подпис. Моментално ми излизат всички прегледи, изследвания, издадени рецепти, медицински бележки, абе всичко..
Струва ми се направо абсурдно от бактерия в носа това дете да е с такава чутовна температура, която не се повлиява от нищо..или бактерията е някъде другаде вече или има още нещо. Аз даже не разбрах, сополи има ли детето или само температура? Естествено, че може да пие вит. Ц и естествено, че температура в този диапазон трябва да се сваля с лекарства.

# 617
Мм беше с гнойна ангина и 4 дни жестока температура така че всичко е възможно ...

# 618
Applegarden, много благодаря.

Регистрирах се и видях прегледите. Да, така е изписан - 2 x 8 мл. Наистина е много удобно по този начин.

# 619

Разбрах вече.
Прикачих снимка.
Ето от къде е проблема.
Чакам само да видим кои Антибиотик ще е подходящ.
Амоксиклав не е изброен.
Но още не е готова Антибиограмата.
Температурата е спаднала.
Даже се е изпотил

# 620
Танче, за мен такава висока Т и толкова дни не е заради стафилокока в носа.
В антибиограмата  изписват активното вещество, а не името на лекарството. Аноксициклав е с амоксициклин, има го във вашите изследвания.

# 621
Танче, за мен такава висока Т и толкова дни не е заради стафилокока в носа.
В антибиограмата  изписват активното вещество, а не името на лекарството. Аноксициклав е с амоксициклин, има го във вашите изследвания.
Започна лека по лека да яде по малко.
Няма температура.
Игрив е .
Има настроение.
Дай боже всичко да е наред и да се оправи.

# 622
Още от 2020 година следя консултативната тема на доктор Янкова и тя неведнъж е отговаряла, че за бактерии в носа не се пие антибиотик, а се третира локално с антибиотични капки. В случая с Танчето вероятно е имало бактериална инфекция не само в носа. Важното е, че детето се подобрява!

# 623
Още от 2020 година следя консултативната тема на доктор Янкова и тя неведнъж е отговаряла, че за бактерии в носа не се пие антибиотик, а се третира локално с антибиотични капки. В случая с Танчето вероятно е имало бактериална инфекция не само в носа. Важното е, че детето се подобрява!
Др Янкова вече не отговаря във темата
Иначе веднага ще ше да каже какво точно му и на малкия.

# 624
Ако детето няма температура, не се дават панадол и нурофен. Той е от 5 дни на сиропи...черен дроб, бъбреци и стомах се съсипват.

# 625
Ако детето няма температура, не се дават панадол и нурофен. Той е от 5 дни на сиропи...черен дроб, бъбреци и стомах се съсипват.
Естествено, че не давам когато няма температура.
Давам само когато има и е висока температурата.

# 626
Аз до колкото разбрах, искаше да даваш превантивно...
Дано спре да вдига температура, но и според мен не е от бактерията в носа, има друга инфекция някъде.

# 627
Понеже пие антибиотик.
И беше вдигнал висока  температура.
За това попитах дали да дам панадол или нурофен защото нали пие антибиотик.
Иначе като няма те не е нужно да му се дават тези лекарства.
Добре ако има друга инфекция как да се разбере каква е.
Аз пуснах пкк,суе,црп и носен секрет.
Евентуално какво друго трябва да се пусне като изследвания .
То сега няма да покаже правилно заради антибиотика.
И аз вече не знам.
Какво друго трябва да се изследва.
От обяд не е вдигал температура.

# 628
Щом не е вдигал Т, значи сигурно антибиотикът вече действа. Виж и утре как ще е, ако има още подобрение, мисля, че няма нужда от допълнителни изследвания. Ако продължава с високите Т, тогава бих отишла пак на лекар.

# 629
Щом не е вдигал Т, значи сигурно антибиотикът вече действа. Виж и утре как ще е, ако има още подобрение, мисля, че няма нужда от допълнителни изследвания. Ако продължава с високите Т, тогава бих отишла пак на лекар.
Ще видя  и утре как ще е.
Нашия лекар ще е на работа ва 29 ти Октомври

Общи условия

Активация на акаунт