Боледуване на децата ни - тема 81

• 19 947
  • 737
  •   1
Отговори
# 660
Танче, нямаш ли връзка с личен лекар или педиатър? Аз на твое място, бих се гътнала от притеснение след толкова и различни хипотези за възможно заболяване на детето тук. Ако има начин да говориш със специалист, направи го. Иначе докато оздравее детето, ти ще станеш за лекуване от толкова притеснения.

# 661
Ако е безсимптомно носителство на златистия стафилокок бих пробвала с антибиотични капки. Ако има температура, кашлица, тогава няма да се поколебая с антибиотика. За бактробана- Ако е изследван по антибиограма- да, ако - не е - твърдо не. Мазала съм навремето едни 10 дни за лудо и вече такива експерименти.. не са ми по вкуса.
Танчето, вие пиете антибиотик през устата, аз лично съм обикновено скептична, ако не е започнато паралелно лечение през устата и носа едновременно за включване на капки на 10-тия ден от заболяването. Все пак вие 4 дни бяхте с температура, днес ще направите 3-ти прием на антибиотика. Ще го пиете общо минимум 7 дни, a антибиограмата ще ви излезе утре.

# 662
Рейна, в темата за витамин Д съм чела, че приемът трябва да е до обяд. Имаше общо в мелантонина, не съм задълбала да го проучвам, нито да запомням защо. Просто го приех и реших, че няма да ме затормозява много, ако го спазвам. Просто споменавам, пък ти ще си прецениш.
Нямаме проблем, усвояваме го. Освен това Омнибиотик имунд се дава вечер преди лягане, там също има вит. Д. При някои хора може да действа обаче превъзбуждащо вечер.

# 663
  • shumen
Ако има и други симптоми тогава бих дала АБ през устата.
Мисифу,те са ходили на лекар,но детето беше само с Т.А щом вече няма Т според мен АБ действа.

# 664
Ако е безсимптомно носителство на златистия стафилокок бих пробвала с антибиотични капки. Ако има температура, кашлица, тогава няма да се поколебая с антибиотика. За бактробана- Ако е изследван по антибиограма- да, ако - не е - твърдо не. Мазала съм навремето едни 10 дни за лудо и вече такива експерименти.. не са ми по вкуса.
Танчето, вие пиете антибиотик през устата, аз лично съм обикновено скептична, ако не е започнато паралелно лечение през устата и носа едновременно за включване на капки на 10-тия ден от заболяването. Все пак вие 4 дни бяхте с температура, днес ще направите 3-ти прием на антибиотика. Ще го пиете общо минимум 7 дни, a антибиограмата ще ви излезе утре.
Трети ден пие антибиотик през устата.
За капки трябва да излезе Антибиограмата.
Аз сега и да говоря с педиатъра трябва да изчакам до утре сутринта..
Сега и да пусна на педиатъра изследването на носния секрет да види каква е бактерията трябва да излезе резултата.
Като е готов ще го пратя на педиатъра и ще изпише какви капки за носа да вземем.
Иначе във вкъщи имам Виброцил  и Гентазон капки.
Сега видях ,че едната  антибиограма е готова.
Аз да попитам защо са две антибиограми.

Последна редакция: пт, 25 окт 2024, 16:15 от Танчето_30

# 665
Танчето, имате две бактерии. Моето непрофесионално мнение - доста тежки - златист стафилокок + стрептокок пневмониос. За втория обикновено се чакат 2 дни, за антибиограма. Иначе се надявам поне антибиотика да покрива стрептокока, че той прави по-жестоки инфекции. Виброцила в случая няма да ви свърши никаква работа, гентазона е ок за стафилокока, но обикновено за стрептокока дори не се изследва. Лечението в такива ситуации предполага един антибиотик за двете бактерии.

# 666
Танчето, имате две бактерии. Моето непрофесионално мнение - доста тежки - златист стафилокок + стрептокок пневмониос. За втория обикновено се чакат 2 дни, за антибиограма. Иначе се надявам поне антибиотика да покрива стрептокока, че той прави по-жестоки инфекции. Виброцила в случая няма да ви свърши никаква работа, гентазона е ок за стафилокока, но обикновено за стрептокока дори не се изследва. Лечението в такива ситуации предполага един антибиотик за двете бактерии.

Това са бактериите които са описани.
Някой може ли да каже дали е лекувал тези бактерии и как сте се справяли.

# 667
Да нашия бактробан каза че по биограма го изписа даже ми каза кой антибиотик е по биограма ама не го запомних:confused:

# 668
Пратих на педиатъра резултата които е готов.
Чакам и другия да е готов и него  да пратя..
За сега продължаваме със антибиотика .
Дано утре сутринта да има резултат.
И да знаем какво точно да купим и да започнем.
Много съм притеснена.
Татко му се връща чак на 2 ри Ноември.
За сега повече на градина няма да ходи.

# 669
Колкото и банално да звучи не се притеснявайте ,6 години и аз самата си го повтарям минах през притеснения , сълзи , гняв ,отричане и какво ли не истината е че децата са много по издръжливи той пие антибиотик , температурата е спаднала ,има подобрение ще мине , ние с много бактерии се борих ме и цистити и пиелонефрити правеше , е минава единия доктор ми беше казал и в кафез да я затвориш и квото и да направиш няма да промениш ,че е болна твойта работа е да я доведеш на лекар започваш лечение ,подготвяш се  няколко дни да е трудно и после минава ,ето моето дете до тази година и на градина не е ходила 3 група беше записана, ама ходи 15 дена и после вирус след вирус ,ами и така не става сега като я гледам с каква радост ходи ,ми и аз играя с децата е сега друга бактерия ама това е  не мога вечно да я деля от деца.Цял ден се  вайках и аз  пак ли да има нещо , ама има така чакам още да порасне и дано с порастването се спрат  и вечните боледувания ,поне тея градински. Тази втората Ви бактерия  мин зима я чух от моя личен лекар майка с дете ме помоли да мине преди мен и му каза че детето е с тази бактерия ,запомних я защото си казах горкото дете с плевмония сигурно ,нека мине ,ама не беше де той доктора като чу бактерия оо вика почнаха градинските бактерии,сега ще я изтребим, няма страшно.Предполагам ще Ви излезе и другото изследване ,ако трябва ще ви дадат друг антибиотик и ще мине ,малко търпение ,като му мине оставете го за малко в къщи почивка ,колкото да Ви е по спокойно и вярвайте че всичко ще е наред.

# 670
Колкото и банално да звучи не се притеснявайте ,6 години и аз самата си го повтарям минах през притеснения , сълзи , гняв ,отричане и какво ли не истината е че децата са много по издръжливи той пие антибиотик , температурата е спаднала ,има подобрение ще мине , ние с много бактерии се борих ме и цистити и пиелонефрити правеше , е минава единия доктор ми беше казал и в кафез да я затвориш и квото и да направиш няма да промениш ,че е болна твойта работа е да я доведеш на лекар започваш лечение ,подготвяш се  няколко дни да е трудно и после минава ,ето моето дете до тази година и на градина не е ходила 3 група беше записана, ама ходи 15 дена и после вирус след вирус ,ами и така не става сега като я гледам с каква радост ходи ,ми и аз играя с децата е сега друга бактерия ама това е  не мога вечно да я деля от деца.Цял ден се  вайках и аз  пак ли да има нещо , ама има така чакам още да порасне и дано с порастването се спрат  и вечните боледувания ,поне тея градински. Тази втората Ви бактерия  мин зима я чух от моя личен лекар майка с дете ме помоли да мине преди мен и му каза че детето е с тази бактерия ,запомних я защото си казах горкото дете с плевмония сигурно ,нека мине ,ама не беше де той доктора като чу бактерия оо вика почнаха градинските бактерии,сега ще я изтребим, няма страшно.Предполагам ще Ви излезе и другото изследване ,ако трябва ще ви дадат друг антибиотик и ще мине ,малко търпение ,като му мине оставете го за малко в къщи почивка ,колкото да Ви е по спокойно и вярвайте че всичко ще е наред.
Мария много благодаря за подкрепата.
За мен значи много.
Спирам да се притеснявам.
Все пак имаме лечение.
А като излезе и другия резултат ще звънна на педиатъра ни и ще изпише каквото е необходимо за да се справим със тези бактерии..
До вчера не искаше да яде .
Днес има напредък.
От вчера следобед не е вдигал температура.
Преди малко се събуди.
Поспа си.
Това също помага за възстановяването му.

# 671
  • Varna
И моята се събуди в 4 часа сутринта да кашля. И пак кашляше със лаещата кашлица. От два дена сопола и се увеличи и ето резултата. Преди 15 дена се случи същото. Това е за  шести път тази година. Ляга, събужда се сутринта и лае като куче. Незнам вечее какво да направя и къде да я водя, за да спре това. На 5 години е, уж се израствало.. На хомеопат я водя. Да кажем овладяваме нещата, но  всяка сутрин съм на тръни как ще се събуди.

# 672
Ние сме със същия стафилокок..разбира се с антибиограма- 10 дни бактробан...никога не съм капака ей така аб капки или маз без антибиограма!
Каката добре се повлия,малката не ...днес им е последно,понеделник ще звъня и ще я водя най вероятно малката.

# 673
И моята се събуди в 4 часа сутринта да кашля. И пак кашляше със лаещата кашлица. От два дена сопола и се увеличи и ето резултата. Преди 15 дена се случи същото. Това е за  шести път тази година. Ляга, събужда се сутринта и лае като куче. Незнам вечее какво да направя и къде да я водя, за да спре това. На 5 години е, уж се израствало.. На хомеопат я водя. Да кажем овладяваме нещата, но  всяка сутрин съм на тръни как ще се събуди.
На почивка със спестените пари от безразборно водене на всякакви лекари..просто няма никакъв, ама никакъв смисъл от обиколки по лекари от моя скромен опит, спасение няма...ей на, дъщеря ми от вчера пак кашля и от днес и текна сопола, а е на капки. Вчера беше суха кашлица, защото сопола е бил назад, днес текна през носа и кашля като нормалните хора. Дъщеря ми скоро става на 6г., дали се израства не знам, но знам, че повече няма да подчинявам живота на всички ни на един сопол и една кашлица, това е пълно безобразие.

# 674
Дани, вторник ще ходи. Понеделник ще се гледат със сестра си. Понеделник сме и на ортодонт...

Общи условия

Активация на акаунт