Дива екзотика - тема за по-диви места

• 1 309
  • 19
  •   1
Отговори
  • София, Лагера
Здравейте, пътешественици!
Не намерих подобна тема, затова създадох нова.
Би ми се искало да споделяме тук за преживяванията си или за мечтите си по по-диви места, извън туристическите.
Мисля, че най-много ще бъде полезно да споделяме как сме пътували, защотото това е основното затруднение.
Как дефинирам по-диви места? Такива, към които няма масов интерес. Или ако има някакви екскурзии, са безумно и необосновано скъпи от масови агенции, но се намират добри оферти от местни такива.
Като екзотични тук слагам цяла Централна и Западна Африка: Конго, ЦАР, Камерун, Сенегал, Гвинея, Того, Бенин. Нигерия. Сиера л., Либерия,и всички там наоколо. Източната, южната и северната част на Африка са добре развити и не са за тази тема. Там е МОЛ (както каза един мой гид в Замбия)
Слагам и дивите Суринам, Гаяна, Венесуела, Колумбия, Белиз и всичко около Панамския канал - не толкова туристически места.
Слагам и далечни и не особено популярни - Монголия, Тува, Сибир.
Не знам дали 5-те Стан-а трябва да са там, но защо не.
И Полинезия слагам също, макар че аз само ще плакна очи Simple Smile

Споделяйте, мили хора! Къде сте били и какво ви е очаровало!

# 1
Изредените екзотични из Африка са си меко казано опасни и супер мизерни, ако това е екзотика съм съгласен.
Още на летището искат рушвети за добър ден, а навън си нападнат меко казано  и ограбен на 90%, говоря за Сиера леоне.

Екзотични за мен са следващите, Колумбия и т.н., на мен лично ми е в топ 3-4 тази страна, силно подценявана и смятана за много опасна, смятам да потретвам скоро.
Становете са доста различни един от друг, но да,  не са туристически и няма тълпи.

# 2
  • Down south
Цитат
Слагам и дивите Венесуела, Колумбия, Белиз и всичко около Панамския канал - не толкова туристически места.
Белиз и Коста Рика, името не е случайно, са екзотични и интересни, докато Венецуела и Колумбия са много опасни.
Бъдете внимателни!

# 3
За Колумбия по телевизията ли видя, че е опасно?
Спрямо Мексико е много по-добре, а за Мексико не се говори че е опасно.

# 4
  • Пловдив
Нищо опасно няма в Колумбия!Цветна,красива,екзотична и завинаги в сърцето ми! Коста Рика и Никарагуа предстоят, вярвам че няма да ме разочероват.

# 5
  • Down south
Имам близка приятелка от Богота, сега живее тук. Информацията ми от нея.
Относно Мексико, пътувам често, голяма страна и не може да се сложи под един знаменател.

# 6
Аха Мексико е голяма страна, а Колумбия малка и затова в Колумбия е опасно ли?

То и в София  е опасно в някои квартали..

# 7
  • Down south
Обещаваща тема, но явно дискусия няма да се получи Close

# 8
  • София, Лагера
А, ще се получи Simple Smile
Всеки сам определя докъде му е нивото на екзотика и откъде започва това на мизерията.
Затова кръстих темата Дива екзотика.

Колумбия си е опасна държава, тук обективно няма какво да се спори,. Освен ако не те вземат с кола от аерогарата и да те закарат директно до курорта ти и да си постоянно с ескорт.
Работя с Колумбия на дневна база (имаме офис там) и имам някаква идея.

Някой да е ходил в долината Омо в Етиопия?

# 9
  • София
За мен "дива" и "екзотика" са две различни категории.
Ще чета с интерес какво ще споделят и останалите.

Стан-овете не знам къде да ги позициоирам. Някак нито са ми диви, нито екзотични, а просто различни.
Мексико и Колумбия са за пътуване с малко повече внимание, но не и опасни като Сиера Леоне.

# 10
Имам голям мерак да видя Амазонка. Дори да е само за един час. Да си топна крака в нея. Yum

# 11
  • тук-там
Нещо не върви темата...
Търся мнения за Гамбия. За зимно море. Най-близо е с оглед пътуване и високи температури.  Прекачването през Испания е лесно.  Виждам, че температурите са перфектни през февруари. Някой с инфо за водата и плажовете? Големи отливи? Как е като цяло придвижването там?

# 12
Ако н́́якой има въпроси за Казахстан и Узбекистан, мога да помогна.

# 13
  • Бургас
Аз от месец опитвам да сглобя пътуване до Колумбия. Искаме с наши приятели да отидем за десетина дни февруари-март. Определено ми е доста сложно този път и днес вече по обед писах на една вдъхваща ми доверие туристическа агенция с въпрос, могат ли да го организират те за нас. Иска си време и доста четене, а напоследък не намирам такова...
На отиване или връщане искаме да летим до Панама, за да видим канала.
Някой ако е правил самостоятелно пътуване до там, ще съм благодарна да сподели детайли.
Ако ли не, аз обещавам да го направя като го осъществим!

# 14
Аз лично не съм, ама в magelanci.com има поне 5-6 пътеписа.
Доскоро беше евтино с турските авиолинии, точно до Панама и прекачване там.

Общи условия

Активация на акаунт