Дива екзотика - тема за по-диви места

• 1 310
  • 19
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас
Neuromancer, благодаря за подсказката "магеланци".
Купих билетите миналата седмица. Ще летим до Панама, а на връщане от Богота.
Тази сутрин станах рано и почти слобих програмата за Колумбия.
Следобед ще я огледам още веднъж внимателно и ще представя на приятелите, с които ще пътуваме за одобрение.
На мъжа ми не съм казала още, така и така не съм купувала нищо за Коледа, ще е това подаръкът ми.

# 16
  • Варна
Имам голям мерак да видя Амазонка. Дори да е само за един час. Да си топна крака в нея. Yum

Аз стигнах до Манаус което е към 1 500 км. навътре по Амазонка ама ако сте по цивилизованите места няма да усетите нищо по различно от други места из Южна Америка - из всичките 10тина държави на юг от границата със САЩ където съм бил чак до Punta Arenas ИМА И БЕЗКРАЙНО  безопасни и доста опасни места .

# 17
Манаус не е особено екзотичен... Голям град просто, жега, влага... Може да се види джунглата, да се отседне в jungle lodge
Между другото тая година е суша, реките са били доста спаднали. Имаше океански круизи, които влизат до Манаус, тая година не могат.

# 18
Имам голям мерак да видя Амазонка. Дори да е само за един час. Да си топна крака в нея. Yum

Аз стигнах до Манаус което е към 1 500 км. навътре по Амазонка ама ако сте по цивилизованите места няма да усетите нищо по различно от други места из Южна Америка - из всичките 10тина държави на юг от границата със САЩ където съм бил чак до Punta Arenas ИМА И БЕЗКРАЙНО  безопасни и доста опасни места .
Водата как изглежда? Предполагам е кална поради мощните гигантски водни маси течащи към океана. Четох,че в долната си част Амазонка е широка 40 километра!!! Следователно от единият бряг не може са види другият.

# 19
Интересното там е сливането на реките Рио Негру и Солимойс. Солимойс е голяма нормална река, не е чиста разбира се, Рио Негру е черна като кока кола, заради разтворени вещества, и текат заедно и не се смесват няколко километра.

Зависи къде си понякога, като си на корабче в средата се виждат двата бряга, като си на брега отсрещния не се вижда.

Общи условия

Активация на акаунт