Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 45 345
  • 780
  •   1
Отговори
# 105
Още един глас за ПЧМГ. С трето дете в прогимназия, не мисля че има по-добро частно.

# 106
Според мен, няма да сбъркате нито със СС, нито с ПЧМГ. Не мога да кажа същото за Британика, обаче.

# 107
  • София
Ох, бе, Мецане! Joy При двама родители инженери, единият от които е и преподавал съпромат в МЕИ, нито аз, нито брат ми сме с уклон към математиката.

# 108
Обаче си прекрасен юрист, а правото е математика с изречения. И логика.

https://bg-mam.ma/p/1154754/39631447

А попея може да се гръмне с нейните глупости 😂

Опс, единственият лайк на цитираният ми пост е от теб😂 щото си юрист. Другите може би не са го разбрали 😂

# 109
  • в страната на чудесата
АЙ стига се хвалихте. Остарели сте момчета, ясно е. Simple Smile

Там на въпросите на емпирия2022 за абсолютно всяко училище от коментираните може да се отговори твърдо на всички въпроси с НЕ. С примери.
Може и с да, зависи кой ден, кой човек, чие очакване. Това е проблемът на емпириума - и мнението на експерти, което е най-нисък клас доказателство.
Щадтливите хора нямат толко конкретни очаквания.
Аз също гласувам за Пчмг

# 110
  • София
'Емпириума" го търси друг потребител, а не аз, и то непрекъснато го търси и все не го намира и продължава да си задава все един и същ въпрос в темата - за емпиричните доказателства за "другите" училища, ама вие явно пак не сте разбрали, интересно защо ли?

А отговори на въпроси, които ме интересуват и засягат, си ги намирам аз - не чакам от вас да ми споделите вашите прозрения.

АЙ стига се хвалихте. Остарели сте момчета, ясно е. Simple Smile

Там на въпросите на емпирия2022 за абсолютно всяко училище от коментираните може да се отговори твърдо на всички въпроси с НЕ. С примери.
Може и с да, зависи кой ден, кой човек, чие очакване. Това е проблемът на емпириума - и мнението на експерти, което е най-нисък клас доказателство.
Щадтливите хора нямат толко конкретни очаквания.
Аз също гласувам за Пчмг

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 21:52 от Magenta2022

# 111
Бивша Фувет, от цялото ти жужене стана ясно, че си с фиксации. СС, моя милост, ходенето на уроци, хваленето на мечето и т.н. И да, до 7 клас в  СС не е практика да се ходи на уроци. Достатъчно е да се ходи на училище. Simple Smile Може би има някой изпадащ, на който темпото и нивото не са му по силите, но в крайна сметка това не е проблем на училището и мнозинството, а на този, който иска да е в СС, а не издържа на нивото(което не е нищо извънземно).

Идеални училища няма. Има такива, които се стремят да дават добро образование, и такива, които имитират дейност. Идеалният случай - топ учител обучава топ деца също е изключение. Учителят е важен, но не по-малко важен е ангажименнът на ученик и родител. Всеки в този триъгълник има различни задължения, но еднакви по важност. Да се прехвърля всичко на учителят е лесно и удобно. Wink

# 112
Аз никъде не видях да се прехвърля всичко на учителя, ама карай.
Пише, че ако се изисква, трябва и да се дава. В двете посоки.

# 113
  • в страната на чудесата
Значи не съм напълно съгласна Simple Smile В Класа на малкия ми син топ учител обучава топ деца. И няколко други топ учители обучават топ деца. Фантазия. Но като цяло е рядкост да Simple Smile

# 114
Бивша Фувет, от цялото ти жужене стана ясно, че си с фиксации. СС, моя милост, ходенето на уроци, хваленето на мечето и т.н. И да, до 7 клас в  СС не е практика да се ходи на уроци. Достатъчно е да се ходи на училище. Simple Smile Може би има някой изпадащ, на който темпото и нивото не са му по силите, но в крайна сметка това не е проблем на училището и мнозинството, а на този, който иска да е в СС, а не издържа на нивото(което не е нищо извънземно).

Идеални училища няма. Има такива, които се стремят да дават добро образование, и такива, които имитират дейност. Идеалният случай - топ учител обучава топ деца също е изключение. Учителят е важен, но не по-малко важен е ангажименнът на ученик и родител. Всеки в този триъгълник има различни задължения, но еднакви по важност. Да се прехвърля всичко на учителят е лесно и удобно. Wink
Бивша фенси, единствената с фиксации тук си ти. Всички помним фикс идеята ти детето ти да учи в СС и как орева света като не го приеха. Фейсбук архивите помнят също как ме преследваше из групите за частни училища🙂 Честно казано, не разбирам страстта ти да пишеш за училища, в които детето ти не е и няма да стъпи.

Относно частните уроци, да, повечето деца, не само в СС, тръгват на частни уроци в седми клас. Не е някакво чудо невиждано. Учителите обаче са изключително важни, защото както могат да запалят страстта към ученето така и могат да отвратят едно дете завинаги от даден предмет. Ролята на родителя също не видях някой да омаловажава. Но наложи ли се родителят да се намеси в случай на неразбиране на материала или за запълване на пропуски пак е защото учителят не си е свършил работата.

# 115
Ох, ужас, спомням си и аз как “програмирахме” на лист и винаги се чудех дали после преподавателите набират кода да видят какво ще изплюе компилатора. Дали са го правили? На мен един преподавател в университета отделно ми каза, че от жена програмист не става. Като бонус и мотивация 😄 аз тръгнах в друга посока, но не заради него. Кофти преподаватели винаги е имало, но не те са определящи на това ниво (висше образование). НО за малките - учителят е всичко, или почти всичко. Имала съм късмета да попадна на чудесни до 7-ми клас. Искам това и за детето си.

# 116
  • Blondeville
Вие сте програмирали на лист в университета, а в първата софтуерна компания, в която работех,  задачите на интервюта бяха на лист Grinning (не съм програмист аз, но мъжът ми е)

Аз също смятам, че учителят е от изключително значение, той е човекът, който изгражда системност в ученето, затова ние лично търсехме училище, в което това успешно се е доказало с годините.

# 117
  • Най-сетне у дома
Здравейте, извинявам се, че не мога да се включа в общия поток на дискусията. Имам нужда от каквато и да е информация за ЧСУ "Орфей". Знам, че ги има отдавна, че са в сградата на ПГ "Макгахан" и гимназиалния курс го обявяват като чуждоезиков. Някой изобщо чувал ли е за това училище? Много благодаря!

# 118
  • София
Единственото, което знам е, че имат по 2-3 ученика на випуск общо - и в основен, и в гимназиален етап. Аз това не мога да го нарека училище.

# 119
  • Най-сетне у дома
От сърце благодаря! Ясно, микрокласове.

Единственото, което знам е, че имат по 2-3 ученика на випуск общо - и в основен, и в гимназиален етап. Аз това не мога да го нарека училище.

Общи условия

Активация на акаунт