Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 45 653
  • 780
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Не са. Записаха внучката в 20-то и съм раздвоен😀

Хахахаха, Нот, моля те, моля те споделяй тук развоя на таз ти драма и двойнственост - ще си е супер полезно и актуално мисля.
Иначе съчувств много и от мен.

# 286
За 20-то наистина си е за съжаление. Училището е страшно западнало, което си личи и по резултатите от матурите след 4ти клас. След 7ми малко по-добре, заради частните уроци, но като цяло е зле работата.

# 287
И не учи английски, направо съм в шок.

# 288
В ДУ няма английски или има формално по 2 часа седмично за отбий номер (с изключение на езиковите гимназии в горния курс). Нищо, една позната ми каза, че скоро необходимостта от езици ще отпадне напълно, защото ИИ превежда прекрасно на всякакви езици. И професията преводач ще изчезне напълно.
Аз съм силно несъгласен, но тя работи в тази сфера... така че гледайте математиката братче 😅

Аз не съм съгласен, ама кой ме брои мен😅 а в 20-то май има немски от 1 клас. Не че нещо научават😅

# 289
... така че гледайте математиката братче 😅

И задачи решава ИИ Simple Smile даже на картинка да му дадеш, трансферира си данните и вади подробни решения.

# 290
За задачите все още бърка. Изчислителни задачи ги смята без грешка, но текстови задачи с логика ги бърка яко.

# 291
Те, задачите и ученето по принцип са, за да развият мозъка, не че няма кой друг даги сметне.
В 20-то бяха до миналата година децата на познати, голямо доброутро, така че вярвам, че все още е добро.

# 292
  • София
20то си е обикновено квартално училище. Нищо различно от другите. От дете живеех в този район (избягах вече) и мога да кажа, че в центъра вече не живеят много млади хора. Отидоха в други квартали и сега се оказва, че хората не могат да се вредят за училище в кварталните у-ща в южните части, а в центъра не е толкова трудно.

# 293
  • София
Имам роднинско дете в 20. Отказах да сменя адрес за там, въпреки, че сме на 12 минути пеша, 2 спирки.
Частно ще е.

# 294
  • София
Не са. Записаха внучката в 20-то и съм раздвоен😀

Интересно ми е, ако нямаш против да споделиш - дъщеря ти/синът ти /който и да е родителят на внучката от твоя страна/ в ЧУ или в ДУ е бил/а?

# 295
В ЧУ дъщеря ми, в ДУ таткото. Ама не кое да е ДУ, а топ гимназия😀
Не смятат, че до 7 клас има особено значение къде ще учи детето.

# 296
Лошото е, че май са прави, с респект към няколкото изключения.

# 297
Добре, гледах някакви резултати и ми стана интересно Петър Берон какъв резултат са изкарали, при положение, че само негативи съм чела за тях. Някакви мнения?

# 298
  • София
За 2023 за мен приличен, като се има предвид, че е среден резултат, т.е. има сигурно и доста по-високи резултати на деца, нормално е да има и по-ниски.
Ама не се знае явилите се деца дали и колко често са ходили допълнително на уроци.

Добре, гледах някакви резултати и ми стана интересно Петър Берон какъв резултат са изкарали, при положение, че само негативи съм чела за тях. Някакви мнения?

# 299
  • София
Е, не е нещо впечатляващо резултатът им. Даже хич. Но пък са си ЧУ с всичките му предимства и недостатъци, не по-лошо от редица знайни и незнайни такива. Но със сигурност не е от твърде амбициозните училища. На който му е удобно като местоположение не пречи да се разходи.

Общи условия

Активация на акаунт