Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 37 739
  • 780
  •   1
Отговори
# 30
  • Blondeville
mauvette, имам дажа вю от времето, когато синът ми кандидатства и дойдох в темата със същите въпроси.

Той е декемврийче, ходило в държавна градина, и имах същите притеснения. На ранния прием беше под карантина и се явихме на редовния, тъкмо беше навършил 5. Приеха го. Сестра му е родена края на септември, тя влезе на ранния, пак на 5 и малко.

И на мен някога много vague ми се струваше описаното на сайта им, но сега от позицията на времето ми се вижда кристално ясно написано.

Та с две думи - не го мислете твърде много, хората си знаят работата.

Последна редакция: сб, 12 окт 2024, 18:07 от blondie_anna

# 31
  • София
Здравейте, интересувам се от близките ЧУ в района на Бъкстон/Павлово. Чувам добри отзиви за Томас Едисън и отношението на преподавателите към децата. Бихте ли споделили актуалните такси за настоящата година, за да се ориентирам евентуално за следваща? За какъв период от време е тази такса - от 15 септ. до края на лятното им училище през юли ли?
Благодаря ви!
Таксата за тази учебна година е 7100 евро при еднократно плащане, като в нея не се включват храна и транспорт. Храната е 1980 лв, транспортът 1510 евро, като и двете не са задължителни. Лятното училище е включено, но е до края на юни, не юли.

# 32
Здравейте, някой дали може да сподели контакт на Лили Кирязова?

# 33
Пълно е с неприети братчета и сестричета, апропо.

Oх, това ме натъжава много!

# 34
  • София
Аз съм чувала за неприети братя и сестри, но лично не познавам. Доста от децата в класовете на моите имат братя и сестри в училището, има немалко хора и с по три деца там. 

За разликата във възрастта, а понякога и развитието на деца родени в началото и края на годината съм съгласна, но е факт, че приемат и от двата вида. Моите също са в двата края на годината и за малкото, което е в края й определено имах притеснения. На ранния изпит нямаше 5 и не се справи (не казвам, че е само от възрастта). За следващия се готвихме целенасочено (да, признавам си) и аз самата видях напредъка. В крайна сметка и двамата са там.

# 35
Може ли да споделите как точно се готвехте целенасочено? Не се заяждам, наистина питам.

# 36
  • София
Питах за Британика Парк Скул, ама явно няма преки впечатления.
Прочетох около 400 страници назад Thinking заболя ме главата. Явно си имат своите проблеми.
А питаме, защото ни допадна, че всичко там е чисто ново и евентуално въздухът ще е малко по-чист?
И това, че учат на английски?

Сега да попитам за предучилищната и ЧНУ „Архимед“.
Някой може ли да сподели какво представлява приемът и как отсяват децата,
защото сайтът им е покъртителен и на него няма никаква полезна информация (https://www.arhimed.school/)?
В медиите откривам, че при приети 21 е имало кандидатстващи 83 дечица. Rolling Eyes

Вероятно е нещо подобно на събеседването в Питагор, или?
И за колко годишни деца е, че се обърквам. Ако детето другия септември ще е на 5 и малко,
това значи, че ще трябва да ходи на "изпит" през март 2026 г., нали? Satisfied

# 37
  • в страната на чудесата
В британика имам две познати деца и познавам бегло но лично собствениците. Освободиха доста деца Мин година заради слаби резултати, със заявка за по-добри академични резултати. Моите познати имат забележки по храна и ей такива неща, имало странни птици (не знам дали Нико е бил в техните класове 😂😂😂) , но са доволни с нивото на образованост и отношенията в класа. Мога да попитам нещо специфично ако ви интересува.

# 38
В британика имам две познати деца и познавам бегло но лично собствениците. Освободиха доста деца Мин година заради слаби резултати, със заявка за по-добри академични резултати. Моите познати имат забележки по храна и ей такива неща, имало странни птици (не знам дали Нико е бил в техните класове 😂😂😂) , но са доволни с нивото на образованост и отношенията в класа. Мога да попитам нещо специфично ако ви интересува.

То така всеки може да постигне високи академични резултати😀 Разкарваш слабаците и си готов. Нивото на образованост на какво се дължи? И до какъв успех държат децата преди да ги освободят? Там има ли текучество на учители?

# 39
  • в страната на чудесата
Слабаците не полагат усилия.
На тази възраст с този изискуем обем не виждам как ако полагаш усилия няма да си отличен.
Както казах познавам собствениците, а не съм собственик. Но ако бях категорично ако можех да загубя такси, щях да намеря начин тези, които не учат да си потърсят по-толерантно към мързела училище.
Ако купя британика вероятно ще отговоря и на другите въпроси.

# 40
  • София
Май искаха да няма под 5 по БЕЛ, Мат и Англ.

# 41
На тази възраст с този изискуем обем не виждам как ако полагаш усилия няма да си отличен.
Както казах познавам собствениците, а не съм собственик. Но ако бях категорично ако можех да загубя такси, щях да намеря начин тези, които не учат да си потърсят по-толерантно към мързела училище.
Когато училището изисква повече отколкото дава, не е съвсем до мързел на учениците🙂 А и не виждам да са цъфнали и вързали с академични резултати та май още деца трябва да освобождават🙂

# 42
  • София
В коя възраст - 1-4 клас или 5-7 клас?
В 5-7 клас не ми звучи нормално всички деца да се справят отлично. Не е въпрос на мързел, материалът е много, често е на неразбираем за децата език - напр.литературата, а и децата не са с еднакви способности.

Последна редакция: нд, 13 окт 2024, 21:02 от Magenta2022

# 43
В коя възраст 1-4 клас или 5-7 клас?
В 5-7 клас не ми звучи нормално всички деца да се справят отлично. Не е въпрос на мързел, материалът е много, често е на неразбираем за децата език - напр.литературата, а и децата не с еднакви способности.

Е, нали затова ги освобождават, защото не са с еднакви способности. И после се хвалят с високи резултати, за които рядко имат заслуга. Резултатите са показателни единствено за нивото на амбиция на децата и родителите, не за нивото на самото училище. Много често, за да се задържат в училището, децата ходят на частни уроци. И после училището се рекламира с “високи” резултати от НВО. Много е забавно🙂

# 44
На децата не им е забавно. По цял ден там, после на частни..

Общи условия

Активация на акаунт