Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 45 565
  • 780
  •   1
Отговори
# 480
Е откъде се взе сега този "научен език", раничко е още в прогимназията. Неговото ниво е повече от А2, учебника му сега е Б1 или Б2 (в училище му е), дотолкова и аз мога да преценя. Речникът му също е богат, книги на английски не му купувам, смятам, че е по-добре да чете на български до някакъв момент. В предишното частно не бяхме доволни от много неща, едното е, че втората година нивото на английски драстично спадна, тъй като всички напреднали деца без нашето се махнаха оттам и той една година си скучаеше в часовете по англ.

Ахаха, целият контекст на разговорът назад. От там се взе. Ти започна с твърдението за двата часа достатъчност.

Всеки има различни критерии за добро ниво и лошо ниво. Това искам да кажа. За един прости разговори и комуникация са достатъчни. Други имат за цел научаване до ниво за чужд университет,  а те пък искат минимум C1 за прием.

Втори език си е ок до B2, a aкo се постигне и C1 - супер.

И езикът не е всичко. Важното е другите предмети какви са.

# 481

И езикът не е всичко. Важното е другите предмети какви са.

За другото не искам повече да се меся, защото нещата са като шопа, когато видял жираф. И който не е виждал език, научен до С ниво само с домашни уроци веднъж седмично, никога няма да повярва. Разбира се, и в детската градина и в училище учат азбуката и разни стихотворения, но е смешно да се каже, че те допринасят.

Обаче това в цитата е изключително вярно. Кой на каква възраст и с какви уроци е научил езика няма значение, защото на финала (след 12 клас) децата масово имат С1 и С2.  Обаче в чужбина тези степени не само не са всичко, но и на практика не са нищо, защото всички останали конкуренти за университет знаят английски. Тоест без английския не може, но само той не носи бонуси. Бонуси носи това, което детето може да каже на английски. Точно както притежаването на комплект бои, четки и моливи няма да те вкара в Художествената академия, просто без тях не може да се вземе изпитът.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 22:14 от Черна станция

# 482
Чудя се как не ти омръзна 15 години да пишеш едно и също? Постовете ти са абсолютно еднакви с тези отпреди 10 и повече години, когато взех да чета тук.

# 483
  • София
Еми като не вдяваме Joy

# 484
  • София
Мецане, ама и ти си голям сладур с твоите 10 ч.+ 10 ч. + 10 ч. за еди каква си год. такса в частното, иначе няма смисъл да се плаща.
Ей така и на пазара не се прави - дайте ми общо 5 кг от нещо за толкова пари - може и неузрели плодове и изгнили - все тая важното е да прави 5 кг, иначе си платил напразно. 😄

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 19:10 от Magenta2022

# 485
Образованието не е пазар за плод-зеленчук.

# 486
  • София
Е да, точно. За мен е важно какво се прави в тези часове и какъв е учителят - какво умее и дали часовете при него са пълноценни, интересни и водещи до напредък за децата. Въобще не ме интересува дали са 5 или 10 на брой по предмета, стига да са достатъчни и смислени. Щото да затвърждават в часовете БЕЛ онова с " боПа " (ти го написа) е безсмислено и такива глупости е най-добре да се пропускат изцяло.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 19:26 от Magenta2022

# 487
Чудя се как не ти омръзна 15 години да пишеш едно и също? Постовете ти са абсолютно еднакви с тези отпреди 10 и повече години, когато взех да чета тук.

Aми фактите/истината са си все същите. Да пиша все различни неща ли очакваш???

Пък и ме кефи как дебнеш и всеки път подскачаш като набоден с карфица.

# 488
Само дето ставаше въпрос за деца в начален и прогимназиален етап, а ти намеси гимназия само за да се похвалиш. Няма лошо, но не беше по темата. Прочетохме и уау, браво на детето ти, че е научило английски с два часа седмично до 12ти клас.

# 489
Само дето ставаше въпрос за деца в начален и прогимназиален етап, а ти намеси гимназая само за да се похвалиш. Няма лошо, но не беше по темата. Прочетохме и уау, браво на детето ти, че е научило английски с два часа седмично до 12ти клас.

Никога и никъде не съм споменавала, че става дума за моето дете Simple Smile Иначе обаче ставаше дума точно за прогимназиален етап. А за 12 клас съм споменавала в съвсем друг контекст, четете все пак, само два поста нагоре Simple Smile

# 490
Аз я разбрах ЧС какво има предвид. Финалът е 12 клас. Е, разбира се, ако в края на прогимназията знаеш език, следващите години ще го изграждаш до новото на съответната възраст, вместо тепърва да учиш. Ще имаш и повече време за други дейности и интереси..

Да кажем обаче, че училището освен математика, език и т.н., е и среда.

# 491
ЧС има халюцинации. Нито дебна, нито подскачам. Досадно ми е. Тезите й наизуст ги знам от 10 години поне. Нито са общовалидни, нито са универсални. Случаи има много и всякакви. В темата се обсъждат различни такива, тя току се включи и каже - ама 2+2=4. Ми ние нито това обсъждаме, нито пък винаги е 4. В троичната система например е 11, а в четворичната е 10.
Разбира се, че училището е и среда и това е от най-важните фактори.
Също и философия. А тези две неща лично на мен не ми се вързват с по 5 часа хорариум седмично по основните предмети при целодневно обучение. Не говоря изобщо за ЧС, тя хабер няма от частни училища.
Както няма хабер и от АК, но не й пречи да го е коментирала "компетентно" безброй пъти.
Дай да й спестя малко писане сега. Всички семегейчета влизат от воле в АК, но не се записват, защото се явяват само за спорта и за да докажат, че за тях това не е предизвикателство. Когато по нейно време първите 50 места били на половин такса, семегейчета ги обирали, но не се записвали. Те също са влезли в АК от воле, като резервен вариант, ако нещо се обърка, но нищо не се объркало и естествено не се записали. Обаче имало и по-зле от АК, друго частно - Златарски, които на изпита за АК причаквали децата с листовки и им казвали - ако не влезете в АК, сте добре дошли при нас.
Всичките й лакърдии наизуст ги знам. И не защото съм обсебен от нея, а защото ги е писала безброй пъти и съответно съм ги чел безброй пъти, понеже ми ги пльоска в темите, които чета. Ами като прочетеш нещо сто хиляди пъти, ми даже и тъпак да си, ще го запомниш. Преди да се включи в темата, изобщо не се и бях сетил за нея.

Последна редакция: пн, 02 дек 2024, 20:09 от Татко Мецан

# 492
ЧС ако не каже сега какво работят децата й и каква заплата получават, все едно нищо не е казала😀
То е ясно, че всеки знае английски, но не всеки има акъл.

# 493
Е, въпреки малкия увод, аз всъщност писах заради втория абзац и който иска да се замисли за ползата от много ранното напредване с езика. Като гледам новите хора в темата как смятат английския за най-важното, според мен си беше пост на място. Ама няма повече, нека има мир Simple Smile

ЧС ако не каже сега какво работят децата й и каква заплата получават, все едно нищо не е казала😀
То е ясно, че всеки знае английски, но не всеки има акъл.

Така е, ама няма да кажа за да не се излагам. Все пак детето ми не е ходило в ЧУ и си носи последиците - ни акъл, ни професия като хората.

# 494
До 3 клас по 5 часа МАТ и БЕЛ може и да ви оправят. Но след това програмата е такава, че стига учителят само да си изпее урока. Никакво време за упражнения и задълбаване. Затова 10 часа седмично си е перфектно за МАТ и БЕЛ. А за английски го смятам идеално да се покрие езика до 7 клас на прилично дори за възрастен ниво.

Абе Мечето ли е с по 5 часа. Изплюйте камъчето кое е училището?

Общи условия

Активация на акаунт