Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 45 493
  • 780
  •   1
Отговори
# 585
Напиши с търсачката "Томас Едисон", а не Едисън 😃
Пробвах да дам линк от търсачката, но не работи.

# 586
Здравейте, има ли вече някое дете минало втори кръг в Света София и получило имейл дали е прието/неприето?

# 587
Че те нали 2 седмици ще викат деца, би трябвало след това. Поне така разбрах от написаното тук и във фб групата за частни училища.

# 588
  • София
Здравейте, има ли вече някое дете минало втори кръг в Света София и получило имейл дали е прието/неприето?

Миналата седмица получих положителен отговор след втори кръг, но имам познати, които все още също очакват отговор.

# 589
Браво на детето Ви! И ние все още чакаме и се чудех дали са започнали вече с имейлите.

# 590
  • София
По принцип за децата, за които са абсолютно сигурни - най-добре представилите се по техните критерии - съобщават бързо рзултата. За останалите решават, след като са минали всички кандидати. Така че не се отчайвайте от това, че още нямате отговор, след като още не са приключили с втори кръг.

# 591
  • София
Освен това познавам вече доста деца (включително моето), които не са приети на първия изпит, но успяват през януари. Сега не приемат много деца, а предпочитат да си оставят бройките за следващия кръг.

# 592
  • Sofia
Накъде четох много мнения и не особено позитивни за Maple Bear. В последствие се оказа, че ни е много близо до вкъщи и рязко добих интерес и към него. Не мога да открия обаче къде четох и посмъртно няма как да се оправя с търсачката заради глупавото съкращение МБ.

Така че, ще помоля, ако има впечатления и за там. Много ми хареса това, че явно насърчават децата да търсят, задават въпроси и като цяло тази гъвкавост, която сегашното “академично” обучение не предлага.

# 593
Без да давам мнение специално за Maple Bear - мога само да Ви дам съвет - четете внимателно рекламните послания. Задавайте добре подбрани въпроси на срещите, за да разберете дали това, което се рекламира е истина. Проверете при възможност как се прилагат на практика заявените на сайта методи и подходи. Най-добре говорете с родители на деца в училищата, а при възможност - с родители на деца от различни випуски (това заради практиката на много училища всяка година да сменят учителския екип на класа, което води до различни мнения в различните випуски). 
Успех!

# 594
Накъде четох много мнения и не особено позитивни за Maple Bear. В последствие се оказа, че ни е много близо до вкъщи и рязко добих интерес и към него. Не мога да открия обаче къде четох и посмъртно няма как да се оправя с търсачката заради глупавото съкращение МБ.

Така че, ще помоля, ако има впечатления и за там. Много ми хареса това, че явно насърчават децата да търсят, задават въпроси и като цяло тази гъвкавост, която сегашното “академично” обучение не предлага.
Подкрепям мнението на Sansa.  Говорете с родители и отидете на среща в училището. Аз лично съм от доволните родители за моето конкретно дете. Досега не сме попадали на къса клечка сред учителите, но имаше оплакване  няколко страници по-назад, че тази година се учело малко в сравнение с предишната. Имало и непопълнени страници в тетрадката или учебника заради непреподаден материал. При нас не се е случвало, но не го изключвам като вероятност. Общо взето, това не е от училищата, за които ще се каже нещо положително точно в тази тема😀 Общо взето, тук се слави като лежерно училище с компромисна програма и неособено прокопсали академично ученици🙂 Аз лично съм писала доста. Ако имате конкретни въпроси,  ще се радвам да отговоря.
Най-важното е обаче да разберете дали конкретно това училище отговаря на разбирането ви за образование и дали е подходящо за вашето конкретно дете.

# 595
Здравейте, търся мнения за частни училища близо до центъра. Изключвам силно математически ориентираните. Засега съм се спряла май само на Дорис Тенеди. Дори и с организиран транспорт не ми се иска детето от ПУК/1клас да пътува по 30мин в посока.

# 596
Здравейте, търся мнения за частни училища близо до центъра. Изключвам силно математически ориентираните. Засега съм се спряла май само на Дорис Тенеди. Дори и с организиран транспорт не ми се иска детето от ПУК/1клас да пътува по 30мин в посока.
Какво разбирате под център? Дорис Тенеди не е точно в центъра.  Горе долу в района на Дорис Тенеди е и Прогресивното на Нишава и Твърдишки проход. Образователни технологии също може да се приеме, че е в по-централните части🙂

# 597
Е, е, сега, образователни технологии е на...
Скрит текст:
Майка си в гъза
Скрит текст:
  във вуза Тодор Каблешков, до Слатина...какъв център бе братко 😂😂😂
То между другото баш в центъра аз не знам нито едно ЧУ да има...Ами като плащаш за ЧУ, плащаш и за бус, ние как плащахме. Вземат го пред входа и го връщат пред входа. Всяко ЧУ има транспорт.

# 598
Ако ОТ е в центъра, то тогава КО и Азбуки са широк център.
А и СГ, ПБ.

# 599
Даже те са много повече в центъра 😂
В КО имат спортове до 4 клас, с бус ги водят за 5-10 минути от училище. На плуване ходят в техническия университет, басейна е с олимпийски размери. 5 минути е от КО с кола. От 5 клас го водя аз братче, че от 5 клас няма, ама до 4 клас ходеше от училище, с буса, даже не разбираш. На футбол и тенис също ги водят с буса, тениса в Дианабад, пак 5 минути. До 4 клас включително всеки четвъртък и петък, последните два часа, имат спортове, водят ги с буса на 5 минути, плуване, тенис, футбол, стрелба с лък. Моето дете в 2 и 3 клас ходи на стрелба с лък, научи се да стреля като Винету братче. А на плуване си ходи постоянно. И на футбол ходеше в 1 клас, после се отказа, че и другите спортове не са малко.
Така че КО няма басейн, ама има плуване, няма зала за стрелба с лък, ама има стрелба с лък, няма стадион, ама има футбол, няма тенис корт, ама има тенис. Всичкото е на 5 минути с буса от училището и до 4 клас включително има всичките тези спортове в четвъртък и петък 8-ми и 9-ти час. Който иска, а който не иска, си има учебни часове.
Е, от 5 клас вече всеки сам се оправя за спортове. От 5 клас вече имат втори западен език, немски или испански, и нямат вече спортове от училище. И аз си го водя  след часовете пак на плуване в техническия университет, пак при същия треньор, ама вече след часовете 😂 ама пак си е на 5 минути от училището с кола

Последна редакция: вт, 10 дек 2024, 23:56 от Татко Мецан

Общи условия

Активация на акаунт