Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 45 328
  • 780
  •   1
Отговори
# 75
За теб друг, за мен съвсем в контекста.

В крайна сметка единствената отговорност за децата, които сме родили си е наша.
Тя, че е наша, наша е. Но все пак училището трябва да си свърши работата с качествено преподаване. Защото иначе е по-добре ние да си обучаваме децата вкъщи. Защо изобщо да ходят на училище като ще си четат от учебниците и ние ще им преподаваме каквото не са разбрали. Много е лесно децата да се нарекат посредствени, родителите незаинтересовани и тъпи, а училището да се хвали с високи резултати.

# 76
Ами личните ми впечатления са, че в училища, които се хвалят с резултати децата са мотивирани, а родителите ангажирани. Това се нарича средата да те дърпа и стимулира.

И съм съгласна, че не е нормално дете на 14-15 години да не може само да осмисли какво трябва да направи за да има повече знания по предмет. И съм съгласна, че не учителите са ни виновни. Има разбира се и черни овце в стадото, но аз лично не бих издържала, това което учителите ежедневно издържат.

И тук "векове" наред аз лично се боря с постоянни рекламни кампании за нови, иновативни, IB, американски, канадски и прочие всевъзможни системи. Които в крайна сметка никой не успява да докаже емпирично и с крайни цифри и резултати, че обучават и "преподават качествено."

Иска ми се сега да можеше да изкарат резултатите от PISA тестовете по училища в София и те да включват и частните. Да видим. Че нали НВО е "тъпо, не мери практически знания, глупаво е, ненужно" и т.н.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 12:07 от Аncy

# 77
  • София
Е, хайде няма нужда чак от такава борба. Всеки има право на избор на училище - един търси едно, а друг друго. А когато маркетингът на едно училище не отговаря, на това което се случва вътре като обучение, среда и организация, просто сменяш училището. Не е толкова сложно или фатално. Човек може да си състави мнение, когато е видял нещата отвътре. Нека хората си записват децата, където си решат. Биха били полезни тук, ако споделят какво са видели като потребители на дадено училище - какво на тях им допада, какво им е важно и какво не им харесва.

Последна редакция: пн, 14 окт 2024, 14:46 от Magenta2022

# 78
  • София
Шапка свалям за самото провеждане на изпита - децата се чувстват добре и искат да учат там.

Привет. Може ли малко повече информация за този изпит.
Или ако го има разисквано, насоки как да го открия Smiley

За момента за ПУК мисля, че ще се пробваме в тези три като му дойде времето:
- СС
- Британика
- ПЧМГ

За последното се чудя много.
Как може човек да разбере, че 5-6 годишно дете трябва да бъде карано да учи повече математика от връстниците си?

Да не бъда разбран погрешно. На мен математиката и физиката ми бяха любими Satisfied

# 79
Ами личните ми впечатления са, че в училища, които се хвалят с резултати децата са мотивирани, а родителите ангажирани. Това се нарича средата да те дърпа и стимулира.

И съм съгласна, че не е нормално дете на 14-15 години да не може само да осмисли какво трябва да направи за да има повече знания по предмет. И съм съгласна, че не учителите са ни виновни. Има разбира се и черни овце в стадото, но аз лично не бих издържала, това което учителите ежедневно издържат.

И тук "векове" наред аз лично се боря с постоянни рекламни кампании за нови, иновативни, IB, американски, канадски и прочие всевъзможни системи. Които в крайна сметка никой не успява да докаже емпирично и с крайни цифри и резултати, че обучават и "преподават качествено."

Иска ми се сега да можеше да изкарат резултатите от PISA тестовете по училища в София и те да включват и частните. Да видим. Че нали НВО е "тъпо, не мери практически знания, глупаво е, ненужно" и т.н.

Ох, бе, Фенси, направо ми се скъса сърцето заради “вековната” ти борба😀 И ти ли познаваш собствениците на Британика, защото от там тръгна разговорът? Чува се за напуснали над 50 процента от някои випуски. Да изхвърлиш 50 процента, за да си нагодиш резултатите, хайде няма нужда. И резултатите на тези училища, които се хвалят с резултати, щяха да са реални, ако децата не ходеха масово на частни уроци. Дори да е, за да докарат едни десетина точки отгоре пак частните уроци са помогнали.
Що се отнася до канадските, американските и други системи, които се били хвалели. Ми, хвалят се. Сравни нашата икономика с тяхната и тогава говори. А че в България е трудно да мине нещо иновативно, е заради тъпоумието и ретроградността на МОН, които живеят два века назад.

# 80
  • София
Британика, защото от там тръгна разговорът? Чува се за напуснали над 50 процента от някои випуски. Да изхвърлиш 50 процента, за да си нагодиш резултатите, хайде няма нужда.

Това истина ли е?
Ако и истина, дори без значение от причината, го зачерквам от списъка моментално!

# 81
  • в страната на чудесата
Ми Не са 50%
И 30% не са Simple Smile
Ама фовет да ни каже къде се чува

# 82
Ми Не са 50%
И 30% не са Simple Smile
Ама фовет да ни каже къде се чува
От напуснали, лейка, от напуснали. Във всеки случай, не от собствениците😀 
Според твоите изчисления колко процента са? И нека всеки сам си прецени дали иска детето му да учи в училище, което се интересува от детето му единствено като от инструмент за докарване на резултати, с които да се рекламира.
И по повод рекламите и борбата на Фенси🙂 На мен точно рекламите на Британика ме заливат отвсякъде и не мога да се преборя, а не е като да не опитвам🙂

# 83
  • София
Е, Фенси, 14-15 годишните са в гимназия, не са 5-7 клас, за които говорим.
И съжалявам, няма как да приема, че най-ключовият елемент за научаването на някой предмет не е учителя. Няма да влизам в дълги и напоителни дискусии, защото, честно казано, винаги съм смятала, че това е азбучна истина, аксиома и че всички винаги търсят добър учител, а не хубава книга по предмета.
Намесих се само да доуточня, че коментарът на Фенси за 14-15 годишните не се вписва в диалога за обучението до 7 клас.

# 84
  • в страната на чудесата
Не са много, просто някак звучи по-добре ако е масов случай Simple Smile. Много бяха след Дрита.
Но който някога е имал поглед върху някакъв бизнес извън това да е нает в него, ще се позамисли преди да пише. Ама само ако е имал супер дупер ангажиран учител по предприемачество. Или по труд и творчество?

# 85
Случайно ли питаш за ТП? Simple Smile

# 86
  • София
Е последно, доста ли са освободили, много ли не са освободили? Не били 30 %, колко са били - 25  %? От какво - броят на децата в даден випуск ли, в даден клас, в цялото училище ....

В британика имам две познати деца и познавам бегло но лично собствениците. Освободиха доста деца Мин година заради слаби резултати, със заявка за по-добри академични резултати. Моите познати имат забележки по храна и ей такива неща, имало странни птици (не знам дали Нико е бил в техните класове 😂😂😂) , но са доволни с нивото на образованост и отношенията в класа. Мога да попитам нещо специфично ако ви интересува.

# 87
  • в страната на чудесата

Не, не е случайно
И също декларирам, че бизнесът на британика не ме засяга Simple Smile
Засега Simple Smile
За да мирнете в класа на едните ми познати е напуснало едно дете, т.е. 5%, а другите още не знам. Но ми стана любопитно та и тях ще питам.
Търся учител по предприемачество.

# 88
  • София
Е, писахте доста, а сега пък било едно дете.

Не, не е случайно
И също декларирам, че бизнесът на британика не ме засяга Simple Smile
Засега Simple Smile
За да мирнете в класа на едните ми познати е напуснало едно дете, т.е. 5%, а другите още не знам. Но ми стана любопитно та и тях ще питам.
Търся учител по предприемачество.

# 89
  • София
Нещата почват да ми се изясняват.
Разпитах днес и се оказа, че имаме няколко познати семейства, чиито деца учат в Света София,
а отделно познаваме такива с деца в Питагор, Едисън и т.н.
Та за там вече имам достатъчно мнения от първа ръка.

Само за Британика трябва да успея да се ориентирам, защото ни допадна, че всичко е ново,
просторно, модерно, в гимназията учат изцяло на английски и т.н.

Две неща ме притесняват.
 - това, че беше ужасно прашно и буквално се усещаше на вкус този прах, а през това време дечицата от детската градина бяха на двора!? Frowning1
 - негативните неща, които се пишат из темите за тях, които обаче са доста объркани и вероятно не са от първа ръка

P.S. В Света София също освобождават деца поради слаб успех, като има и такива, които сами напускат. Потвърдено. Лично аз не виждам нищо лошо в това, особено след като е регламентирано. Освен това може би е по-добре и за детето! Няма нужда да страда заради болните амбиции на някой. Затова и адмирации към тези, които сами ги местят на по-удачни за дечицата места, а не чакат някой да ги отпише от училището.

Общи условия

Активация на акаунт