Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 45 492
  • 780
  •   1
Отговори
# 180
Специално за храната чак пък толкова не знам, но детето ми беше казало, че повечето деца не я харесват и ядат само таратор и хляб. После в следващите години друга майка, много пишеща тогава тук, ми каза същото, тя не пише вече и не е редно да й споменавам Ника.

Колкото до ПБ, не съм имал допир и нямам основание да не вярвам на старите потребители. Интересното обаче е, че познавам няколко родители с деца там и всички твърдят, че са много доволни. Наш съученик от първи клас се премести там във втори клас, друг пък съученик от ДШ също е там...Ами родителите твърдят, че са доволни.

# 181
  • София
Със сигурност ако не са приели детето в СС, не е било заради професията на родителите.
Мецане, това, че децата избират да ядат едно или друго, не значи , че останалото н струва. Има ред причини за това. Едната е, че се гледат едно друго и ако някое измрънка и останалите да не останат по-назад. Ама ако преди това са били някъде където храната не е стигала или са ги принуждавали да ядат, каквото са си взели дори да не им харесва, да стоят прави без храна за наказание докато другите ядат или да се крият по тоалетните за да могат да хапнат нещо.... Еми...няма как да не оценят разликата.

# 182
От опит ще ви кажа, че в частните училища изискват много от децата. Синът ми кандидатства в св. София, приеха го на първо ниво, второто също, но са го питали примерно с какво се занимават родителите му .. и след срещата с психолога ни казаха, че не покрива критериите им, Имам познати, чието дете дори не е било на изпит, директно са им предложили място, хоарат имат огромен бизнес.

Това са такива глупости..... Какво значи: "приеха го на първо ниво, второто също, но са го питали примерно с какво се занимават родителите му .. и след срещата с психолога ни казаха, че не покрива критериите им..."?
Изпитите са само два, ако са го приели след "второ ниво", на детето се предлага място, няма повече срещи.
А това за професиите.... Приятелско дете беше прието от държавна градина в Люлин. Мъжът е автомонтьор, майката работи в администрацията на хотел.
В класа на дъщеря ми има хора с всякакви професии. И с бизнес, и обикновени служители. Каквито сме и ние, всъщност.

Вижте сега, за едни са глупости, за дтуги не. Всички сме на различно мнение тук и сме свободни да го дадем, платформата е създадена за това. Аз не съм тръгнала да оспорвам мнението на когото и да е било, а просто изказвам своето и своят опит. Ние също сме обикновени хора и имаме обикновени възможности. Фактът е, че го питаха с какво се занимават родителите му и факт е, че на моите познати им звъннаха да им предложат място без да са кандидатствали, пък чието и да е детенце да учи там и всичко е наред и всички са доволни  - супер, много се радвам и подкрепям с две ръце ...
Аз пак не разбрах, как е преминало угспешно и двата кръга и е било на трета среща, при положение, че не такъв е форматът на изпитите им.

# 183
В Петър Берон има голям отлив в прогимназията. Дали в 6ти, дали в 7ми клас, почука ли НВО на вратата и започват да се търсят варианти. Защото такса, уроци, униформа... става тегаво.

# 184
Относно храната, аз не бих обобщавала. Познавам деца, които ядат всичко и такива като моето, което не е стъпвало в стола за хранене от поне три години.  Моето не би яло в почти никое училище.

# 185
  • София
Ами то вторият етап на изпита по принцип включва среща с психолога. Какво е имало на втория етап тогава, че да го е минало и чак на третия (за който за първи път чувам) да не е станало Thinking

Иначе за ПБ...ако до 4-ти клас случите на учител, може и да е ок. Ама ако не...Или пък после след 4-ти... Да знаете и че има риск да ви оставят ниски оценки по балообразуващите в седми клас, което може да ви прецака кандидатстването яко, ако ще и на 100 частни урока да ходи детето отделно и да изкара 2х100 на НВО. Ама това и други го правят. Особено тези с гимназиален етап.

# 186
  • Blondeville
Скрит текст:
От опит ще ви кажа, че в частните училища изискват много от децата. Синът ми кандидатства в св. София, приеха го на първо ниво, второто също, но са го питали примерно с какво се занимават родителите му .. и след срещата с психолога ни казаха, че не покрива критериите им, Имам познати, чието дете дори не е било на изпит, директно са им предложили място, хоарат имат огромен бизнес.

Това са такива глупости..... Какво значи: "приеха го на първо ниво, второто също, но са го питали примерно с какво се занимават родителите му .. и след срещата с психолога ни казаха, че не покрива критериите им..."?
Изпитите са само два, ако са го приели след "второ ниво", на детето се предлага място, няма повече срещи.
А това за професиите.... Приятелско дете беше прието от държавна градина в Люлин. Мъжът е автомонтьор, майката работи в администрацията на хотел.
В класа на дъщеря ми има хора с всякакви професии. И с бизнес, и обикновени служители. Каквито сме и ние, всъщност.

Вижте сега, за едни са глупости, за дтуги не. Всички сме на различно мнение тук и сме свободни да го дадем, платформата е създадена за това. Аз не съм тръгнала да оспорвам мнението на когото и да е било, а просто изказвам своето и своят опит. Ние също сме обикновени хора и имаме обикновени възможности. Фактът е, че го питаха с какво се занимават родителите му и факт е, че на моите познати им звъннаха да им предложат място без да са кандидатствали, пък чието и да е детенце да учи там и всичко е наред и всички са доволни  - супер, много се радвам и подкрепям с две ръце ...

Ама то са два етапа, повече срещи и беседи няма, две деца имам там досега за друг формат не съм чула.

А детето на Вашите познати, без да е кандидатствало пък прието, как са го издирили да го поканят?

# 187
  • В офиса
Приказки от шипковия храст.
Или авторката е доста наивна, или включването е злоумишлено.
СС има достатъчно кандидати без да трябва да преследва деца. Богаташите пък не са луди да разказват за това на случайни познати.
За професията на родителите може да се пита, поради същите причини, поради които детето се пита кога е родено, къде живее, кой ден и дата от седмицата сме... Отговорите на тези въпроси показват някаква зрялост и способност да възприемаш околната среда.
Някои хора имат някаква насадена представа от ДУ, където е много важно какво работи родителя, защото после е спонсор, но в ЧУ няма спонсори. Никое ЧУ няма да откаже да обучи някое дете, ако родителят му построи ново крило на училището, както и никой университет, дори и най-престижния. Но със сигурност не говорим за такъв случай Grinning

# 188
  • София
Да не е било в по-горе клас, някакъв изявен талант, макар че и за такава практика не съм чувала. Както каза Тинкърбел - достатъчно кандидати си имат, че и изявени деца. Ама за ПУКче , без даже родителите да са изявявали желание и да им звъннат... Фантастика някаква Joy А и хората много обичат да послъгват, пък после като се препредаде...и то накрая не били компютри, а компоти Joy

Последна редакция: пт, 18 окт 2024, 17:23 от sadlady

# 189
  • София
"директно са им предложили място". Е, явно първо трябва да са поискали мястото някак и да е станало ясно какви възможности имат, което по официален път не виждам как ще стане. Кандидатства Св през платформа, в която не фигурират професиите на родителите. Тоест, няма как от СС да са видели професиите и да са си казали "Ох, котьо..." Joy, което и беше внушението в поста, че видиш ли подборът е по професии на родителите. А, че може да има някакъв прием по втория начин... Не се наемам да твърдя нищо категорично.

# 190
  • София
На мен не ми звучи логично да приемат деца с връзки и без приемна процедура. Има хора с голям бизнес и да кажем престижно положение, които са много възпитани и нямат особени претенции и усещане за превъзходство, но има доста, които са точно обратното.
Като гледам политиката на това училище, тя е да не си създават допълнителни проблеми и трудности с деца на такива хора, защото трудно няма да подновиш договора на такова дете, ако се държи неприемливо.
Т.нар. им изпит е направен и с такава цел също - не е само поради наплива. Изпитът е начин в някои случаи любезно да откажеш, защото смяташ, че поемаш някакъв риск за училището.

# 191
На мен целият разказ ми звучи като измислица. Нереален и в частта с трите изпита, и с хедхънтнатото (на чист български) дете.

# 192
  • в страната на чудесата
На мен шотева директно ми каза че веднага взима детето без да го е виждала даже, в средата на годината, щото и трябвали родители с нашата професия 😂😂😂 Бешв куул, изкарахме година и половина там.
Моето дете до 5 клас ядеше кутия от вкъщи, даже си купих уред за бавно готвене заради това. За да не пържа кюфтета и пилешки хапки всяка сутрин.
Храната навсякъде в компромис, но и в 95% от заведенията е компромис така че не ползвайте този показател при избора…

# 193
Може родителите така да са заключили, че е заради професиите. На мен по-логично ми се вижда да е заради това, че не може да седи дълго на стол. Поне според писаното от майката.

# 194
Само в едно училище (СГ), от тези които проучвах, искаха да се попълни какво работят родителите. Но искаха и друга подробна информация за семействата, което ми направи недобро впечатление и даже тогава питах в темата дали в други училища се попълват такива въпросници. Не знам какво значение може да има професията, както някой каза, таксата е една за всички.

Общи условия

Активация на акаунт