Частни училища -информативно - дискусионна тема- 65

• 45 629
  • 780
  •   1
Отговори
# 390
  • София
Достатъчно учене, за да се усвои добре материала, без допълнителна работа вкъщи и/или на уроци, без препускане по материала и без стрес.

# 391
Никога и никъде не е било всички да са доволни Simple Smile Моят опит с ДУ, където нали нищо не се учи и децата са на много ниско ниво е, че пак има недоволни, че много се препускало по материала, много домашни, ама кога ще играят тези деца, ама кога ще имат детство и прочее Simple Smile И обратно, и в академични класове/училища пак има родители, които са недоволни, че се тъпче на едно място и на децата им е скучно.

# 392
  • София
На мен не ми е ясно - имат в някои частни у-ща 9-10 часа БЕЛ плюс 9-10 часа МАТ седмично в 1, 2, 3 клас. Е тва от какъв зор? Те да не са малоумни децата, че да им трябват толкова часове. Или това е хорариум в прогимназия?

# 393
На мен не ми е ясно - имат в някои частни у-ща 9-10 часа БЕЛ плюс 9-10 часа МАТ седмично в 1, 2, 3 клас. Е тва от какъв зор? Те да не са малоумни децата, че да им трябват толкова часове. Или това е хорариум в прогимназия?
Е, това е системно учене. Не е много😉
По български във втори клас учат звукове, части на речта, изречения и словосъчетания плюс малко литература. За лежерните училища разбрахме, че подчертават глаголи и  оцветяват. За нележерните обаче ми е чудно какво правят след като твърдят, че няма нищо натоварващо и изпреварващо и са си едни съвсем редови училища.

# 394
  • София
Тъй де, в 1 клас напр. детето има 9 часа БЕЛ и учи по учебното съдържание на МОН - леле, ама то е мнооого трудно за нормални деца. Или пишат есета вече, за да се радват мама и тати, че не са си дали напразно парите. А в държавните по-тъпичките се оправят и с 4 часа седмично (толкова ли бяха), а по МАТ с три часа.

# 395
Тъй де, в 1 клас напр. детето има 9 часа БЕЛ и учи по учебното съдържание на МОН - леле, ама то е мнооого трудно за нормални деца. Или пишат есета вече, за да се радват мама и тати, че не са си дали напразно парите. А в държавните по-тъпичките се оправят и с 4 часа седмично (толкова ли бяха), а по МАТ с три часа.
Седем са по БЕЛ и три или четири по математика. Събират и изваждат до сто във втори клас доста дълго време по спомени🙂

# 396
От опит мога да добавя, че лежерното учене в начален етап е такъв “подновен камък” в прогимназиален етап, че думи нямам.

# 397
  • София
А, седем часа са били. Сега ми се изясни защо толкова много оцветяваха (и то не в занималнята).

Седем са по БЕЛ и три или четири по математика. Събират и изваждат до сто във втори клас доста дълго време по спомени🙂

# 398
  • в страната на чудесата
Да не слагаме всичко в кошницата на училищата. Едно нормално дете може да чете книги и у дома и да подчертава глаголите в две от страниците… и пак да е лежерно и да няма десет часа Бел.
Разговорите у дома, четенето и приложните задачи в ежедневието създават нагласа, която е неоценима.
Не разбирам защо като училището не дава книга за четене не го направите вие?

# 399
При 10 часа могат да учат и извънкласна математика и БЕЛ. Вероятно това и правят.

# 400
  • София
Е какъв е този извънземен или извънкласен БЕЛ в 1ви клас?

# 401
От опит мога да добавя, че лежерното учене в начален етап е такъв “подновен камък” в прогимназиален етап, че думи нямам.
А какво е лежерно учене? Учат се да четат, пишат и начални граматически правила. По математика учат основни действия и понятия. Какво толкова?
Битува поверие, че ако детето в начален етап не пише по 10 страници домашно по български и по математика и ако не попълва по минимум десет страници от двадесет УТ плюс учебниците на поне две издателства по предмет, просто си губи времето, живее си живота, мързелува и лежерничи.
Между другото, оцветяването развива фината моторика, заздравява ръката и помага за пинсетния захват. Развива и мозъка. Както и играта с пластилин и глина. Но това са едни зловредни занимания за безделници.

Последна редакция: пт, 29 ное 2024, 19:16 от mauvette

# 402
  • София
Еххх, глината от Женския пазар едно време за училище  - на топки, как миришеше - ама правиш после нещо със собствените си ръце като се поизмърляш подобаващо ....

# 403
  • София
Толкова свободни съчинения за толкова кратко време. Joy А на мен ми е интересно с какво си запълват хорариума вашите целодневни училища.
В кое училище има по 10 стр. домашно?

# 404
  • София
Ами в държавното до 3ти клас вкл. свършваха в 12 и нещо на обяд. След това го взимахме и обяд, игра, спорт, филми, уроци по английски, книги - каквото си реши детето. Домашни не пишеше, беше безсмислено да попълва едни и същи неща като сутринта в училище, но в друго Помагало. Частното в 4ти и пети нЕма да го давам пример, че избягахме оттам😄

Общи условия

Активация на акаунт