Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 37 679
  • 757
  •   1
Отговори
# 105
  • София
Souris blanche, точно онзи ден, докато чистих котешката тоалетна, обяснявах на котката как да си чисти сама (имам изблици на лудост понякога), а тя ме гледаше все едно слугиня си е позволила да погледне в очите царицата. Врътна се и отиде да използва чистата тоалетна.
Иначе като съм започнала да хваля ММ, той яде всичко и не просто го яде, а изглежда, че му харесва. Така съм свободна да експериментирам смело и безразсъдно. Напоследък и наборката яде всичко, без да се оплаква. Пу пу да не ми е уроки. Ама да не помислите, че са толкова перфектни, просто аз само хубавото разказвам. След 2 часа като се прибера ако знаете какъв хаос ще ме чака.

# 106
Делим си задълженията с ММ. В старата къща основно аз чистех, че той междувременно имаше и двор да поддържа, но откакто си се върнахме в София и най-вече след като си взехме една прахосмукачка с воден филтър, която аз с двете си леви ръце мога да разглобя, за да почистя, но не и да сглобя отново, и към която е привързан почти като към колата си и й вика "май прешъс", той вече е по тази част. Аз съм по готвенето и пазаруването, знам си кое къде купувам и предпочитам аз да си свърша тази част, вместо един час да съм на телефона. С перални се занимаваме и двамата. Голямата много се включва също. Наборката си е на хотел.

# 107
  • София
"май прешъс", мнооого ми хареса Joy Няма да забравя, в началото на третата година студентски живот, съквартирантката ми се прибира от родното място и реве. Изкара ми акъла. Вика ми, че нейният любим /с който ме запозна официално като бъдещ съпруг/, си имал любовница, казвала се "Татра". Онемях, не го очаквах от него. Отде да знам, че "Татра" всъщност е камион Joy До ден-днешен са си семейство, барабар с всичките "татра" Joy

# 108
  • София
При нас положението е аз, ако умра, те скоро след мен.
Аз пазарувам, готвя, чистя. Понякога момичетата ми помагат. Те имат грижата за собствените си стаи. Ако им кажа да направят нещо, правят го. ММ по-добре да не се включва. Веднъж простря, аз след него. Ако сготви, после трябва да чистя. Ако отиде в магазина, слагам телефона в джоба, защото следват поне няколко обаждания кое къде е и коя марка да купи.
Сега гледам голямата като живее сама, сякаш е друг човек. Чисти, пазарува, готви.... та не се притеснявам вече. Ще се научат.
Нищо няма да кажа за математиката. Аз тези думи дори не съм ги чувала.

# 109
Оф, днес си прибрах детето. Утре ще взема епикризата от болницата, но нещо не съм особено доволна. Кардиоложката я вкара в болница с очакването да й направят ехограф на сърцето, да огледат, евентуално да консултират с ендокринолог под нормения ft4,  е три дена я държат на системи, дори кръвното не е мерено всеки ден. Решили явно, че не се храни добре, ама три дена у дома знам какво е яла и пак при приемането й беше 85/50... Сложили я в стая с момиче с анорексия, моята вчера вързала психоложката, че била дебела и не ядяла, за да отслабне... Едно към едно копирала съседката по стая и понеже я виждат тип манекенка от 80-те и 90-те й се вързали... Питам се кога ще спрат да гледат на хора с издължена костна структура като на недохранени и анорексици? Както не всеки пълен е пълен от преяждане, така и слабият не е слаб от недохранване.
Иначе вече имаме първата оценка от входно ниво - Добър (4) по история. Доволна съм, тя също, макар че си мечтае за петици, четворката е по-реалистичната оценка на този етап.

# 110
Mama Ru всичко ще се нареди в даден момент.
И за моя младеж  така си повтарям.

За храната в момента бойкотира всички храни. От момента, в който преди месец му прималя го наблюдаваме. Сутрин закусва, на обяд не е ясно дали и какво яде, както и през деня, но вечер ги хапва добре. Месоядни са ми мъжете. Големия яде всичко, мъжът ми от време на време проявява капризи, но по образование е готвач ( без ден стаж), но само повтаря кое как се готвело. Когато са сами се оправят с готвенето. Ето във вторник заминавам за София и два дни ще се оправят сами. Дребното си има задълженията у дома ама понякога се налага да напомняме за изпълнението.
Появи се още една оценка в Школо, две има, които не са нанесени. Ама човекът си почива в момента.

# 111
Случайно някой дали може да съдейства за една задача по физика?

# 112
За физиката и химията съм пас, с математика по-бива да се пробвам, макар че не ми е сила. Ако някое дете има нужда от рамо по руски - давайте го на лични.

# 113
Мама Ру, не изключвай съвсем храненето. Аз, като тийн, че и студентка, бях много слаба, редовно пропусках хранения, случвало се е да ми прималява. Кръвното си ми беше около 60/90, усещах го, ако падне под това. Сигурно и кръвната ми захар е била ниска, ама кой да ти пуска по онези времена изследвания. И не е било умишлено, просто забравях да ям, не се хранех редовно и здавословно, не се сещах изобщо за сладко (това определено в минало време, за съжаление!).
Та и при нея може да го има това - стрес, ново училище, нова среда. Твърде възможно е да не се храни редовно и да не пие достатъчно течности, особено ако по принцип е малко злояда.
Дано всичко се оправи скоро и си влезе във форма детето!

# 114
Дано. Първосигнално, първият ден когато й е било много ниско кръвното медицинското лице си е помислило, че е обезводнена и дори ми се обади да й давам повече вода. Ходи с половин литрова бутилка, ясно, че или ще си купи или ще пълни от чешмата, остана и 1,5 литра шише да носи със себе си. Закуската им е късно 10:35-11:00, но пък обедът се измества към 15 часа, защото до 14:30 са в часове. Но тя не е злоядо дете, храни се нормално като на периоди е склонна и да се тъпче, понеже 90% от околните се чувстват длъжни да й кажат, че е слаба и трябва да яде повече. По едно време си мислеше, че ако стане дебела в класа й ще започнат да я харесват 😭. Вэпреки това не е нормално три дена и под мой контрол да продължава да е с ниско кръвно и световъртеж... Има нещо разбъркано в организма й, за съжаление често пъти се хващат за най-баналното и се пропуска същинският проблем. Режимът ще го оправим, но защо не са обърнали внимание на щитовидния хормон, който е под нормата? Той също оказва влияние на работата да организма, а аз не мога да запиша час за ендокринолог и го казах при постъпването и това. Искам само детето да ми е здраво, не търся под вола теле.

# 115
Записвам се и аз в темата.
Входните минаха зле - по бел 4, днес видях я поправила на 6. По математика не прави, защото отсъстваше и нямало да прави. И по информационни технологии - 3. Целия випуск имали масово 2 и 3 по инф.технологии, имало 4-5 деца с 4 и нямало 5 и 6. Какви ще са тези инф.технологии не знам. По английски има една 6, понеделник контролно.
По математика днес са взели пермутации, нищо не ми говори, събота и неделя ще ги видим. По литература да предложите къде има достъпно обяснено за гръцките митове, защото каза, че " нещо не ги разбирам тези митове " ...отсъстваше и 1 път...
Засега харесва класа и новото училище.
Нямат рисуване 1 срок, само музика. По английски ИУЧ им предава американка от Ню Йорк с баща българин, говорела горе долу български. Имат допълнително китайски, предава им китайка. Този месец сме 2 смяна и ми е доста неудобно.

# 116
  • Sofia
Мама Ру, не прочетох подробно историята, а само последния пост и веднага ми хрумна да няма нещо на хормонална основа. Сега настъпват промени в организма. Ендокринологът е добра идея. Стискам палци бързо да ошуми това! В моето семейство всички сме с кръвно 90/60 - това е нормалното ни кръвно, при някакви промени нагоре не се чувстваме добре.

# 117
Хммм, госпожата по МАТ на наборката обявила, че още им било рано за раздела с вариации, комбинации и пермутации. Започнали да с вектори.

Мама Ру, стискам палци!

# 118
Момичета, мерси. За ендокринолог май първо ще се добера до онлайн консултация, но в случая пак е нещо.

# 119
  • Пловдив
Набора има 1 оценка по английски език нанесена в Школо Joy За другите чакам, входните нива са минали, но и идея си нямам какво учат. То май и математика са имали един или два пъти от началото на учебната година.
Днес каза, че ще се прибира сам - имал автобус до София и след това щял да хване влак Rolling Eyes Предполагам, че ще се наложи, да ходя и да го прибирам, (след като го намеря къде се е изгубил). Аз самата ще прекося България, за да се прибера и хип не ми се шофира толкова, но пък баща им е ангажиран.
Относно домашните задължения не мога да се оплача - всеки върши, каквото може като детските стаи са си задължения на обитателите им Stuck Out Tongue Winking Eye
Готвенето си е мой приоритет основно, макар че предпочитам салатите, но пък домочадието трябва да се изхранва.
Нямам търпение, да си се прибера вече вкъщи - и ще чистя, и ще готвя, само да си спя в моето легло, че в повече ми дойде отсъствието.
Пример за "прилежен и отличен" ученик определено не мога да бъда, за разлика от баща им. За сметка на това им споделям глупостите, които съм правила и последствията от тях и се надявам, да не повтарят моите грешки.

Общи условия

Активация на акаунт