Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 37 640
  • 757
  •   1
Отговори
# 90
Бебчо, вземи ме у вас да ме храниш. Най-мразя готвенето, но пък всичко ям, особено ако друг го е приготвил. Но като те прочетох, сега с наборката ще обядваме булгур със зеленчуци и пилешка пържола 😁 у нас и двамата ядат каквото съм приготвила. Наборката и тя при обичащите тост с авокадо и прави уникални комбинации от сорта на пилешка супа с някое и друго зрънце грозде за разкош.
Комбинаториката ми е прясна покрай малкия. Но онзи ден той обясни на сестра си задачата и веднага сключиха сделка - той й помага по мат, тя - по технологии и ИИ. Та всички са доволни и мен не ме занимават.

# 91
  • Варна
Преди няколко години, когато голямата ми дъщеря беше осми клас, аз се кълнях, че вариации, пермутации и тн не сме учили в училище. След време ровейки в един стар кашон с тетрадки при баща ми си открих тетрадката по мат от девети клас, в която всичко си беше записано черно на бяло. Спукаха ме от майтап, че не помня какво сме учили. 🤣 И по-лошо там беше и един "нелегален" бележник, в който се мъдри четворка по бел. Срааааам. 😂

# 92
Алоу, съфорумката ви попита за математика, вие обсъждате едене и МЪЖ-е (ahoney, къде го намери такъв, дето чисти???) Присъединявам се към общата група на домакините, на които не им остава време да дишат.

Мен обаче ме вълнува математиката и нека някой ме поправи, ако греша, но комбинаторика ние не сме учили по наше време. С това чудесо май се сблъсках в първи курс в Стопански факултет. Наборката още не е запомнила сложните термини като "пермутация" и "факториел" (онова с чуденката), а съм ѝ обещала да сядам да си припомням и да обяснявам. Имам някакъв спомен, че бяха лесни.

даже си мисля, че по статистика ги учихме в университета. нямам спомен да е било в училище. Вчера и аз седнах да си припомням.

# 93
И ето малко производни на функциии от математиката (в кръга на шегата разбира се)
Функция-зърна на кафе
първа производна-смляно кафе
втора производна-чаша ароматно кафе

А иначе в моя живот доста често ми трябват логаритми. Та не се знае какво ще ти потрябва след години от ученото. И никой не сяда да ти ги обяснява. Не че помнех всичко за тях, но определено ми беше лесно да си ги припомня

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 14:05 от Aleksandropulis

# 94
  • София
И по-лошо там беше и един "нелегален" бележник, в който се мъдри четворка по бел. Срааааам. 😂
Когато навремето исках да дам на децата пример как ние сме били отличници, изрових бележниците на баща им. Laughing Отварям бележника от 10-ти клас. Аз си го знам, че е бил пълен отличник, завършил с медал и т.н., но мислех, че пълното 6 се отнася за срочни и годишни оценки. Та отварям значи бележника и гледам 4 страници текущи оценки само 6. Flushed На третата страница написана една петица по география, после задраскана и отстрани учителката написала "Грешката е моя". Joy Тази страница влезе във филмчето за живота му, което му направих за 50-годишния юбилей.

# 95
Oo. Това наистина е много мило ❤. Моят бележник не беше баш тъй, но се справих с живота някак 😂.

# 96
  • София
Е, той и моят не ставаше за целите на примера, затова извадих на баща им. Joy

# 97
Срам не срам… моите бяха същите, като на мъжа ти, sanaka. Файда йок.

Никакъв шанс и да мотивирам посредством това. Най много да се спаружат хептен.

# 98
И моите бележници бяха като на мъжа на sanaka, ама това не ми е помогнало чак толкова много, давам си вече сметка, че не е било толкоз важно да си добър във всичко, ама ...

# 99
  • Варна
Eeee, Sanaka, ТМ направо е машина. Sunglasses

# 100
Случайно някой да има на Регалия 13 пробни изпита по БЕЛ за 7 клас?

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 10:34 от Gergana8310

# 101
  • София
И моите бележници бяха така, на мъжО-не. При опита ми да мотивирам така големия син, той изцъкли очи, попита ме дали съм имала социален живот и снима - да покаже на аверите какъв динозавър си имал у дома Joy Те повечето му приятели ме знаят де, не е могъл да им изкара акъла Joy

# 102
  • Sofia
Аз съм завършила провинциално МГ 2001 г., и комбинаторика, и факториели (с ! не "питанка")

Аз знакът за факториел го знам, но от теб научавам, че "чуденка" е питанка Scream Почти половин век съм си мислила, че е "!". А като се замислиш, логично е да е? Благоевград на теб Revolving HeartsLaughing

# 103
Да се включа и аз по темата за въртенето на къща - готвенето не ми е сила нито страст, но се справям сравнително добре. Децата хапват почти всичко, но половинката е гурме човек, та там трудно мога да получа похвала. Колкото и да се старая, най-висшата форма на одобрение на манджа е "получила ти се е". Той често се захваща да готви, поне да си задоволи гурме нуждите, за мен тези моменти са облекчение. Иначе за чистенето вкъщи всички се включват (само котката още не съм научила да си чисти сама котешката тоалетна), не съм слугиня и на всички това ясно им е обяснено. На децата гледам да давам ежедневни задачи да се учат-да сгъват дрехите от сушилнята, да пуснат прахосмукачка, да избършат праха, да разтоварят миялната машина. Готвят с мен от време на време - трябва да са подготвени да въртят къща, нищо че са момчета, след време като заживеят сами, ще трябва да се грижат за себе си.
По математика наследникът все още не е дотичал за помощ, така че съм в неведение какво учат. Все още няма нито една оценка, чакаме резултат от входното ниво по БЕЛ, по математика го пропусна, че беше болен.
Наскоро и аз навирах под носа на наследника дипломите си - причината бе заявление от него, че натискайки го да се подготви добре за НВО, съм избивала комплекси. Е, разбра, че ще има много да заляга над учебниците за да стигне майка си зубър.

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 15:33 от Souris blanche

# 104
Може ли да съберем нашите мъже на по бира, та и моят да хареса нещо гурме, пък ако и сготви 😂

Общи условия

Активация на акаунт