Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 37 733
  • 757
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря, успях за понеделник. Днес случайно излезе график за понеделник -сряда в нашия град и о, чудо, хванах свободен час.
Сега се чудя как да транспортираме детето след прегледа, че учи в друг град и, ако не намеря приятел с кола и три-четири часа свободно време, ще се наложи да пропусне и вторника. Детето е упорито, спорим на лекар или на училище е по-важно да отиде в понеделник.

# 136
  • София
На лекар Rolling Eyes Училището няма да избяга, там ще я чака.. Успех, дано не е сериозно и да минава  !

# 137
Кабо, да, ние знаем, че е по-важно на лекар. За съжаление има проблем с щитовидната жлеза, за щастие макар и под нормата, все още се секретира този хормон. Не знам дали може да се постигне възстановяване на функцията, но поне компенсиране на недостига - да. Остава и тя да проумее, че е важно да спазва режим и, ако има лекарствена терапия да си взема лекарството/ хормона по начина, определен от лекуващия лекар.

# 138
  • Пловдив
sweet_maniche, нашите младежи май са в един клас.
Ехааа, страхотно Simple Smile
Наборът определено ме изненада - не само, че си е хванал бусчето от училището, ами и сам е стигнал до ЖП гарата и вече е почти в Пловдив Scream Определено ме изненада - залагах си главата, че ще трябва да ходя и да го прибирам.

Последна редакция: пт, 04 окт 2024, 19:20 от sweet_maniche

# 139
Момичета, моята девойка пропусна цяла седмица в училище, а това са 12 часа английски. Естествено учебник не сме вземали, не очаквахме това. Може ли някой да снима и да ми прати на Вайбър (ще дам телефон на лично) следните уроци?

Учебникът:

# 140
# 141
# 142
  • София
Брей 10 страници!

# 143
Здравейте момичета. Моя близка търси учител по български език и литература за петокласник. Ако някой знае за учител, който е в района на  Гео Милев, Яворов моля да ми пише.

# 144
Имаме от племенника тези учебници. Много са хубави. На моето дете са но Focus. Тук се оплаквах от тях. Освен, че са печатани със сив цвят буквите, не с черен, са и с по-малък шрифт. Детето се измъчва, то не се вижда. Скоро ще имаме родителска среща, ще се оплача, въпреки че без полза ми е ясно. Обаче съм решила да пиша писмо и до МОН. Има ли изобщо изискване за цвят на букви по учебници? Не че ще има полза, но да направя нещо.

# 145
Ох, болна тема са тези учебници. Не знам дали има изискване за цвета на буквите, логично е да са черни, но трябва да има изискване за вида хартия и тежестта им. За моето дете този цвят хартия е кошмарен - на лампа съвсем не се чете заради отблясъците. Също така са много тежки. Като се добавят и тетрадките, обикновено голям формат раница с 4 предмета тежи 7-8 кг. За дете под 40 кг това не е малка тежест. Ако щете вярвайте, но четири броя учебници  по предприемачество на Мартели тежат по-малко от учебник на Клет или Просвета.

Последна редакция: сб, 05 окт 2024, 20:02 от Mama Ru

# 146
Ох, темата за ученическата раница ми е лична кауза. Максимумът е 10-15% от теглото на детето.
Иначе за хартията, шрифт и печат по-логично е да се пише на издателство. Те са автономни и МОН няма как да вземат отношение.

# 147
Не съм убедена, че МОН нямат отношение. Нали те правят задание за вид и съдържание на учебник, те плащат на издателство. Ако качеството не става, защо плащат?
А иначе и теглото ни е болна тема. Моята вече е 35кг.

# 148
МОН не взимат отношение и там където трябва, камо ли другаде.

# 149
МОН могат да вземат отношение към съдържанието. На каква хартия, шрифт и цвят ще се отпечата, според мен, зависи от издателството и съответно всяко от тях минимизира/ оптимизира разходите.

Общи условия

Активация на акаунт