Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 37 525
  • 757
  •   1
Отговори
# 45
Моето се научи да го водя на Витоша и ходехме често, дори зимните месеци, ако времето не е много люто. Това ни остава засега като занимание. На хора я водих, но вече отказва. На фитнес много бих се радвала, но трябва да сме заедно, иначе няма да я пуснат в залата, а и зала близо до нас няма. Така че нещо вкъщи ще мисля за зимата, но подозирам, че ще остане основно опит (1-2) и пожелания. Ама ще я ръчкам. За плуването се ослушва, хем предложих да я карам. Макар че вече я водя на уроци по доп език и усещам, че ми дотежава трафикът вечер. Зимата ще още по-тегаво.

# 46
  • София
Дъщеря ми не ходи на никакъв спорт вече. Голяма мързелана е, училище, молче, Витошка, кино Blush.

# 47
  • София
Още ме е яд, че спряха с плуването моите.

Наборът ще е втора седмица на уроци по китара. И търчи с колелото, когато се присети.

Малката се нави на народни танци и вече два пъти ходим с нея заедно. Трудно й е. Но като гледа как и други не могат като нея и някак е спокойна, че не е сама в мъките ‘кой ми беше десния крак’.

ПС. Не помня кой писа за Latin Force, но искрено благодаря. Удобно ни е като място и имаше група с удобен час.

# 48
Моята също си е мързелана. Преди Ковид ходеше на плуване и таекуондо, но сега... Опитах с тренировки у дома - гимнастика, йога и подобни, ама тц, не ще. Сега дудна и за друг език в школа, уж е съгласна. Гледах, че го коментирахте и има доста деца, които ходят. С развиването, обаче, може и да има проблем. Близо до нас има Престиж и Британка - нямам идея как са, та можете да ме посъветвате. От друга страна аз се записах съботно-неделно на СДК, та не знам как ще се видим и караме Flushed, ако запиша и нея някъде (транспортът около нас не е най-най).

# 49
Наборът ходи на водна топка. Обаче от октомври трябваше да тренират във вътрешения басейн вече, а федерацията по водна топка нещо не могат да се разберат с басейна и сме в изчакване. Иначе имаме две оценки само - от входно по математика и устно по ФЕ. Чакаме резултати от входно по БЕЛ.

# 50
  • София
Добро утро. Моят готованец все още тренира футбол и нямам намерение да го спирам.
Но девойката спря всякакви спортове, преди тренираше полденс и гимнастика, сега няма сили, желание. Много е уморена.
Вчера имаше 2 теста, днес един.
Започва и тя с 4-ка от МАТ на входно, но каза, че било много трудно.
Младежът е с 5.40, ама не признава, искал 6.
Но по ФЕ е с пълно 6 на 1 тест и съм много доволна.
И ни върти едно ежедневие - спорт, езици, готвене, домакиснки истории, край нямат. Чудя се уикенд ли искам да идва по-бързо или понеделник, за да не слугувам на всички

# 51
  • Видин
През седмицата искам да дойде по-бързо уикенда, а уикенда нямам търпение да дойде понеделник 😂😂 и животът си ми минава ей така, сякаш покрай мене. Няма излизане от матрицата.

# 52
  • София
Чудя се уикенд ли искам да идва по-бързо или понеделник, за да не слугувам на всички

Точно в десЕтката си Joy Преди много години, докато бяхме само аз и мъжът ми, една колежка ми каза :"Уффф, утре е събота, нямам търпение да дойде понеделник!", тя имаше две деца тогава. Виках си "Тя да не е луда?!" Години по-късно, когато наследниците вече бяха факт, често си повтарях нейните думи Joy Това е като кокошката или яйцето Joy

# 53
Аз искам да замина в командировка, ма така по-дългичка, напр. седмица, и да си почина малко Laughing

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 08:46 от zlatenceto

# 54
  • София
С риск да ми завидите, аз си чакам уикендите с нетърпение. Петък вечер си я правим винаги като малък празник. Събота и неделя мъжът пазарува и чисти, с наборката готвим заедно, което си е удоволствие, а останалото време най-много да позамия нещо, слушайки някоя книга, и след това си плета или ходим на пазар с девойката. Обичам тези дни.
Сега ми е малко мъчно, че в петък се прибира късно и не готви с мен. Петък ни е гурме вечерята и е най-интересно да я правим заедно, докато слушаме Кпоп и обсъждаме мъжете.

# 55
Моята госпожица цяла седмица я мъчи вирус и пропуска много материал. Вчера реших да  й помогна да разбере задачите по МАТ, но се оказа, че от пермутации, вариации и комбинации нищо не помня. Изобщо изучавало ли се е преди 20 години Simple Smile
Някое знае ли дали има в pdf тренировачни тестове за 6 клас по БЕЛ на БГ учебник?

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 09:15 от Gergana8310

# 56
С риск да ми завидите, аз си чакам уикендите с нетърпение. Петък вечер си я правим винаги като малък празник. Събота и неделя мъжът пазарува и чисти, с наборката готвим заедно, което си е удоволствие, а останалото време най-много да позамия нещо, слушайки някоя книга, и след това си плета или ходим на пазар с девойката. Обичам тези дни.
Сега ми е малко мъчно, че в петък се прибира късно и не готви с мен. Петък ни е гурме вечерята и е най-интересно да я правим заедно, докато слушаме Кпоп и обсъждаме мъжете.

Ние прекарвахме подобни вечери, ама се роди малката ми госпожица и идилията леко се промени 😂. От една страна се увеличи, разбира се, от друга - не е лесно с нея.

# 57
  • София
Е, ако.мъжът пазарува и чисти. Blush ...пък вие гурме, плетене , пазар...Еми да, добре сте си. У наше село такива екстри няма Joy лудница, деца, куче, домакинство. Миналия уикенд зазимявахме двора, то пък се повреди поливната система. Копае мъжа ми да намери тръбите, ама аз съм там. Я дай това, Я подай онова оттам / докато разбера кое е "онова оттам" минава време ... Joy  /..кучето внесе пръст из цялата къща Cold Sweat Изобщо един пирон не може да се забие ,,ако не го гледам в ръцете и да подавам това онова оттам ... Joy  Най -добре ми е 5 дни в офиса с колегите... най- спокойно...

Последна редакция: чт, 03 окт 2024, 10:23 от Cabo San Lucas 40

# 58
Да отида на работа,че да си почина, е мотото на всяка майка. Аз напоследък съвсем излишна се чувствам, не ядат каквото готвя, всеки си ходи сам напред-назад, абе - здравей, свобода.
Никакъв шанс да ходя заедно с нея където и да било, еле пък на спорт. Тя преди Ковида тренираше спортна гимнастика в школата на НСА, като ръкавица й прилягаше, от малка не я свърта на едно място. Много повече й приляга от бокса, който си е наумила. Плахо предложих, отговорът беше - не съм бебе вече.

Ahoney, твоята наборка много ми напомня за моята голяма дъщеря. И тя слушаше К-поп на тази възраст, има изявени интереси към азиатската култура (може би и аз съм виновна, че я отгледах с филмите на студио Гибли и Хаяо Миядзаки, че чак записа Анимационно кино и учи японски с Дуолинго), от малка плете, шие, майстори всякакви работи и обича да готвим или да правим нещо заедно, често готви и сама някакви изчанчени  рецепти като корейски сандвич с рачешки рулца и сладко от ягоди, някакъв японски десерт мочи или питки на пара, пълнени с боб, каквито имало в Spirited away на Гибли. Наборката рядко обаче се задържа вкъщи, а ако нещо се обърка, си стои в стаята и настоява на границите на личното си пространство.

# 59
Много интересно ми прозвучаха тези специалитети… моят младеж нали яде само кебапчета… 😂🥹😞

Общи условия

Активация на акаунт