Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 37 639
  • 757
  •   1
Отговори
# 525
Честно казано съм малко изненадана от дискусията защо бъдещите архитекти учат Философия. Само да припомня, че трите основни философски дисциплини са Етика, Естетика и Логика. Дано това малко смени перспективата.

# 526
Честно казано съм малко изненадана от дискусията защо бъдещите архитекти учат Философия. Само да припомня, че трите основни философски дисциплини са Етика, Естетика и Логика. Дано това малко смени перспективата.
Мартеа, не стряскай хората в осмокласната тема сме😀😉

# 527
Опа. Кафето!

# 528
Poly ние сме по тия работни листове, но не съм сигурна дали мога да бъда от полза. Ако искаш ми пиши..

# 529

Мартеа, не знам за коя тема е това, но и инженерите учехме (предполагам и до сега учат) философия. Даже имахме избор между две философски дисциплини... Аз избрах "Философия на културата и религията"... Леле, къде ме върна Grinning

# 530
  • Пловдив
И аз учех философия и си беше голям препъни камък за бъдещите инженери Joy
Сега я прескачам, но пък наблягаме сериозно на психологията, което ме подсеща, че е крайно време и аз да седна да уча Scream

# 531
  • София
Дали си спомням правилно, че някой направи осмокласна поща и сложи в нея задачи по математика? Обещах да намеря някакви задачи за успражнение и забравих да отида да купя сборник. Моля да ме спасите!

И искам да се оплача, че учителят по ФВС е психопат. Или пък се е объркал и си мисли, че са в казармата и трябва да им разкаже играта. Огромно натоварване от раз! Редовно след ФВС всичко я боли. А миналата седмица се прибра  с разранени длани, защото човекът им казал да направят по 20 скока + лицеви опори на асфалта.

# 532
etomira, това с лицевите опори е едно от редовните малоумия в часовете по физическо. Какъв е смисълът да караш деца, които нямат представа как се прави лицева опора, да правят 30 бр., че и със скокове?!

# 533
Етомира, на ФВС се гледа много сериозно във ФЕГ. Ама много. И учителките бяха опасна работа.

# 534
Това много казармено звучи. Поне да не беше на асфалта...

# 535
Четвъртокласникът ми ходи на футбол втора година и редовно или въртят обиколки или правят лицеви опори, ако след 5-6 повтаряния и показвания не правят това, което иска треньорът. Обаче ми е малоумно как масово ги карат да правят коремни преси по методи от преди 40+ години - с опънати крака и до седнало положение вместо със свити в коленете крака и изправяне до около 45°. Контузия ли им просят не знам.

# 536
Коремните преси в оригиналния си вид от едно време са си упражнение за напреднали и иска доста добра силова подготовка. Лицевата опора е упражнение, което се научава една идея по-леко, но също ангажира цялото тяло и мускулната треска е най-малкият проблем. Системното им изпълнение с кофти техника започва с болки в кръста при лицевата, а при коремните във врата. A big no-no.

# 537
  • София
Мартеа, аз не казвам, че не трябва да се гледа сериозно. А че подходът не е добър. Не всички са спортисти и не всички имат изградена двигателна култура. Както с езика започват от А, според мен така трябва да се започне и със спорта.

МамаРу, и на голямата им се налагаше да правят какви ли не упражнения за наказание, но там са спортисти. Съвсем различно е.

# 538
Мартеа, аз не казвам, че не трябва да се гледа сериозно. А че подходът не е добър. Не всички са спортисти и не всички имат изградена двигателна култура. Както с езика започват от А, според мен така трябва да се започне и със спорта.

A къде са спали до 8 клас преподавателите по ФВС?
Аз лично адски много се ядосвам на тази тема. Масово им мятат по една топка да ритат футбол или да играят народна топка и дотам. А всички си пожелаваме здраве. Но с тази физическа активност в училище децата ни няма как да са здрави.
И после, който има възможности и време, като линейка тича да води децата по спортни зали и да плаща луди пари.

Децата ни водят убийствено застоял живот (както и ние де) и на 35-40 години почват заболявания и проблеми. ИР е като бич на поколението ни а на това след нас направо е страшно. 

Посещавам спорт 4 пъти в седмицата и гледам да не пропускам, защото моето тяло е едно и ще съм си с него цял живот. Вися пред компютъра поне по 8 часа и ако не правя лицеви опори то гърба ми да е заминал преди 10 години. Ще имам болки в кръста, гърба, врата...и т.н.
Никога не съм можела да правя, кои знае колко правилно и колко много лицеви, но не ги пропускам. Там не е необходимо да си висшист Simple Smile всеки минал НВО - ще успее да се справи.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 15:58 от Hope for Two

# 539
Напълно съм съгласна с Hope for Two , в старото училище освен в часовете, когато ги изпитваха за норматив, момчетата играеха футбол(от което той беше много щастлив), но момиченцата правеха обиколки на двора разхождайки се и клюкарейки си( та по тази причина пък дъщеря ми почна да рита футбол наред с момчетата, защото другото не и допадаше).
etomira дори и на моичкия, които е шест пъти в седмицата на тренировки, след последния час по ФВС едвам сядаше от мускулна треска, но според мен тези активни часове му допадат.   Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт