Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 37 626
  • 757
  •   1
Отговори
# 540
Мартеа, аз не казвам, че не трябва да се гледа сериозно. А че подходът не е добър. Не всички са спортисти и не всички имат изградена двигателна култура. Както с езика започват от А, според мен така трябва да се започне и със спорта.

да, да, аз не споря с теб, просто казвам, че зная много добре за какво говориш и ви съчувствам. И че не е само учителят по този начин, и учителките са с подобни методи.

# 541
  • София
Hope for Two, браво за здравословния начин на живот! Но в началото с тренировките, които правиш в момента, ли започна?

До миналата година в часовете играеха волейбол, скачаха на въжем, въртяха обръчи, рисуваха дама (когато са на двора), народна топка.... нормални чаосве по ФВС. Никой не е спал. Това все пак е час по физическо, а не тренировка. Абсурдно е след него да не можеш да си хванеш химикалката, защото дланта ти е разранена, или на другия ден да не можеш да се движиш.

# 542
Момичета, при по-голямо натоварване да пият аспирин след часа срещу мускулна треска.
Аз бях освободена от физическо, но до 7 клас присъствах в часовете и се строявах с класа. Часовете се водеха от учителя и никой просто не седеше, защото се следваше доста разнообразна програма. Освен различните нормативи, имаше неща от спортната гимнастика като ходене по греда, прескачане на коза, успоредка, шведска стена, катерене по въже. Също така се учеха различни спортни игри - футбол, волейбол, баскетбол. За хандбал не помня, разбира се имаше и народна топка. Часовете бяха запълнени и пълноценни. В гимназията учеха хора, за друго не знам какво са правили, защото ме караха да пазя съблекалнята, я момичетата се възползваха да им преписвам домашни от най-съвестната съученичка - така и така нищо не правя, да ми запълнят времето.
Едно, че сегашните деца не искат да участват активно в часовете, друго, че родителите протестират срещу различни елементи от програмата по ФВС. Трето - и в основното училище, и в гимназията (ЕСПУ) имахме оборудвани физкултурни салони, в които се влизаше по цвички или по чорапи. Ученик без спортно облекло имаше забележка и стоеше наказан да не играе и това беше наказание, така че никой не клинчеше от часовете.
П.п. Щерката се е записала в лекоатлетическия клуб и в този по волейбол. Тренировките са в различни дни. Вярно, че са веднага след седмия час, но предпочитам да тренира вместо да е на телефона или да спи. Не, че не е започнала да спи след обед.

# 543
  • София
Аз пък имам проблем, че ги карат да играят, когато са в цикъл и то сериозно. Наборката има 2-3 дни с много силно кръвотечение и след ФВС редовно й е лошо и има да се пере нещо. Знам, че има момичета, които тренират и в тези моменти, но ние с нея определено не сме от тях.

# 544
И моята е със силни болки в деня преди да й дойде и първият-втория ден, след което намаляват. В такива дни трябва да могат да вземат бележка и да не играят или да има друг начин за освобождаване от активно участие в часа в такива дни.

# 545
На нашата родителска среща майки на момичета попитаха директно как се процедира в тези дни, господина каза че просто му казват и не е нужно друг вид бележки, но и допълни, че това е възможно веднъж месечно, че за съжаление момичетата злоупотребявали с това, когато просто не им се играе.

Последна редакция: пн, 21 окт 2024, 17:06 от Щастлива съм!

# 546
Моето дете обича часовете по фвс. Всичко изпълнява стриктно и с желание. За мен проблем е, че директори на много училища не са се отнесли сериозно към спорта и не са търсили пари от общини да направят, ако не физ.салон, то поне площадка с мека настилка. Тя не струва много пари, но явно директорите са предпочели да се скатават.
Наборката е болна, явно вчерашната киселост е имала причина. През нощта се събудила с гърлобол.

# 547
Аз пък съм щастлива, че попаднахме на нормален учител по физическо. В старото училище получавахме "семейни" забележки. Явно като не беше в настроение господинът (бивш военен с огромно самочувствие) пишеше на всички забележки, двойки и т.н. Родителите се оплакваха, ходиха при директорката и нищо не се променени. Иначе наборът продължава да си ходи с удоволствие на училище, изкара и първата шестица по История на устно изпитване, две похвали по английски, прави проекти постоянно с някой съученик. Не се е оплакал от нищо досега и направо не мога да повярвам как се отразява новата среда.

# 548
Учителката във ФЕГ не признаваше "онези дни" като извинение за отсъствие по ФВС. И двете ми ги карат много тежко, та като съвпаднеше тежък момент с час по ФВС, се е случвало и да вземем бележка от ЛЛ за отсъствие за целия ден.

# 549
Мартеа, то действително е по-добре в такъв ден да не са на училище. Какви часове като те свива и търчиш всяко междучасие до тоалетната? Пък и май и на възрастните се полага болничен при обилен и и болезнен цикъл

# 550
  • София
Физическото не ни е проблем. Изобразителното също. Ама дотук. Рисува много добре, тича за 3ма и винаги се мята първа по физическо, като на живот и смърт. Joy Едва ли има друго момиче в Набора, което още се катери по дърветата. Cold Sweat Не се шегувам. Такава е от малка. Сега- 170см мома, с грим, прически , дрехи, ако идем в парка с компания, семейства с други деца, тя ще намери дърво и хайде  на най- високото. За ужас на майка й. Момчетата от компанията не могат да се качат при нея. На кънки/ ски да я качиш , все едно цял живот само това е правила ... до  дете си е.. Никога не се оплаква от физическо.. жилава ...  Аз пък всяка сутрин съм във фитнеса в работните дни де , ама хич не ми личи. Joy Лежерно го карам по уредите. Трябва диета, това е... особено от една възраст ... Disappointed Relieved

# 551
  • София
Моите и двамата са активни, но и учителите по ФВС са толерантни, влизат в положение  - наборът не можеше много да щъка след болестта, съобразиха се, той сам си говори с тях, не съм се намесвала.
Аз така я закъсах, в петък сецнах и кръста Joy Днес търча по лекари и физиотерапии, чакам с нетърпение да мога да си спортувам

# 552
Cabo, не е сама в катеренето. И моята е фенка, сама дето още няма 150 см, та и е по-лесно.

# 553
  • Пловдив
Сега в новото училище не знам как са в часовете по физическо - не е ставало въпрос, но от 5 до 7 клас им скъсваха шортите Joy
Сега дъщеря ми е при същият учител - аз не мога да в накарам, да спортува редовно с мен, но благодарение на господина, се включва вече почти всекидневно Joy
До преди да родя и моят цикъл беше адски болезнен и навремето се освобождавах от часовете във въпросните дни. Е, като започнах работа, не се случваха така нещата, та съм бягала за норматив с адски коремни болки (инструкторката ни беше жена Flushed).
Семейният съвет реши - ще даде почивка другата седмица на набора Simple Smile Понеделник все още не знае, дали ще учат, четвъртък и петък почивали всички ученици, та решихме, че ще си остане тук - той веднага сметна, че вторник и сряда ще отиде в старото си училище, да види бившите си учители Simple Smile

# 554
При нас понеделник го обявиха за неучебен. Заповедта е дошла.

Общи условия

Активация на акаунт