Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 37 542
  • 757
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Вредните хранителни навици често са причина за наднормено тегло, но трябва много да се внимава с натякването на връзката хранене - килограми. Казвам като човек, бил на ръба на анорексията (стомахът ми отказваше да приема храна, но казвам на ръба, защото успях сама да изляза от това и то доста бързо). Обвинявайки единствено храната като причина за килограмите, насаждаме в тях идеята, че за да са слаби трябва да спрат да ядат. Ако залитнат в тази посока, въобще няма да правят разлика между здравословна храна и джънк. Тогава мозъкът не мисли рационално и прави само просто връзки - ям - дебелея, следователно трябва да спра да ям.
Дъщеря ми има комплекси от тялото си (едричка е, без да е дебела, дори не е пухкава). Говоря й често за това какви храни да яде, но никога не се фиксирам само върху това. Отделям внимание на движението и на това да харесва тялото си, независимо, че не е перфектно спрямо нечии стандарти. И разбира се как да прикрива недостатъците и да акцентира на хубавите си страни.
До 25 годишна възраст пазех страхотни диети и все пак рядко успявах да съм слаба, след това нещо се промени в метаболизма ми и следващите 15 години се тъпчех с какво ли не и бях с мерките на манекенка. Така че не е и само до хранене.

# 586
  • София
Друго да питам, че ме гложди. Мислите ли вече за Коледно парти на децата и къде. Подарък на класната и какво?
Рано е уж , ама нов клас , нови родители, нова Г-жа, то трябва от Ноември да се коментира и да се събират пари... Thinking

# 587
От миналата година сами се организират за разни празници и за подаръци. Добре, че имат някое друго по- оправно момиче, че ако остане на такива като моето дете...

# 588
  • София
Предполагам, че сами ще се организират за Коледа. Големият понякога се допитва до мен за такива неща, а уж не е инициативен в тази насока. Знам, че в училище ще имат благотворителен Коледен концерт, може да си спретнат нещо

# 589
  • София
понеже нов клас, си мислех че нещо по-така можеше, ама вероятно само аз така смятам.. гледам че и нашите родители си мълчат... пък може би понеже са големи вече Grinning

# 590
Момичета, намерих в pdf много хубави задачи с решения по комбинаторика. Ако може пощата, за да ги кача или да ги пусна на някой на лс, да ги качи.

# 591
Много ще съм благодарна !

# 592
Готово, качих задачите, не се шашкайте, че пише 10-ти клас, така е било по старата програма. Също така качих и книга за ученика на Архимед, липсва само материалът  до Окръжност.

# 593
Какво пишете като причини, налагащи отсъствието, в молбата? Семейни причини дали е достатъчно, или трябва да се конкретизира?

# 594
M.P.G. благодаря за задачите с решения, така ще мога да се изявя и аз като компетентна, че с другите сборници само с условия запецвам Smile Не е като задачките в 7 клас, където се чувствах като богиня, където и да ме барнеше младежа.
При нас прелетяха през комбинации,вариации  и пермутации, всичко беше предадено наведнъж в един час, а в следващите няколко часа дневника се изпълни с червени оценки. Сега вече са на вектори, но аз държа да я разбере тази комбинаторика, че не искам да съм лош пророк, ама като го гледам учителя им как процедира, все ще си им дава по някоя задача от тях, за да им доказва как нищо не знаят:thinking:

Lúthien семейни причини е достатъчно.

# 595
  • София
Lúthien, аз също посочвам само "семейни причини".

# 596
  • София
Може някой да сподели пощата на лични?  Заради задачките от комбинаторика питам. Или някоя добра душа да ги прати?

ПС. Благодаря, получих

Последна редакция: ср, 23 окт 2024, 12:28 от ves+

# 597
Може ли и на мен?

# 598
И аз се включвам с молба за достъп до пощата.

# 599
Може ли и на мен пощата,  моля?

Общи условия

Активация на акаунт