Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 38 156
  • 757
  •   1
Отговори
# 165
Дъщеря ми посещава ортодонта извън учебно време.

# 166
  • при моите любими
Би трябвало да ги извинят. Хартиени бележки се дават за различни неща, не само по домашни причини. Аз извинявам отсъствията на сина ми с такива, когато имат мачове в учебно време. Не съм имала проблем.

# 167
  • София
Само електронни медицински бележки важат вече. Те се изпращат директно в системата и в училищните дневници, и се извиняват автоматично. Класният ръководител може да извини отсъiтвия само с бележка от родител или от спортен клуб, или съответната организация при участие в конкурси, състезания и т.н.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 19:19 от sanaka

# 168
Би трябвало да ги извинят. Хартиени бележки се дават за различни неща, не само по домашни причини. Аз извинявам отсъствията на сина ми с такива, когато имат мачове в учебно време. Не съм имала проблем.
За такива и аз не съм имала проблем, но те не са медицински.

Мартеа, това не е вариант при нас. Часовете на докторката са по обяд.

Санака, благодаря!

# 169
# 170
За такива и аз не съм имала проблем, но те не са медицински.

Мартеа, това не е вариант при нас. Часовете на докторката са по обяд.

Санака, благодаря!

Хрумва ми тогава да говорите с ЛЛ срещу бележка от ортодонта да издава електронна бележка. Не знам дали е сговорчив, обаче.

# 171
амнезия, пробва ли да говорите с класната, че това са регулярни визити и да й представите освен бележка, някакъв амбулаторен лист от ортодонта за лечението? Имах подобен случай миналата година, когато поради хирургическа интервенция детето не можеше да се включва активно във физическото ок 2 месеца. Представих амбулаторен лист от хирурга на класната и учителя по физическо, като говорихме с тях и по телефона. Отнесоха се с разбиране.

# 172
  • София
Това е друго, просто не са й писали отсъствия. В случая на амнезия става въпрос за вече нанесени неизвинени отсъствия и по медицински причини могат да се извинят автоматично само с електронна бележка. Класният може да ги извини само като по заявени от родител. Евентуално занапред може да се говори, но вариантът е просто учителите да не й пишат отсъствия А защо ортодонтът не е издал електронна бележка? И те могат да издават такива.

# 173
Това с отсъствията ми е пълна мъгла. Миналата година имаше такива със задна дата, които класната извиняваше, когато имаше основателна причина и без електронна бележка.

# 174
  • София
Днес бяхме на ортодонт. Писах на класната, че те не работят с НЗОК и бележката ще е на хартия. Отговори ми, че няма проблем. Сестрата на ортодонта ме изненада, обаче, като ми поиска ЕГН и 3 имена и каза: Довиждане. Това е. До 2 ч. се извиниха, та явно и те се развиват.

# 175
Санака, те не ходят при ортодонт на частна практика, а към стоматологичния факултет към МУ. Лекуващият лекар обучава студентите. Това е специфичното. На тях са им казали да издават хартиени. (Но кое министерство им е казало не знам) Тази седмица ще ходя пак и ще ги питам.

Bibi, може да погледнеш в школо (ако сте с него) как са извинили отсъствията. В моя случай изглежда така, въпреки че бележката е хартиена медицинска. Госпожата ги извинила по семейни причини.

Благодаря на всички включили се по темата! Heart

# 176
  • София
Аммезия, издадоха ел.бележка (мислех, че се разбира от написаното Sunglasses.) Класната каза, че може хартиена, но ако не издадат, ще трябва да пиша по семейни причини.

# 177
  • София
Нашата ортодонтка работи само следобед. Оставих ги да ходят сами тази година.
И каката се изхитри да си взима часове към 15-15:30. Нито да отиде на училище преди часа, нито след това.
Докато наборът си е стриктен и не прави такива тънки сметки.
Но и той е почнал да следва примера на голямата и да отлага до последно уроците и домашните. Снощи затова седя до никое време да решава задачи. Ама пада му се.

# 178
Bibi, така е, извинявай.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 23:00 от амнезия

# 179
Oф, ние с ортодонта поприключихме и ходим само за контролни през годината, но има да се вадят 2 ретинирани мъдреца и реших в 7 клас да си спестим забавлението. Сега се чудя кога да планирам тази интервенция.
Иначе беше голям ангажимент, както и стоматолога, който се посещаваше на 3 месеца вместо на 6. Изобщо, тийнейджърът си е account на full service.

Последна редакция: пн, 07 окт 2024, 22:55 от zlatenceto

Общи условия

Активация на акаунт