Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 38 544
  • 757
  •   1
Отговори
# 225
Моето кръвно също винаги е 90/60, знам, че не е проблем ниското.
Мама Ру, неприятно, такива стойности съм получавала при гладуване, цикъл. Трябва да следите явно кога се получават.
Детето е с шини, които носи с натискане от мен.
Пускам ви нещо за математика и Китай
https://www.ploshtadslaveikov.com/bolnitsa-za-slabite-po-matemat … otvaryat-v-kitaj/

# 226
  • София
Мама Ру, 65/35 е много ниско. Затова и беше пипитана Мексито за какво кръвно става въпрос. Има голяма разлика между 90/60 и 65/35.  При първото айрян, вода и се свиква.

# 227
Наборът няма брекети. При него зъбите са ОК, досега ходи само на профилактични прегледи, пу пу. Но ще правим очила, появило му се е леко късогледство. Та все има по нещо Simple Smile

# 228
Горе-долу като на мама Ру на детето 90/40, 80/35 , 95/40 и 70/35 и малко по нормално в късните часове 95/60

# 229
Мама Ру, проверихте ли желязото и хемоглобина?

# 230
Когато наборът беше на около две години около седмица подържах 60/40 кошмар беше още повече с две малки деца сама. Голямото беше инструктирано ако нещо не съм добре да вика съседката, тя от своя страна едната вечер привика и лекарите от блока ( в годините има много квартиранти лекари и един собственик във входа). Решението е почивка, силна храна и оводняване( вода с щипка сол, айрян със сол). Нямаше причина, после ми препоръчаха капки за регулиране на кръвното, не помня какво бяха. След години започнах безпричинно да го вдига , мента глог и валериан в този случай.

# 231
  • София
Моят кум е кардиолог в Пирогов, от него знам да не се гледат толкова стойностите на кръвното, е сега, извън ненормално ниски високи предполагам. Той казва, че всеки човек си има "нормално" за себе си кръвно, и като мръдне нагоре/ надолу на човека не му е добре  и това е по- скоро за консултация , търси се причина , реагира се, отколкото да се гледат какви са точно стойностите. Еле да се сравнява с друг човек..... Значи пак от него знам, 3 дни се наблюдава , мери се по няколко пъти на ден и се записва на лист и след третия ден с този лист при доктора, да каже... има ли нещо. И пак не са толкова важни баш стойностите, най- важно е на човека ако му е зле и то продължително се търси причина , реагира се...

meksito, Детето да не е много слабо и израстнало високо ?  Thinking Моята щерка така, израстна, доста е слаба, умора и т.н. тази пролет й се виеше свят като стане от стола... Докторката измери ниско кръвно, всичко си мина за един- два месеца.. Тийн проблеми на растежа...  плюс умората която миналата година беше доста

# 232
Моят кум е кардиолог в Пирогов, от него знам да не се гледат толкова стойностите на кръвното, е сега, извън ненормално ниски високи предполагам. Той казва, че всеки човек си има "нормално" за себе си кръвно, и като мръдне нагоре/ надолу на човека не му е добре  и това е по- скоро за консултация , търси се причина , реагира се, отколкото да се гледат какви са точно стойностите. Еле да се сравнява с друг човек..... Значи пак от него знам, 3 дни се наблюдава , мери се по няколко пъти на ден и се записва на лист и след третия ден с този лист при доктора, да каже... има ли нещо. И пак не са толкова важни баш стойностите, най- важно е на човека ако му е зле и то продължително се търси причина , реагира се...

meksito, Детето да не е много слабо и израстнало високо ?  Thinking Моята щерка така, израстна, доста е слаба, умора и т.н. тази пролет й се виеше свят като стане от стола... Докторката измери ниско кръвно, всичко си мина за един- два месеца.. Тийн проблеми на растежа...  плюс умората която миналата година беше доста
Да много е висока и изведнъж дръпна и е много слаба 170 е висока и 50 кг тежи сега излязоха кръвните изследвания хемоглобина е в норма. И аз предполагам че умората от 7 клас си оказа влиянието.

# 233
Цяло лято не бяха с умора…

Същото знам за кръвното, при една и съща позиция в покой се мери , записва, следи се тенденция и така.

# 234
И моята девойка много често с главоболие, но според личната било нормално на тази възраст.
Някой, ако има сборника по математика с 1260 задачи на Просвета, може ли да ми изпрати тестовете за основни комбинаторни понятия? Търся и от стр 6 до 14 от книга за ученика на Аримед. Имам пдф файл, но липсват първите 50 страници.

# 235
  • София
И моята е с тези мерки горе долу, 170 см гони и 48 кила. Пролетта беше по-слаба и кръвното ниско.
Сега е добре, няма оплакване , ама яде, не мога нищо да кажа . Яде си, има апетит, яде зеленчуци , салати, зеле, броколи , меса , такива, да е здрава де, доволна съм.. хапва си детето, добре че се е метнала на баща си, та е слаба... и не й се лепи...  Grinning инак що сладко яде Disappointed Relieved

# 236
Сега ми припомняте, че аз точно на тази възраст имах същите проблеми.
Много силно главоболие, виене на свят.... Тогава  какви ли не изследвания ми правиха и нищо. Накрая лекарите дружно решиха, че понеже много ни натоварват в училище (МГ) и съм се притеснявала без да го осъзнавам, съм била така. Пълни глупости. В един момент си отмина и никога повече не се появи.
Мисля, че е етап от растежа, макар че моята сестра близначкапрез нищо такова не мина.
 Разбира се симптомите няма как да бъдат подминати без допълнителни изследвания.

# 237
Не мога да намеря мнението на съфорумката, която писа, че нейното дете е с фиксирани ритейнъри.

Аз също исках такива, защото ми беше ясно какво ще стане с нашите, които се махат. Ортодонтката обаче отказа, под претекст, че ще пречи на хигиената. Мен това не ми прозвуча много убедително, но нямах желание да споря, защото бяхме приключили лечението и вече исках да приключим процеса, а и все пак тя е специалист. Не знам дали доводът й беше убедителен.

# 238
https://cscan.co/3eZH0018rKB
Книга за Ученика, 8 клас, Архимед
Комбинации_Вариации_Пермутации

/Пак ще помоля да направи някой поща, така в чата ще се изгубят файловете/

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 16:33 от i_nenova

# 239
И моята девойка много често с главоболие, но според личната било нормално на тази възраст.
Някой, ако има сборника по математика с 1260 задачи на Просвета, може ли да ми изпрати тестовете за основни комбинаторни понятия? Търся и от стр 6 до 14 от книга за ученика на Аримед. Имам пдф файл, но липсват първите 50 страници.
Добре, че сподели, че липсват първите 50 стр. Аз също си свалих pdf.а и реших, че всичко е точно Simple Smile
Ако ги намериш, прати насам Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт