Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 38 540
  • 757
  •   1
Отговори
# 210
  • Пловдив
На набора също казаха, че трябват брекети, но го каза страничен зъболекар. Каза също, че се нуждае от някаква операция за цепване на небцето и не помня още какво, но доста ни поуплаши.
Отидохме при семейния ни зъботехник и след консултация с него категорично се отказахме да правим каквото и да е, тогава. Той ни посъветва, да следим състоянието (2-3 пъти годишно) и ако има нужда, сам ще ни каже как ще процедираме.
Оказа се прав - две години след това, челюстта явно порасна достатъчно и зъбите си се наредиха правилно, а разстоянието между предните горни два зъба изчезна.

# 211
Моето наборче махна брекетите, но абсолютно нищо не направихме с ритейнъра. Сложи го пет нощи и това е 😔. Дано все пак си остане ефектът.

# 212
Моята щеркат е с алайнери . Другият месец ги сваляме и ще носи ритейнъри. Тя е много стриктна в носенето и ефектът за година и половина е удивителен. Измъчи се детето, особено с ластиците, които са на най-неудобните места.
При нея нямаше криви зъби, а предните горни бяха много напред, макар да не е смукала палец, а долната челюст е по-малка и е назад. В момента всичко си дойде на мястото, но ортодонтът каза, че по правило, ритейнърите се носят двойно като време на алайнерите. Разбира се, в началото повече часове, след това намалява времето през деня докато стигне до само нощно носене.
Преди да изберем този ортодонт на още 2 места направихме консултации, като едната докторка каза, че трябва да се вадят зъби, съответно я зачеркнах веднага.

# 213
И наборката е с брекети. Предните горни зъби бяха доста напред, с разстояние. При нас пък е обратно- място много, мноооого дребни постоянни зъби. Декември ги сваляме. Сега носи ластици за издърпване на челюстта. Аз държа да е с фиксирани ритейнъри, иначе цялото ходене по мъките ще отиде зян, просто защото си я познавам. То и за ластиците постоянно напомням, вече на мен ми омръзна да се слушам, а най-вероятно и съседите почнаха да слагат ластици с моето постоянно викане.... Joy

# 214
Хоп и аз в отбора на брекетите.При нас младежът не се харесва, носи брекети от 8 месеца и на двете челюсти и предстои скоро да се свалят.Твърди, че е "грозен " и момичетата  му се присмивали😂Но пък резултатът е феноменален .
Има ли заплеси сред вашите деца? Ето тази вечер в градския транспорт  моят хубостник  си загубил ключа за дома.Направоооооо🤤😬🤕🥴😵

# 215
  • София
…При вас в какъв срок изплатиха? Да чакам или да търся телефон някакъв и да звъня.
Аз подадох на 15.09. и при мен няма плащане. Ще изчакам 15.10. и ще звъня на социални служби по местоживеене.

# 216
Аз подадох за помощи веднага след записване и ми ги преведоха горе-долу след месец.
Моя син като малък  1 клас носеше с нежелание апаратче - подвикване, напомняне от моя страна, докато накрая вдигнах ръце. Тогава носеше на горната челюст само. Миналата седмица  чак ми обясни каква грешка на младостта направил, че не носел както и когато трябвало апаратчето. И искал да си оправи зъбите(продължава да си има проблем, дори се е задълбочил) и отидохме на ортодонт с нагласата за брекети. Оставаме си на апаратче, но този път и за двете челюсти. Но тържествено обеща да го носи
Аз не съм наясно, но май апаратчетата са най - щадящи, но по - трудно ще свикне да говори.
Че имаме нужда от корекция- имаме, но пубертета и външния вид най-накрая имат значение и за моя непукист😀😉и явно има нещо като мода сред децата. Но поне не се подиграват като по мое време - нито за корекции на зъби, нито за очила

# 217
  • Sofia
За еднократната помощ първо получих потвърждение в egov, че заявлението ми е получено и помощтта ще бъде отпусната след предствяне на бележка за записване, каквато към момента на подаване нямах. След РС на 12 септември към същото съобщение прикачих бележката. Около седмица по-късно получих заповед с одобрение на отпускането на помощта - на 2 пъти по 150лв., като второто плащане ще е втори срок. Първото го чакам през октомври.

# 218
Добро утро момичета! Много се писали , да ви споделя проблема който имаме вчера моята наборка с главоболие реших случайно да премеря кръвното оказа се много ниско, цял ден с такова посетихме личната която каза че е нормално за нейната възраст и ни изпратите да си ходим. Някоя от вас да е имала подобен проблем и как се справихте? Мислех и аз да си остана вкъщи днес и евентуално да я наблюдавам ако отново е с главоболие но за съжаление много колежки са болни и трябва да ходя на работа!

# 219
…При вас в какъв срок изплатиха? Да чакам или да търся телефон някакъв и да звъня.
Аз подадох на 15.09. и при мен няма плащане. Ще изчакам 15.10. и ще звъня на социални служби по местоживеене.
Плащането е с детските, т.е на същата дата. Детските и другите социални плащания са в периода 12-15 число на месеца. Тъй като 12-13 са събота и неделя, ще си получите парите не по-рано от 14.10 - понеделник или дори на 15.10
Мексико, добро утро.
Абсолютно същият проблем преди две седмици - много ниско кръвно, световъртеж и главоболие до степен да залита или да заспива в час. Лежа и в детско, правиха й скенер на главата, три дена на системи, много кръвни изследвания и ... Всичко в норма. Хванаха се за това, че не спи достатъчно и не се е хранила редовно и правилно. Събота - понеделник твърдеше, че вече е добре, в понеделник при ендокринолог кръвното беше 120)80 вече, но вчера пак е била с главоболие и обезсилена. Не разбирам вече какво става, щом и други деца са като нея 🤔

Последна редакция: ср, 09 окт 2024, 06:03 от Mama Ru

# 220
Добро утро момичета! Много се писали , да ви споделя проблема който имаме вчера моята наборка с главоболие реших случайно да премеря кръвното оказа се много ниско, цял ден с такова посетихме личната която каза че е нормално за нейната възраст и ни изпратите да си ходим. Някоя от вас да е имала подобен проблем и как се справихте? Мислех и аз да си остана вкъщи днес и евентуално да я наблюдавам ако отново е с главоболие но за съжаление много колежки са болни и трябва да ходя на работа!

Аз от тинейджър съм с ниско кръвно( 90/60 )
Може да и пуснеш едни кръвни да видиш как и е хемоглобина, но иначе няма проблем с ниското кръвно в тази възраст 👍

# 221
  • София
Какво значи много ниско ? И аз цял живот съм 90/60 , като млада , много слаба бях, естествено все на диета, беше и по- ниско.та до днес ... така си е...

# 222
И моето кръвно е ниско цял живот - 90/60, 100/60. На който и доктор да кажа, всички казват - важното е да не е високо.

# 223
  • София
Дъщеря ми е с брекети и очила и много се харесва. Не иска да сваля брекетите. Явно вече не само не е срамно, но даже е готино.
За ниското кръвно помага айрян със сол, много вода и с риск да бъда линчувана чаша кафе или кола.

# 224
Момичета, да има хора, които принципно са с ниско кръвно, но на моето дете беше измерено в лекарски кабинет: 65/35, 90/45, 85/50, 80/50... Това не са нормални стойности, при тях, ако не е обичайно за организма детето го боли глава, има световъртеж, може и гадене да има. Детето не е в състояние да седи повече от час-два, а в училище трябва да е седнало и да внимава по 6 астрономически часа и повече. Дъщеря ми казваше, че дори първия ден е падала на земята. Много ниското кръвно означава, че до мозъка не достига достатъчно кръв, съответно и кислород.

Общи условия

Активация на акаунт