Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 38 168
  • 757
  •   1
Отговори
# 195
Нямам идея как се смята, аз не знам, при нас май първия срок осмокласниците нямат стипендии за успех, нищо не са им казали .
Даже сега погледнах сайта на училище, още няма заповед за стипендиите за тази учебна година

# 196
  • София
При набора няма стипендии за първия срок. Започват от втори.
В училището на голямата имаше в 8ми клас, но тя пък нямаше необходимите точки.

# 197
  • Пловдив
Добро утро, девойки Simple Smile
Попълвам декларация за стипендия по успех. По регламент за осмокласниците се взима оценката от НВО. Събирам точките по БЕЛ+МАТ, деля на две и изчислявам по формулата:
 Оценка = 3+[(k - 18)/82]*3
Нали не бъркам?
Същото е и да сметна по формулата оценката от точките по БЕЛ и оценката от точките по МАТ и да направя средноаритметично на двете оценки!?
Предполагам, че си прочела как е при вас, но при нас в съседната гимназия критерият е сбор от двете НВО над 170 т., та нищо не съм превръщала в оценки.

# 198
За ортодонтското лечение - понякога има проблем, и без да е видим. Правилното подреждане има и естетическа стойност, но в бъдеще има и чисто физиологична полза за здравето на зъбите. Затова една консултация с доверен ортодонт не е излишна. При голямата ми имаше забелязващ се проблем. Когато уговаряхме консултацията при ортодонт, решихме да прегледат и наборката. Оказа се, че без да е забележим, при нея проблемът е много по-сериозен и лечението ще продължи много по-дълго. За ортодонт, при когото да се лекуват, избрахме препоръчан от зъболекарката ни, която ни е близка (роднина е) и й имаме доверие. Спечели ни и с това, че препоръчаният от нея колега преподава по професията си. Въпреки това, направихме консултация и на друго място, същите неща ни казаха, само дето предложеното лечение беше на двойна цена.

# 199
  • Пловдив
Добро утро, девойки Simple Smile
Попълвам декларация за стипендия по успех. По регламент за осмокласниците се взима оценката от НВО. Събирам точките по БЕЛ+МАТ, деля на две и изчислявам по формулата:
 Оценка = 3+[(k - 18)/82]*3
Нали не бъркам?
Същото е и да сметна по формулата оценката от точките по БЕЛ и оценката от точките по МАТ и да направя средноаритметично на двете оценки!?
Предполагам, че си прочела как е при вас, но при нас в съседната гимназия критерият е сбор от двете НВО над 170 т., та нищо не съм превръщала в оценки.
Разбира се, че съм прочела Simple Smile
За дъщеря ми и ЕГ Пловдив, Заповедта на Директора е, за бал над... точки
Но за Художествената гимназия на младежа:
"1. Стипендия за постигнати образователни резултати от миналата учебна година: успех над 5,50. За учениците след 7 клас - оценката от НВО."
Туй-то Wink

# 200
При нас стипендията е на база годишния успех от миналата година, не взимат точките от НВО. Но е минималната - 21 лв. Както каза класната им, няма как цели класове отличници и да взимат големи стипендии. Тъжна работа.

# 201
  • Пловдив
ilik, не съм се съмнявала в теб...а пък Художествената...ми те са над нещата хората, точки, оценки...

# 202
Не са ли навсякъде еднакви размерите на стипендиите?

# 203
Не са ли навсякъде еднакви размерите на стипендиите?
Ни. Зависи от броя на отличниците. Стипендията за отличен успех може да е минимум 21 лева, максимумът мисля е 60.

# 204
  • София
Ортодонтката ще я мислим ние втория срок, защото тя е само следобед. Нашият случай е интересен - на наборката така и не излезе един от първите кътници, което според личната зъболекарка си е еволюционен процес. Но това разбърка цялата редичка и съответно доведе до неправилен контакт между горните и долните зъби. Решението беше да се извади срещуположния на липсващия зъб и сега с помощта на брекетите да се наместят правилно останалите.
Подозирам и аз, че ще се опитва да си запазва часове така, че да се обезсмисля ходенето на училище, но няма да й се получи Simple Smile

# 205
При нас класната писа за стипендиите - бал равен или по-голям от 472 точки.
Написа също и “Право на стипендия имат и ученици с един родител, като и ученици с  доход на член от семейство по- нисък или равен на 933лв.
Стипендиите се изплащат по банков път.
Т.е. децата трябва да имат банкова сметка.“

# 206
  • София
А какво е това чудо с тия ортодонти - 50% от децата са с брекети. При някои, които вече ги свалиха, забелязах промяна в посока издаване на зъбите напред. Обяснявам си, че не е имало място за всички зъби и след като са се подредили един до друг, се е наложило това изпъкване напред. Само си разсъждавам... Разбирам, че при някои деца има нужда, но е и една голяма касичка (доста ортодонти се навъдиха).
При нас 3 от 3 Simple Smile.Наистина стана масово, но пък освен козметичен има и здравословен ефект. При 2 от дъщерите ми проблемът беше подобен малка челюст "много" зъби и трябваше челюстта да се разшири. На едната бяха криви, а при другата кучешките трябваше да слязат надолу. Аз имах подобен проблем, имам го и сега. Нашите ме изюркаха да ходя сама в стоматологичния, то там беше манифестация. 2 пъти ходих и се отказвах, на третия ми взеха мярка, направиха ми шина, която ми беше адски неудобна, ама аз 5-6 клас знаела ли съм какво да кажа. Носех я само нощем, само вкъщи и то чат пат, докато не завъдих едно гадже. Дойде вкъщи, награби ме да ме целува, аз с шината, той ми я извади от устата, метна я през терасата на 20-тия етаж и ордодонтското ми лечение приключи още по-безславно, отколкото започна. В резултат - гъсти, криви зъби, започнаха кариеси между тях (тогава нямаше ортодонтски четки, душове, само чат-пат конци се намираха) и ми е комплекс за цял живот, а съм весел човек и обичам да се смея с пълно гърло. При третата щерка имаше издадена напред горна челюст от смукане на палец и яко разстояние м/у горните първи зъби. Долу пък обратно-къса подезична връзка, която не дава на челюстта да расте нормално, та първо операция, после шини... Ефектът при нея е поразителен, та си има и нужда, освен, че може би е мода.

Последна редакция: вт, 08 окт 2024, 16:59 от bibi

# 207
bibi аз помня как ме внесоха в кабинета за отливка...  Повече не се върнах.
Стипендия подадохме документите в края на септември изискваха по техен образец заявление попълнено от старото училище с брой забележки за лоша дисциплина и неуважение.

# 208
  • София
Здравейте, искам да ви попитам за еднократната помощ за осмокласници. Направих профил в egov, попълних и пуснах заявка на 20ти септември. Статусът е: първоначално подадено заявление, а етапът: изпращане за връчване към доставчик, но от тогава няма никаква промяна. При вас в какъв срок изплатиха? Да чакам или да търся телефон някакъв и да звъня.

# 209
За брекетите мога роман да напиша, за съжаление. Едно установих със сигурност, че преди започване на такова лечение трябва и консулт за самата челюст. Обикновено това изисква ЯМР и 3Д скенер, което е също много скъпо. Ние след 3 години носене на брекети сме в по-лоша и от изходна позиция. Ново и още по-дълго и неприятно лечение. Още не мога да се успокоя всъщност.

Общи условия

Активация на акаунт