Даже сега погледнах сайта на училище, още няма заповед за стипендиите за тази учебна година

.Наистина стана масово, но пък освен козметичен има и здравословен ефект. При 2 от дъщерите ми проблемът беше подобен малка челюст "много" зъби и трябваше челюстта да се разшири. На едната бяха криви, а при другата кучешките трябваше да слязат надолу. Аз имах подобен проблем, имам го и сега. Нашите ме изюркаха да ходя сама в стоматологичния, то там беше манифестация. 2 пъти ходих и се отказвах, на третия ми взеха мярка, направиха ми шина, която ми беше адски неудобна, ама аз 5-6 клас знаела ли съм какво да кажа. Носех я само нощем, само вкъщи и то чат пат, докато не завъдих едно гадже. Дойде вкъщи, награби ме да ме целува, аз с шината, той ми я извади от устата, метна я през терасата на 20-тия етаж и ордодонтското ми лечение приключи още по-безславно, отколкото започна. В резултат - гъсти, криви зъби, започнаха кариеси между тях (тогава нямаше ортодонтски четки, душове, само чат-пат конци се намираха) и ми е комплекс за цял живот, а съм весел човек и обичам да се смея с пълно гърло. При третата щерка имаше издадена напред горна челюст от смукане на палец и яко разстояние м/у горните първи зъби. Долу пък обратно-къса подезична връзка, която не дава на челюстта да расте нормално, та първо операция, после шини... Ефектът при нея е поразителен, та си има и нужда, освен, че може би е мода.