Осмокласници 2024/2025 - тема 3

• 37 689
  • 757
  •   1
Отговори
# 435
Аз след училището до осми клас, в което се искаше пълна униформа - джинси/панталон, риза, тениска и жилетка, отделно пълна спортна и отделно пълна официална, сега в АК без униформа ми е “пей сърце” 😂

# 436
Всякакви неща съм чувала, та и 50 на ден не биха ме учудили.
Моята е докъм 4 и хапва в училищно време, иначе до миналата година като имаше осигурена храна вкъщи, й давах наполовина и то ги давах всеки ден. И изобщо не си правеше сметката. Тази година започнах да й давам джобните в началото на седмицата в дребни банкноти и гледам, че си ги взима ден за ден. Малко да научи широките си пръсти на финансова култура.

И аз държа да знам много детайлно с кого е. Имена, кой откъде познава и кой на кого е приятел. Така сме се разбрали още като започна да излиза сама, за да мога да я пускам. Като ходи на купони и най-вече на гости с преспиване, на този етап държа да се чувам и с майките, дори да не се познаваме. Засега не съм я пускала на гости с преспиване, за което нямам информация дали ще присъства възрастен. Имаше скоро такава неясна покана. Малка е още за такива неща. Попротестира, попротестира, пък й мина, че не отиде.

За домашни - нищо не знам. Твърди, че не им дават домашни. Не съм я видяла и да учи. От време на време има домашно по рисуване. По другите специални предмети засега не е имала.

# 437
Грубо 70лв на седмица, като 40лв са за обяд в училище. И аз държа да знам къде е.

# 438
  • София
ММ има един тефтер, в който всяка дЯтИ записва номерата на приятели/говорим за близки такива/, за да знаем към кого да се насочим. Държим да знаем с кой са. Големият ни син е много подробен, наборът - вятърът го вее на бял кон. Миналата година не можахме да се свържем с него над 1 час и половина, вече беше тъмно, дори ММ се надигна да го търси, а е спокоен по принцип. Та человекът бил на игрището, лампите светели, не му било тъмно. А, и бил казал, че ще ни уведомява когато сменя местоположението, а той от над 2 чАса играел турнир там, не бил мърдал Joy

# 439
  • София
Мъжа ми я следи през телефона... Може да "бръкне" през профила й в Контактите й да извади телефон на нейна приятелка, там според с кого е излязла... това отдалечено... Обраха я веднъж на улицата, някакъв й грабнал телефона от ръце, та го проследихме после до Махалата... заедно с полицаите, намериха го, върна телефона де ... сега ми е смешно, ама тогава не ми беше Ill
Или като си забрави телефона в някой магазин, и така е ставало... звъним на нейна приятелка да кажем къде й е телефона... в кой магазин ... Grinning  понеже аз я набирам  и оттам ми се обажда продавачката да ми каже че явно дъщеря ми си е забравила телефона и те чакат някой да звънне... та като звънне "МАМА" съобщават за телефона.. абе 100 истории имаме ние... само за загубени ключове още не ги намираме отдалечено... Joy

# 440
Мъжа ми я следи през телефона... Може да "бръкне" през профила й в Контактите й да извади телефон на нейна приятелка, там според с кого е излязла... това отдалечено... Обраха я веднъж на улицата, някакъв й грабнал телефона от ръце, та го проследихме после до Махалата... заедно с полицаите, намериха го, върна телефона де ... сега ми е смешно, ама тогава не ми беше Ill
Или като си забрави телефона в някой магазин, и така е ставало... звъним на нейна приятелка да кажем къде й е телефона... в кой магазин ... Grinning  понеже аз я набирам  и оттам ми се обажда продавачката да ми каже че явно дъщеря ми си е забравила телефона и те чакат някой да звънне... та като звънне "МАМА" съобщават за телефона.. абе 100 истории имаме ние... само за загубени ключове още не ги намираме отдалечено... Joy
През кое приложение достъпвате контактите? Аз съм инсталирала family link и оттам следя локация. Познавам приятелките и и майките им, но сега ще има нови, та едва ли ще познавам всички...

# 441
  • София
Или като си забрави телефона в някой магазин, и така е ставало... звъним на нейна приятелка да кажем къде й е телефона... в кой магазин ... Grinning  понеже аз я набирам  и оттам ми се обажда продавачката да ми каже че явно дъщеря ми си е забравила телефона и те чакат някой да звънне... та като звънне "МАМА" съобщават за телефона.. абе 100 истории имаме ние... само за загубени ключове още не ги намираме отдалечено... Joy
През кое приложение достъпвате контактите? Аз съм инсталирала family link и оттам следя локация. Познавам приятелките и и майките им, но сега ще има нови, та едва ли ще познавам всички...
ами през Google account на телефона на детето, нали го знаете, знаете и паролата ?  това за android, инак другите имат apple id и трябва да е подобно Thinking
Та в Google account влизате , горе вдясно върху кръглата икона цъкате - после Manage , после People& Sharing и там би трябвало да се виждат Контактите както са записани в телефона ...  там се вижда листа с Контакти най-долу , на детето... всичко това през компютър , не е нужно телефона да е у вас .. Wink
Добре е да знаете обаче прякори... Sweat Smile там знам коя е Магаренцето.. знам коя е ШЕФчето..  Joy

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 13:46 от Cabo San Lucas 40

# 442
  • София
Ще пробвам., Cabo. Не че много се е налагало засега.
Проблем ми е голямата - тя скита много. Уж казва накъде е. Но колко ‘сменя’ местонахождението -  неце много ясно.
Наборът още не е почнал с обиколките. Още не мога да хвана дали и доколко се е сближил с класа си.

# 443
Моят младеж получава дневни на седмична база. Винаги му остават, като ги ползва главно за купуване на обяд. Носи си и кутия с храна, с която изкарва до времето за обяд Smile.  Вода си наливал от диспенсър в училище.

В училището му на втората родителска среща ни обърнаха внимание, че учениците ходели много спортно, че това не се толерира и че ако не се промени тенденцията, ще наложат униформи и за гимназистите. Последното не го вярвам много, но не е лошо децата да почнат да изграждат различен стил от спортен и макс удобен. Та, в тази връзка, допълнихме гардероба с още два чифта дънки в ралични цветове. Изрично ни уточниха да са без кръпки, протъркани или намазани с боя, не че на моя му харесва това, но да си знаем.

Виждам, че някой деца са наредили по 2 оценки по предмет. При него - тук-там по 1 оценка и то на входни, има предмети и без нито една. Като цяло младежът е във възторг от учителите по философия и БЕЛ. Харесва си класната по немски и е доволен как им обяснява, разбирал бил много. Тя пък на РС похвали повече учениците, които не били учили досега немски, стараели се много, спрямо тези, които имали предварителна подготовка.
Като цяло, младежът си харесва класа, пътува заедно с други съученици в градския транспорт и е доволен от живота си Simple Smile. Ние също Simple Smile.

# 444
Моят в скорошно време ще има РД. После, малко след Нова година, ще ходи да бие хората с пръчка, за пари. Каквото изкара, ще е за ново колело Simple Smile

# 445
Моята получава между 10-15 лв на ден включващи и евентуално ходене на кафе. Баща я е предупредил за глезотии включващи разни козметични продукти от Лили дрогерия няма да й дава ако иска да си купува да си пести , гледам че това прави постоянно има в портмонето й пари. Поне й веднъж седмично ми дава монети да й ги уедря с хартиени. Иначе й аз държа да знам с кой й къде е.

# 446
Телефона е твърде ценен, даже в банката като правихме ДСК тийн не ми даде да го пипна, докато си инсталираше приложението Wink В този смисъл не виждам как може без детето да се прави банкова карта, всичко е свързано с СМС потвърждения, а както знаем, телефон не се дава на родителя никога Simple Smile

# 447
Ние джобни не даваме. Когато ѝ трябват пари, сама си взема и само ме уведомява. Но рядко ѝ трябват. Имам чувството, че кара на фотосинтеза. Прави си сутрин нещо набързо и си го мушва в раницата (това само ако не се е успала Wink ). Каквото ѝ трябва като дрехи, или учебни материали, ние купуваме. За това не съм се и замисляла да ѝ давам парите от помощта.
Обаче като ви чета колко неща знаете за училище, приятели, учители и изобщо за живота на децата си, направо ми се реве от завист. Нищичко не знам. Нито какво учат, нито новите ѝ приятели, нито нещо за учителите. Вчера дочух че помоли баща си да ѝ разпечата два мита, че ги искала г-жата да ги имат. Подсетих я че имаме книгата, та си я взе. Ама тя да ме пита, да сподели - абсурд. Такава си е от малка, но до сега някак бях по-информирана в старото училище, покрай другите родители, с които все пак се засичахме. Сега обаче съм в пълно неведение за живота ѝ в училище. Дори като я питам нещо конкретно ми отговаря минимално и с огромна досада Sad

# 448
  • Sofia
В училището му на втората родителска среща ни обърнаха внимание, че учениците ходели много спортно, че това не се толерира и че ако не се промени тенденцията, ще наложат униформи и за гимназистите. Последното не го вярвам много, но не е лошо децата да почнат да изграждат различен стил от спортен и макс удобен. Та, в тази връзка, допълнихме гардероба с още два чифта дънки в ралични цветове. Изрично ни уточниха да са без кръпки, протъркани или намазани с боя, не че на моя му харесва това, но да си знаем.

Моят син не си позволи никога за петте години в това училище (две от тях в Ковид де) да отиде по анцуг. В дните с ФВС до последната седмица на 12 клас носеше в раницата бяла тениска, гуменки и спортно долнище. Изгради стил с риза и панталон с ръб - да не казвам кой му ги глади Triumph

Наборката май изобщо не знае за тези 300лв. И в момента мери пожелани от нея дрехи (от спортен сайт), които струват доста над получените вчера 150лв. Опитвам се да ѝ хвана разходите - горе-долу около 50лв.на седмица. Закусва вкъщи, но всеки ден си купува нещо в голямото междучасие и след училище на път за тренировка. Каза, че ще си наложи да не влиза в близката пекарна - и тя е по-тестеното, но внимава много за килограмите. Triumph

Последна редакция: ср, 16 окт 2024, 17:41 от aniK

# 449
  • София
Бях се притеснила, че й давам много малко джобни - 100 лв. на месец, но тя каза, че баба й й давала по 20 на седмица и дядо й също малко, та се събраха 200 на месец. Няма да я мисля повече. Даже й казах, че като ходи на кино ще се плаща от джобните. Само ако ходят от училище на нещо ще го поемам аз. От този месец й ги превеждам по дебитната карта в началото на месеца и да се оправя. Вчера провери, че има 22 лв. останали, в средата на месеца. Да се оправя, не може всеки ден да се прибира с боба тий за 6-7 лв. и да има 50 гланца и балсама за устни.

Общи условия

Активация на акаунт