Електрически автомобили

• 4 187
  • 50
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Интересното е, че новини за изгорели електрически автомобили стават сензация, но за тези с ДВГ не се вдига шум. Както горят литиево-йонните батерии така гори и газ, бензин, дизел .... В случая на ДВГ даже е много по-често. Проблемът при електрическите е, че не се гаси лесно - гаси се много трудно и българската пожарна уви не е подготвена.

# 16
Вчера имаше новина за избухнала ел. кола. Някой знае ли какви са най-честите причини за подобни случаи и можем ли да направим някаква превенция?
Има да. Има изгорели и бензинови и дизелови и електрически коли.
Четеш инструкция за експлотация.
Там пише.
Не карай колата си с 260 км на магистралата и след това да я спреш на пазара Simple Smile
При тази скорост се загравят батериите. И като спреш без да я охладиш....... си фира.
В най-добрия случай купуваш батерии.

Иначе може да се запали и по други причини. Късо съидинение при което тем се качва рязко.

# 17
  • София
В общия случай се палят заради зарядно от Алиекспрес Simple Smile
Специално теслата има доста защити, не че няма запалени тесли, но са рядкост.

# 18
Аз си взех VW Up и съм супер доволен! Преместихме се в Банкя и въртим по 100км на ден. Зареждаме вкъщи в офиса и всичко е ток!

Ако имах тази възможност и аз щях да си взема една за града.

# 19
  • Марс
Аз съм с хибрид, доволна съм. Някой ден, дай боже и електричка ще взема.

# 20
  • София
Аз съм с хибрид, доволна съм. Някой ден, дай боже и електричка ще взема.

А хибрида plug-in ли е?

# 21
  • Марс
Да, зареждаема е.

# 22
  • София

Топ. Много по-добро от нормалните хибриди.

# 23
  • Варна
Пристигам при вас с EV6. Търсих новината за запалената кола, не я видях. Може ли линк?
Живеем в къща, зареждаме я у дома, вкл. ФЕЦ.

# 24

Аз пък не миссля така.
Четох много статистики. Плъгин хибрида се разваля 30% по често то пълния хибрид.
Та незнам какво му е хубавото.

Ако ще взимам нещо дет се зарежда ще е ел 100%

# 25
  • София

Аз пък не миссля така.
Четох много статистики. Плъгин хибрида се разваля 30% по често то пълния хибрид.
Та незнам какво му е хубавото.

Ако ще взимам нещо дет се зарежда ще е ел 100%

За плъгин хибридите не знам, но за 4г на моята кола само консумативи съм пипал (ходова част, гуми).

# 26
Пристигам при вас с EV6. Търсих новината за запалената кола, не я видях. Може ли линк?
Живеем в къща, зареждаме я у дома, вкл. ФЕЦ.

Мира, разказа ми го мой познат. Може би не се изразих правилно, но не лично аз прочетох тази новина.

# 27
  • Варна
Black, потърсих нещо по темата пред ден два. Много кратки и общи текстове, но се виждаше, че е Porshe, вече не се посочва марката.
Докато търся линковете попадам на текст, че е Мерцедес: https://bnr.bg/sofia/post/102053696/elektricheski-avtomobil-v-pl … -stolichnoto-6-ru
Има новини от месец май т.г, за recall Taycan заради опасност от 🔥при батериите.

# 28
  • София
Вчера женс ми съдра мслко нашата тесла и то точно близо до батерията. Няма страшно, не се палят толкова лесно Wink

# 29
  • Варна
Аз нямам страх от пожар, нашата даде дефект и изгоря инвертор, батерията грам не беше засегната. Имат много защити докато стигне огън до батерията. Повече внимавам когато някой реши да кара твърде близо зад мен, а колата като искам да спре спира и тежи повече от два тона. Да не говорим когато прецени да спира заради ситуация.

Общи условия

Активация на акаунт