Резултати от микробиология - тема 2

• 25 819
  • 859
  •   1
Отговори
# 135
Ти сама забелязваш, че не те лекуват правилно.
Разбира се, че ще правиш рецидиви на всичко това, то съм сигурна, че нямаш нито 1 лактобацил.
Сега с този АБ също няма да се оправиш.
Ако си от София - препоръчвам ти консултация с моята дерматовенероложка, д-р Кристина Рачева, гарантирано ще ти изпише по-адекватно лечение без да пропуска гъбичките (тя завежда кабинет Микология). И след цялото това лечение ти трябва курс(ове) вагинален пробиотик.

Ето - аз се връщам в момента от АГ, отидох си при моята този път, защото имам проблеми с цикъла, та ми взе и МБ. Каза ми, че след 3-те АБ, които съм взимала (наложи ми се спешна операция) очаквано нямам никакви лактобацили и е избуяла някаква бактериална флора. И си ми каза да си слагам Гинофилус, докато ми излязат резултатите да видим какво е, ще го лекуваме само с глобули, никакви АБ през устата и после ще продължим с Гинофилус.
Ето така се лекуват адекватно инфекции, а не дай АБ и това е.

# 136
  • до най-прекрасния мъж
Подкрепям Mila с две ръце и два крака. Ако знаех това преди 4 години, нямаше да изгубя три в обикаляне на лекари, пиене на АБ на килограм, буквално, развъждане на какви ли не гадини и съответно 0 лактобацили. Венеролозите лекуват по-успешно такива състояние от АГ. И на мен такъв ми помогна. Излекувах се само с пробиотици, но няколко курса. И всичко си дойде на мястото. Предстои ми лечение на рецидивираща инфекция в носа с АБ и изтръпвам какво ще се случи с флората ми. Направо с АБ ще си купя и Гинофилус и Вагизан и някакъв пробиотик за през устата, докато пия АБ.

# 137
Blue.angel, а няма ли как тази носна инфекция да я третираш само с локален АБ? Аз почти никога не пия АБ, ако е само нос, вече е, ако е гърло или нещо надолу - да.
Със стафилококи съм в носа, а да не казвам, че покрай детето и други чудесии съм навъждала, но обикновено се лекувам с АБ капки за очи в носа. Даже доста често го правя, че съм с хроничен ринит.

Но, ако няма друг вариант - с АБ задължително противогъбично по схема, пробиотик и почвай да слагаш Гинофилус. Успоредно с него и след него, примерно направи 2 курса.
Аз просто нямам идея сега колко време ще ми отнеме да си излекувам каквото имам о да си оправя флората, защото нямах възможност да сложа нищичко досега, че за късмет ми дойде цикъла, после някакво зацапване имах и чак сега съм що-годе чиста. Но се почвам още тази вечер с Гинофилуса.

# 138
Благодаря и на двете ви!
Поисках второ мнение - доктора каза в никакъв случай да не взимам антибиотик за ентерококус - ще гъбясам още повече. Назначи ми 12 дни макмирор и кандизол 3 таблетки на месец за период от 6 месеца по време на цикъла. Пробиотик през устата Ренюбиом Мега. Чували ли сте за него?
Според вас само с макмирор ще премахна ли гарднерелата?
В момента пия омнибиотик 6.

# 139
Макмирор на таблетки или на глобули? Или двете?
Аз лично нямам толкова опит с Гарднерела, но когато на мен ми откриха за първи път тази пролет след 200 АБ отново и ми изписаха Макмирор глобули, момичетата тук ме посъветваха да ги сменя с Арилин Рапид, защото не са ефективни. Те може би ще са ОК за ентерокока и гъбите, но според мен за Гарднерелата няма да свършат работа. Ти си пила и слагала доста Метронидазолови препарати, другата опция е Клиндавизин.
Освен това - само с тия орални пробиотици пак нищо не правиш. След първоначалното лечение с глобули, дали ще е Малмирор или нещо друго, трябва да сложиш нещо подкиселяващо средата - Вагизан например, за 3-4 дни. След това - вагинален пробиотик. С орален просто няма да стане. И ще се въртиш в този кръг до безкрай или докато някой лекар се сети да ти изпише тази схема, но ние тук вече сме я отработили, изтествали върху себе си и работи. Иначе пий си там каквото искаш орални пробиотици, защото и чревната ти флора в в колапс, малко да пооправиш положението.

# 140
Макмирор на таблетки или на глобули? Или двете?
Аз лично нямам толкова опит с Гарднерела, но когато на мен ми откриха за първи път тази пролет след 200 АБ отново и ми изписаха Макмирор глобули, момичетата тук ме посъветваха да ги сменя с Арилин Рапид, защото не са ефективни. Те може би ще са ОК за ентерокока и гъбите, но според мен за Гарднерелата няма да свършат работа. Ти си пила и слагала доста Метронидазолови препарати, другата опция е Клиндавизин.
Освен това - само с тия орални пробиотици пак нищо не правиш. След първоначалното лечение с глобули, дали ще е Малмирор или нещо друго, трябва да сложиш нещо подкиселяващо средата - Вагизан например, за 3-4 дни. След това - вагинален пробиотик. С орален просто няма да стане. И ще се въртиш в този кръг до безкрай или докато някой лекар се сети да ти изпише тази схема, но ние тук вече сме я отработили, изтествали върху себе си и работи. Иначе пий си там каквото искаш орални пробиотици, защото и чревната ти флора в в колапс, малко да пооправиш положението.

Макмирор глобули.

# 141
  • до най-прекрасния мъж
Mila, краен вариант е, но вече наложителен. Детето тръгна на градина през септември и още първите дни домъкна "нещо" с лека Т и ужасни лепкави секрети. След три дни се тръшнах и аз. Пробвахме конвенционални капки, но не мина и се наложи да слагаме Гентазон. Взех си и аз и се лекувахме паралелно. Тя се оправи, аз се закрепих, но тя след няколко дни без капки цъфна със същите сополи. Аз още слагах АБ капките и като ги спрях, след два дни и аз цъфнах. Ходихме на лекар, изписа й Моксифлоксан за 7 дни. Аз също си купих. Нещата се укротиха при нея и тя изкара 3 седмици здрава. Мен ме потрети през това време, преди седмица тя отново беше с хъркащ нос, а аз съм за четвърти път с въпросният сопол. Вече два месеца не минава, а само затихва за по 3-4 дни и пак. Правих МБ, отрицателна е. А това чудо не се маха вече два месеца. С хроничен синузит съм и е възможно огнището да е в синусите и да не успяват да го хванат на МБ. Затова ще пия АБ. Вече не се търпи.

# 142
Оф, да, лошо.
По принцип да знаеш, не лекувай на сляпо, пускай веднага МБ и на детето и на теб, за да се знае кой е причинителя. То е добре да се вземе назофарингиален секрет, т.е. от носоглътката, ама това само УНГ го взимат, в лаборатория може или носен, или гърлен.
Иначе - честито, сблъскала си се с т.нар. градински сопол, от който няма отърваване. Откакто моето хлапе почна ДГ, че досега, 2-ри клас е, просто с тия сополи няма отърваване. Изкапала съм де що има АБ капки за очи, редувам групите, че да няма повторение.
Какъв АБ ти изписаха?

# 143
  • до най-прекрасния мъж
Днес се чух с моята ЛЛ, утре ще ходя да ми изпише. Преди изписваше Клацид. Но е било преди години. Отдавна не ми е ставало толкова зле положението, че да стигна до АБ. Но този градински сопол ми разказва играта. Освен, че е неприятен, вече ме боли главата от духане, чак ушите ми се напрегнаха. А за капак ме заболя и умъртвен преди 6 месеца горен зъб. Него не знам да го свързвам ли със синузита, който е максиларен при мен.

# 144
Хич не звучи добре тази работа. То щеше да в добре да направиш една снимка, аз дори и скенер съм правила за такива неща.
Иначе за АБ, за съжаление, тъй като ще е на сляпо, не е ясно кой АБ ще е подходящ. Аз лично Клацид не харесвам, освен, че не ми е крайно ефективен, доста често ми излиза резистентен и да те предупредя - с него абсолютно е забранено да се пие Флуконазол (Микомакс, Дифлукан или там, както се казва). Комбинацията е опасна за сърцето. Тъй че няма как да си направиш схема за превенция на гъбички. Евентуално няколко дни след това можеш да вземеш.
Аз лично обикновено предпочитам да ми изпишат хинолон - най-често Левофлоксацин, да, знам я онази тема за разбитите животи от този АБ, но на мен ми действа чудесно. Но все пак нека ЛЛ да си прецени, просто те предупреждавам за Клацида да знаеш за това с противогъбичните. Иначе - не е проблем да се пият пробиотици и всичко останало.

# 145
  • до най-прекрасния мъж
Благодаря ти за предупреждението. Не знаех, а и не съм пила противогъбични преди години съвместно с АБ. Както и Клацид не съм пила скоро по друг повод. Просто се сетих какво последно е изписвала. Може сега да е коренно различно. Дано не гъбясам сега, само това ми липсва. По принцип пречи ли това лечение на цитонамазката, имаш ли идея? Имам записан час още преди месец за профилактичен гинекологичен за понеделник и ще ми вземат и цитонамазка. МБ мислех да пусна също, но ще прескоча, предвид лечението. Не ми се отлага АБ, защото се страхувам да не прехвърля каквото е там отново на хлапето. Не че  то няма да домъкне нещо от градината...

# 146
За цитото - като цяло не е пречка, защото там се гледат клетки и разни други неща, а не инфекции. Въпреки че и тях ги отразяват в повечето случаи. Все пак, като отидеш на преглед, предупреди, че си на АБ, ако АГ реши, може и да отложи взимането на цито.
А, и никакви Гинофилуси до понеделник тогава, чак когато си минеш прегледа. За няколко дни няма да е фатално.
А ако ти изпишат какъвто и да е друг АБ, кажи на ЛЛ да ти напише рецепта и за противогъбично с него. По принцип стандартната схема е 1-4-7 ден, ако си на 7 дни АБ, а ако са 10 - още 1 на 11-тия ден. Може и 1-5-10, но аз си гъбясвам, тъй че си правя стандартната схема през 3 дни.
А за детето, да, за съжаление ще домъкне о нещо друго. Което ми напомня, че съм взела на моето Бронховаксом, да го почва от утре, че да стопираме вкъщи малко тия сополи.

# 147
  • до най-прекрасния мъж
Аз Дефендил давам. Три седмици изкара здрава с него. А сега, преди две седмици само хъркаше, но така и не стигна до някакво сериозно разболяване. Стоя си вкъщи де, но по-скоро като предпазна мярка.
Ще предупредя на прегледа задължително. Днес ще внимавам да не забравя и за противогъбичното, че аз също си гъбясвам лесно. Знаеш моите драми от преди. Точно са се укротили нещата, да не отварям пак кутията на Пандора.

# 148
Дефендил и другите подобни са ОК, но Бронховаксом пази конкретно от бактерии. А явно те са ви проблем.
Питай ЛЛ и за малкото, и за теб самата, аз имах много добър ефект от него, но уви, откакто имам гастрит, много ми дразни 😩.
Но иначе схемата е: 10 дни се пие сутрин на гладно, почива се 20 дни и така - 3 месеца. Щом правите бактериални сополи, наистина ще ви помогне.
И наистина не забравяй противогъбичното за теб. Ако се отплеснеш все пак - в малките аптеки ще ти дадат Микомакс и без рецепта, ще ти натамъним схемата според АБ, който са ти изписали.
Пиши като минеш през ЛЛ.

# 149
  • до най-прекрасния мъж
За Бронховаксом за хлапето трябва да питам нейната педиатърка, но все забравям. А и тя до сега не ми е правила такива хреми и аз още съм в процес на ориентация какво носи от градината. И аз с всеки следващ път си казвам Сега ще мине, но уви, не минава. Ето, от миналия четвъртък ме е започнал и няма спирка. Дано се отърва най-накрая.

Общи условия

Активация на акаунт