Резултати от микробиология - тема 2

• 30 023
  • 859
  •   1
Отговори
# 405
На последната ми микробиология, където пак изкачи стрептококи пишеше, че лактото  са в норма и че има цитолиза. Това лошо ли е? 😀 Но предната вечер бях слагала гинофилус.

# 406
Не е било валидно Simple Smile
Преди да ти вземат секрет, седмица по-рано спираш всичко вагинално.

# 407
Криспакт с рецепта ли е или не се продава онлайн, защото трябва да седи в хладилник.. иска ми се и аз да го включа, но не ми дава онлайн поръчка.

Кафе, ако го взема, да ги редувам през ден или?
Криспакт не е с рецепта. По принцип на листовката пише, че курсът е три месеца по едно саше на ден ( това са три кутии). Проверете дали все още го има на промоция в аптека Гален, излизаше около 30-ина лв, ако се вземат и трите опаковки наведнъж. Не е възможно да се поръчва онлайн, защото има изискване да се съхранява в хладилник, което е единственото му неудобство.

# 408
  • Пловдив
Момичета, здравейте!
Другата седмица влизам в 9-ти месец, секцио ще съм.Взеха ми секрет и излезна наличие на неалбиканс гъби.Другата седмица ще ходя пак на ЖК и за направление за болницата, но ми се иска да взема мерки до тогава.Мога ли да взема нещо от аптеката за тези гъби?Предполагам, че рецепта ще трябва, но мисля, че ще ми дадат и без.Не ми е комфортно да стоя така.
Благодаря ви!

# 409
Най-добре е лекарят ти да ти каже и изпише, не се наемам да ти кажа каквото и да е, знам, че през първия триместър не се използват антимикотици, но после се изписват. Рискове винаги има, няма безопасно лекарство...Гино Певарил често изписват към края, Канестен също, Полижинакс...но в която и листовка да погледнеш - никъде не казват, че са безопасни, а че няма достатъчно данни за безопасността им при бременни, и въпреки това се изписват масово.

# 410
Колко дни след лечение за вагинални гъбички може да се пусне нова микробиология?

# 411
Колко дни след лечение за вагинални гъбички може да се пусне нова микробиология?
Поне 10 дни да са минали, най-добре след цикъл

# 412
Момичета, помните ли моята история - искам да правим опити за бебе, но се борим с постоянни бактериални инфекции в еякулата на приятеля ми. От миналия юни три пъти лекува протеус мирабилис, последния курс с ампицелин за 14 дена през декември.
Първата контрола направихме края на януари в геника и беше чиста.
Тази неделя решихме да повторим, че имаме запазен час за ДНК фрагментации и пуснахме една проба в кандиларов. И сега качиха резултат - клебсиела пнеумонае! Секс правим само с презерватив, не е спрял синкванон да пие от декември.
И тази клебсиела очевидно не се е развила непосредствено след антибиотика.

Ще се гръмна вече, наистина. Не виждам изход.

# 413
Упоритите простатити са трудни за лечение.
Трихомони изследвани ли са целенасочено? Защото често се свързват с повтарящи се такива инфекции.
За мен трябва да минете вече в София и да пуснете едни изследвания в НЦЗПБ.

# 414
Какви изследвания да пуснем там, Мила? Можеш ли да ни насочиш?
Микробиология на еякулат пак или и полови предавани болести да искаме? Там без час ли се ходи, каква е процедурата?
Андрофлор сме пускали в Геника, там трихомоните бяха отрицателни и изобщо всички полови предавани болести.

# 415
Пиши ми на ЛС и ще ти дам телефона на лекарката там. Ще ѝ звъннеш, ще ѝ обясниш какво е положението и ще се разберете.
Не знам как е положението сега за трихомоните при тях, защото те са няколко различни лаборатории, едните гледат паразити (трихомони), другите - бактерии, гъби и т.н., отделен е тестът за ППБ. Затова за да ти е най-ясно и точно - уговори се с нея. Тя е много мила и внимателна, освен това е микробиолог и изписва и лечение.
Аз лично там си лекувам разни странни щамове чревни гъби и съм доволна от леченията.

# 416
Тирамису - той има ли простатит?

# 417
Не знам, Кафенце, но и той при нефроложка се следи, която му изписва лечение за инфекциите, гледа го на ехо, но все пак не е уролог. Като цяло в момента няма някакви оплаквания свързани с простатата. Поне не се е оплаквал, надявахме се на чисти изследвания.
Мила ми даде контакти на нейната докторка в НЦСПБ и ще пробваме там да пуснем също изследвания утре.

# 418
Имам предвид - как започна всичко, та се наложи да изследвате еякулат някога там във времето, за първи път? За какви инфекции става въпрос при него?

# 419
Е да, то си има предистория - той преди да се запознаем още е имал абактериален простатит. Откакто сме заедно преди няколко години имаше такъв период с клебсиели в урината, имаше си оплаквания, парене. Сигурно 4 пъти я лекува тогава. Последваха няколко години без проблеми. И миналата година като се оказа с много лоша спермограма, пуснахме пак микробиология и излезе в еякулата ешерихия коли. После май месец излезе в урината уреоплазма. Юни, септември и декември - протеус мирабилис в еякулат. Сега - клебсиела.
Но дали има или няма простатит, нали бактериите все с антибиотици си се лекуват. Все по антибиограма пие лекарства.

Общи условия

Активация на акаунт