Резултати от микробиология - тема 2

• 25 609
  • 859
  •   1
Отговори
# 75
Вече не препоръчвам никакъв орален пробиотик Joy
Честно казано, не смея нищо да препоръчам, аз самата се убеждавам, че тялото се променя постоянно и това, че нещо е действало някога въобще не значи, че ще действа и сега...Да не говорим за това, че при един действа нещо, а при друг то няма никакъв ефект..

# 76
WonderWoman,

Смени си АГ веднага! Да те остави с такъв резултат без лечение с явна симптоматика е признак на абсолютна некадърност.
Иначе - схемата е:
Метронидазол на глобули - най-лесно става с Арилин Рапид 2 глобули от 1000 мг. Обаче ти казваш, че тези оплаквания са ти от месеци… Cafe Del Mar, каква беше схемата с Флажила на глобули? 7 или 10 да направи дамата според теб?
Другият вариант е Клиндавизин. Там колкото са глобулите.
Много мразя да пиша такива неща като предписание, обаче, ако АГ не ти изпише нищо, вземи нещо от тези неща, каквото намериш.
Аз лично със същия като твоя резултат съм се лекувала с 2 Арилин Рапида.
Между другото - правиш ли гъбички? Ако да, не е лошо да вземеш и един Микомакс след АБ глобулите, за всеки случай.
Така, след въпросните глобули - чакаш 1 ден и нищо не слагаш. Да се изтече всичко хубаво.
Слагаш Вагизан - поне 3, може и 5. Да предупредя, мен лично ми парят, ама това е защото са с млечна киселина. Трябва да изтърпиш, не е болка за умиране, важно е. Защото анаеробите вдигат ph, а на теб ти трябва ниско такова, за да заселиш лактобацилите.
Веднага след Вагизан, още на следващия ден почваш Гинофилус. Само вечер - направи пълен курс 14 дни. Ако ти дойде цикъла - прекъсваш и продължаваш след него.
Пак повтарям - тези неща АГ трябва да ги изписва, а не ние във форума. Само че:
а) или не го правят
б) или тотално изпускат момента с Вагизана или млечната киселина изобщо
в) пропускат вагиналния пробиотик

А ако не се направят 3-те стъпки - рискът от рецидив е много сериозен.

А, за секс - никакъв, докато трае поне първата част от лечението. След това - само с презерватив.

И да, след това контролна МБ, поне 7 дни след последния Гинофилус, а най-добре това да е след цикъл.

# 77
WonderWoman,

Смени си АГ веднага! Да те остави с такъв резултат без лечение с явна симптоматика е признак на абсолютна некадърност.
Иначе - схемата е:
Метронидазол на глобули - най-лесно става с Арилин Рапид 2 глобули от 1000 мг. Обаче ти казваш, че тези оплаквания са ти от месеци… Cafe Del Mar, каква беше схемата с Флажила на глобули? 7 или 10 да направи дамата според теб?
Другият вариант е Клиндавизин. Там колкото са глобулите.
Много мразя да пиша такива неща като предписание, обаче, ако АГ не ти изпише нищо, вземи нещо от тези неща, каквото намериш.
Аз лично със същия като твоя резултат съм се лекувала с 2 Арилин Рапида.
Между другото - правиш ли гъбички? Ако да, не е лошо да вземеш и един Микомакс след АБ глобулите, за всеки случай.
Така, след въпросните глобули - чакаш 1 ден и нищо не слагаш. Да се изтече всичко хубаво.
Слагаш Вагизан - поне 3, може и 5. Да предупредя, мен лично ми парят, ама това е защото са с млечна киселина. Трябва да изтърпиш, не е болка за умиране, важно е. Защото анаеробите вдигат ph, а на теб ти трябва ниско такова, за да заселиш лактобацилите.
Веднага след Вагизан, още на следващия ден почваш Гинофилус. Само вечер - направи пълен курс 14 дни. Ако ти дойде цикъла - прекъсваш и продължаваш след него.
Пак повтарям - тези неща АГ трябва да ги изписва, а не ние във форума. Само че:
а) или не го правят
б) или тотално изпускат момента с Вагизана или млечната киселина изобщо
в) пропускат вагиналния пробиотик

А ако не се направят 3-те стъпки - рискът от рецидив е много сериозен.

А, за секс - никакъв, докато трае поне първата част от лечението. След това - само с презерватив.

И да, след това контролна МБ, поне 7 дни след последния Гинофилус, а най-добре това да е след цикъл.

Цикъл нямам - на Зафрила съм. С ендометриоза съм, но оплакванията си ги имам преди откриването на ендометриозните кисти и операцията. Гъбички не съм имала и се надявам да нямам!

# 78
Ако са глобули Флажил - 7 вечери.
Ако е Арилин Рапид - 2 вечери.
Ако симптоматиката е от няколко месеца поне - Флажил или Арилин орално, за 5 дни.
Клиндавазин крем - 6 апликатора мисля, че имаше. Но това е като последна опция. Метронидазол си е най-доброто.

П.П Флажил има по аптеките вече, слава на Всевишния!

# 79
Кафенце,
Обаче при дамата не е още БВ, тя няма типичните “clue cells”. Има просто повече анаероби, за сметка на малко лактобацили.
Може и да стане само с вагинално лечение без да се пие орално Метронидазол. Поне при мен схемата сработи тогава и без да пия нещо през устата.
Иначе да, по принцип е по-сигурно с орален, ама това значи рецепта, освен това Метронидазолът е гаден, със сигурност вече при него трябва и противогъбично по схема… След последният път като го пих, не искам и да чувам. Ако беше типична БВ от няколко месеца - да, аз също бих препоръчала, ама тук все си мисля, че може и да се получат нещата без.
WonderWoman, обаче само да ти кажа, че е крайно вероятно твоето нещо да се дължи на хормона. Друг вариант е да си пила АБ.

# 80
Момичета,

Възможно ли е появяващо се в края на цикъл до овулация прозрачно течение да е резултат от влошена МБ или друг сходен проблем?

Родих преди година, цикълът се възстанови на 5-тия месец и от тогава това течение не ми оставя мира. 3-ма АГ казаха, че не забелязват нищо притеснително по него, но се готвим за ново инвитро и го мисля да не пропускаме нещо в общата картинка и съпътстващите изследвания.

В момента съм на курс Бингвинеле+Вагизан+Гинофилус (в период на кърмене съм) заради липсващи лактобацили и наличие на анаеробни, но и преди анаеробните (само с намалели лактобацили), го имах… Появяват ли се подобни аномалии след бременност/раждане/кърмене?

# 81
Ти имаш очевадна причина за течението.
Дори и преди с намалените лактобацили - средата ти е била неустойчива.
Кърменето (т.е. хормоните) също оказват влияние.
Според мен - щом планираш инвитро, задължително спри да кърмиш (аз ти го писах вече), излекувай си адекватно БВ и си възстанови лактобацилите.
Едва тогава правете процедурите. Трябва да си напълно чиста преди това.

# 82
Благодаря отново и отново, Мила! ❤ Лекуваме БВ, ще пусна после и контролна микробиология, но междувременно започвам да се вкарвам във филма с въпросното течение дали това, което третираме, е единственото и въпросната симптоматика дали е нещо нормално, дали е част от установения проблем или е Ново 20. 😅

# 83
Докато не се излекува, не си вкарвай допълнителни филми. Имаш си очевадна причина за течението, няма как да го няма при тази картинка.

# 84
Пусни 3-та, най-добре в друга лаборатория.
И много щателно измиване преди това, да не би да замърсяваш пробата.
Пуснах нова и всичко е Ок , благодаря много ❤️

# 85
Момичета, струва ми се, че забравих, да споделя какво се случи с мен. А знам, че може да е от полза за някоя СФ в подобно положение.
Да припомня - бременна в 15-та седмица, имах резултат от директна микроскопия за лактобацили в норма, без патогени, но с ясно изразена клетъчна възпалителна реакция (цитонамазка 1-ва група).
Според АГ ми, всичко бе наред, но аз настоях, че ме е страх за бебето, и той ми предписа Полижинакс. Само, че като го купих, открих, че не се препоръчва за бременни. Пустият му страх не допусна да го използвам. Три седмици по-късно се записах нов час и сега ще отивам на нов преглед, с настояване за още една микроскопия...
Та такива смехории покрай мене... Стискайте палци всичко да е наред... 🙏
И, да, не ме корете, очите на страха са големи... 😔

# 86
Хубаво си направила, че не си сложила Полижинакс, няма показания за това.
Да се похвалиш със също толкова хубава микроскопия и обещай, че дори да видиш "възпалителна реакция", няма да си внушаваш, че нещо ти има Simple Smile

# 87
Момичета, може ли малко помощ в разчитането на една микробиология?
"Микроскопски данни за интермедиерна флора със значително количество левкоцити. Не се изолират патогенни аеробни бактерии. Не се изолира кандида"

# 88
Имаш ли оплаквания? Профилактично ли си пускала изследване, или си след лечение на нещо?

# 89
Имаш ли оплаквания? Профилактично ли си пускала изследване, или си след лечение на нещо?
профилактично, не нямам оплаквания

Общи условия

Активация на акаунт