Резултати от микробиология - тема 2

• 25 619
  • 859
  •   1
Отговори
# 90
Съветът ми е да си пуснеш цервикален секрет, за да се изследва за уреаплазма, микоплазма, хламидия. Т.е. да отидеш пак при гинеколога си.

# 91
Съветът ми е да си пуснеш цервикален секрет, за да се изследва за уреаплазма, микоплазма, хламидия. Т.е. да отидеш пак при гинеколога си.
имам пускан цервикален секрет юли, отрицателни са всички( не съм ходила по чуждо ;Д)

# 92
Здравейте! Пуснах си профилактично цитонамазка и микробиология,  мъжа ми също си пусна микробиология. На моята нищо не излезе, но цитонамазката показа възпалителен процес, а на мъжа ми изолираха бактерии. Гинеколожката ни изписа лечение и на 2та, на него изписаха Левокса. Незнам защо ми трябваше да ровя из интернет попаднах на тема за този АБ и сега се обърках дали въобще да му го купувам или да поискам да му изпишат друг.

# 93
Аз съм пила левофлоксацин, нямах абсолютно никакви оплаквания. То за всички антибиотици пише страшни неща и никой не е застрахован, също така си е въпрос на организъм, но не мисля, че е с нещо различен от другите сходни антибиотици. Единственото по-неприятно е, че при мъжете се изписват по-дълги курсове, така че е добре да вземе пробиотици и противогъбични.

# 94
имам пускан цервикален секрет юли, отрицателни са всички( не съм ходила по чуждо ;Д)
Тогава излезнаха ли левкоцити?

Относно Левоксата - брутален антибиотик си е, аз с него си докарах измиране на лактобацилите, завинаги, но с антибиотиците е така. Каква бактерия му изолираха, та се е наложило да му изписват това? А на теб нещо изписаха ли? Възпалителни клетки в цитонамазка е индикация за нещо, въобще, повече от 5 левкоцита говорят за нещо, търсете го...

# 95
Тогава излезнаха ли левкоцити?

Относно Левоксата - брутален антибиотик си е, аз с него си докарах измиране на лактобацилите, завинаги, но с антибиотиците е така. Каква бактерия му изолираха, та се е наложило да му изписват това? А на теб нещо изписаха ли? Възпалителни клетки в цитонамазка е индикация за нещо, въобще, повече от 5 левкоцита говорят за нещо, търсете го...
тогава излезна редуцирани лактобацили  8-10 leuco/поле

# 96
Забравих какво точно беше. Изследванията останаха при нея, каза че след работа ще ги огледа и ще прецени какво да изпише. Пусна ми електронна рецепта и във вайбър ми оточни кое по колко дена. Той освен левокса има и изписан флажил, а за мен само флажил. В микробиологията нямах и никакви левкоцити много странно, а цитото беше 2C група с някакви клетки който са характерни за възпаление.

# 97
Здравейте момичета! Честит празник първо!  Имам въпрос към вас, тъй като сте наистина вещи! Излезна ми микробиологията. Направих я, заради прекаран цистит. След гинекологичният ми преглед докторката забеляза секрет с мирис. Изписа ми да пия Арилин  за пет дни и да слагам Гонексоид овули за 10 дни.
За цистита пих Левофлоксацин . Сега излязоха резултатите от микробиологията и тъй като часът при нея ми е чак на 11-ти, моля за съвет и мнение!

# 98
Siiis, флажил се изписва при бактериална вагиноза и трихомони, искай си резултата, защото е добре да знаеш какво лекувате.

Файър - от левофлоксацина си получила бактериална вагиноза - измират лактобацилите, на тяхно място избуява миризливата гарднерела вагиналис. Лекува се точно както про теб, с метронидазолов препарат, но после това което си слагала - няма лактобацили в него, така че не вярвам на резултата ти, няма как да имаш лактобацили след всичко това..

# 99
Siiis, флажил се изписва при бактериална вагиноза и трихомони, искай си резултата, защото е добре да знаеш какво лекувате.

Файър - от левофлоксацина си получила бактериална вагиноза - измират лактобацилите, на тяхно място избуява миризливата гарднерела вагиналис. Лекува се точно както про теб, с метронидазолов препарат, но после това което си слагала - няма лактобацили в него, така че не вярвам на резултата ти, няма как да имаш лактобацили след всичко това..
благодаря ти за отговора. Аз пия Биозин Фем. След цистита пих, сега пак пих. Ще поговоря с докторката за по-задълбплечни изследвания , като пакета Феми Флор към Геника, защото най-много вярвам на тях. Пуснах и стерилна урина, там нищо няма, чиста е....странно ми е всичко и на мен...

Последна редакция: пт, 01 ное 2024, 21:15 от Fire_Girl

# 100
Може би ще си една от малкото късметлийки, която е завъдила лактобацили от орален пробиотик. Също си втората, която казва, че е пила Биозин и е оправила лактобацилите...
Ще го пробвам и аз, въпреки убежденията си, просто търся успешен начин да си реша проблема и аз..
Нямаш нужда иначе от Фемофлор, реално търси ли се нещо конкретно? От какво стана циститът?
Уреаплазма изследвала ли си?

# 101
Юли месец правих фемофлор и няма нищо от типа на Уреаплазма или подобни.... Чаках си да дойде часа за профилактика, заради цистита (не се разбра от какво е). Бях на спешен кабинет в събота късно вечерта и директно ми изписаха Левофлоксацин (пишках и кръв - беше кошмар). Исках да направя изследвания , за да разбера ако е е. коли да се долекуване и дали има и във влагалището такива бактерии. Единственото, което АГ-то забеляза е секрета и миризма. Микробиологията някак си не ми е достатъчна, тъй като вътрешното ми чувство ми подсказва, че има нещо друго и сега като ходя ще искам пак Фемофлор....както и любимият ще пусне също микробиология, че искаме второ чедо..... Относно Биозин Фем аз до ден днешен не вярвам, но това е втората микробиология и един фемофлор, който показва, че има лактобацили....

# 102
По принцип, една директна микроскопия, плюс стандартна микробиология - са ти достатъчни в момента, след като си пускала Фемофлор вече и полово предаваните инфекции са били отрицателни.
Реално, единствената ти чуденка трябва да бъде откъде този остър цистит, след като не е била изолирана бактерия?

# 103
Точно това ме тормози най-много! За пръв път в живота си (на 37 почти години) имам цистит и разбрах какво е болка тип "бръснарско ножче" по време на уриниране. Аз бях убедена, че е Ешерихия коли, тъй като Август бяхме на нашето черноморие (аз не обичам морето и знам, че не трябва да се къпя в него). Абе няма да оставя нещата така , ще видим до къде ще я докарам 😃. Иначе за Биозин Фем мога да кажа, че по препоръка на АГ-то , което следеше бременността ми и ме израждаше го взимам.

# 104
100% е било Ешерихия, н нашето море и аз съм правила цистит с кръв. Понеже все пак бях на море, звъннах на АГ, тя ми изписа 2 прахчета Монурал и това беше. Но съм убедена, че е било това, защото 2 пъти съм се връщала с такива бактерии във влагалището след БГ Черноморие.
Така или иначе - каквото и да е било, чисто е.
Иначе - такава чиста МБ след Арилин… хм-хм. И такив лактобацили само с орален пробиотик, пила съм го този, ама чак такъв ефект не съм видяла.
Фемифлор в момента е леко излишен, наистина, една директна микроскопия ще покаже истината, но… само при венеролог и то малко имат в кабинета си микроскоп.
Друг вариант е МБ с микроскопски препарат в друга лаборатория.
И не се предоверявайте по-принцип на Фемифлора, дами. Като гледам какви нелепици излизат… На едно изследване при гъби 10 на 3-та пише нормална флора, при друго - гъбична инфекция. С абсолютно същите резултати. Как става тоя номер, не знам.
За мен класиката - посявка + директна микроскопия си е достатъчна. Фемифлор бих пуснала евентуално, ако търся нещо от рода на ППБ, въпреки че за тях си има пакети.

Общи условия

Активация на акаунт