Резултати от микробиология - тема 2

• 25 597
  • 859
  •   1
Отговори
# 60
Да уточним само нещо важно - лактобацилите във влагалището се наричат Дьодерлайн, по името на откривателя им, а тези бактерии си имат отделни щамове, както е и в червата.

# 61
  • София
И защо във Гинофилус пише само Дьодерлайн и не е посочен под щамът?

# 62
Как да не е посочен, има си го:

Уникалният състав на Lcr Regenerans®, който е основна съставка на Gynophilus, съчетава lactobacillus rhamnosus Doderlein (пробиотици), които присъстват естествено във вагината и пребиотици (хранителни елементи). Този състав придава уникално тройно действие срещу инфекциозните фактори (гъбички и бактерии):
Lcr Regenerans® произвежда млечна киселина, която възстановява нормалното рН на вагината.
Lcr Regenerans® покрива лигавицата и образува естествен защитен биофилм.
Lcr Regenerans® възстановява благоприятните условия за развитие на полезна вагинална флора.

Още за ГИНОФИЛУС вагинални капсули * 14 (GYNOPHILUS vaginal capsules * 14), цена и информация от Framar.bg: https://apteka.framar.bg/30025599/%D0%B3%D0%B8%D0%BD%D0%BE%D1%84 … B0%D0%BF%D1%81-14

# 63
  • София
Благодаря ти Мила, както винаги много точна. Heart

# 64
Здравейте след едини профилактични изследвания и хоп бактерия , пуснахме втора стерилна урина  резултата е не понятен за мен , моля за помощ

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 20:55 от Ваня Дерменджиева 696942

# 65
Пусни 3-та, най-добре в друга лаборатория.
И много щателно измиване преди това, да не би да замърсяваш пробата.

# 66
Тя е трета първата има бактерия ,
Втора пуснах обикновена  няма нищо  по мое желание преди стерилната и трета това е резултата. Какво означава контрола ?

Последна редакция: вт, 29 окт 2024, 21:30 от Ваня Дерменджиева 696942

# 67

Защо някой гинеколози препоръчват точно обратното, никакво миене преди пробата?

# 68
Зависи какво изследване се пуска - за стерилна урина трябва тоалет задължително, иначе пробата е замърсена. За ДНК анализ не се прави тоалет, за да събере всички видове бактерии по пътя.

# 69
Здравейте, може ли малко помощ с резултатите от микробиология?

Резултатите са:
Микроскопско изследване:
Смесена флора : Редуцирани lactobacilli; умерено Гр (-)прьчки и кокобацили (анаероби): 15-20 Leuco/поле,
Плоски еп. клетки
Микроорганизъм: не се изолират аеробни бактерии; Candida /-/ отр.

# 70
Имаш анаеробен колпит, не е точно БВ, но да кажем е подобно.
Глобулки според назначеното от АГ, няколко Вагизана, после Гинофилус да оправиш тия лактобацили.
Върни се и прочети в темата, писали сме доста за БВ (в старата тема също).

# 71
Здравейте, излезе и моя резултат от влагалищна чистота:

2-ра степен, като:
лактобацили - масово
левкоцити - умерено
друга флора - няма

Знам, че като има левкоцити, означава че има възпаление.
Но по какъв начин и с какво се лекуват във влагалището?
Някой знае ли?

# 72
Левкоцити не се лекуват, търси се причината за тях, нормално е да има 1-5 левкоцита на зрително поле, оттам нагоре се търси причина защо ги има.
Цитонамазката как е?

# 73
Café del Mar Благодаря за отговора.
Като информация, не е посочена брой левкоцити.
Цитонамазката е нормална 2-ра група.

# 74
Café del Mar в старата тема препоръчваш много скъп орален пробиотик, но не мога да намеря кой е точно.. всички линкове водят само до онлайн аптеката. Може ли да уточниш кой е? Пила съм и аз какво ли не, нищо не помага и явно ще трябва да мина на тежката артилери…

Благодаря, Mila1331! А вагизан глобулите за колко дни горе долу? И след това чакам няколко дни и започвам Гинофилус? Преди няколко месеца пак ми бяха същите излседванията АГ ми каза, че всичко е ок, но това течение ме побърква.

Общи условия

Активация на акаунт