Резултати от микробиология - тема 2

• 25 823
  • 859
  •   1
Отговори
# 750
Здравейте!
В микробиологията ми пише, че имам увеличен брой лактобацили и всичко останало е отрицателно. От повече от месец съм с оплаквания на приливи и отливи... Парене, стягане на срамните устни или вулвата, както и да е. Лекаря каза, че нямало нищо, че съм си добре, а оплакванията така и не отшумяват напълно. Чудя се това дали не е от Лактобацилозата и дали мога по някакъв начин да редуцирам този увеличен брой лактобацили, за да се почувствам добре и спокойна.
Отворена съм за предложения. Медикаменти и билки. 🥹

# 751
Здравейте!
В микробиологията ми пише, че имам увеличен брой лактобацили и всичко останало е отрицателно. От повече от месец съм с оплаквания на приливи и отливи... Парене, стягане на срамните устни или вулвата, както и да е. Лекаря каза, че нямало нищо, че съм си добре, а оплакванията така и не отшумяват напълно. Чудя се това дали не е от Лактобацилозата и дали мога по някакъв начин да редуцирам този увеличен брой лактобацили, за да се почувствам добре и спокойна.
Отворена съм за предложения. Медикаменти и билки. 🥹
Имала съм увеличени лактобацили и симптомите са били като при гъбична инфекция. В повечето случаи не се прибягва към някакво медикаментозно лечение, може да се приложи външно измиване със сода няколко пъти.

# 752
Симптомите са ти типични на цитолитична вагиноза или лактобацилоза.
Аз лично съм се оправяла със Силвържин глобули.
И ако щеш вярвай, редовен секс без презервативи.

# 753
Пробвах с хлябна сода, но още повече ми се стяга мястото и чак ме боли.
На 24-ти съм при друг доктор и до тогава мисля да слагам Бетадин. Надявам се до тогава да ме облекчи.

# 754
Пробвах с хлябна сода, но още повече ми се стяга мястото и чак ме боли.
На 24-ти съм при друг доктор и до тогава мисля да слагам Бетадин. Надявам се до тогава да ме облекчи.
Бетадин са сериозни свещички с йод, не бих ви ги препоръчала. С тях ще си изтребите цялата еко система там.. изчакайте мнение и от Мила.

# 755
Деси е абсолютно права, Бетадин не за лактобацилоза. В смисъл - то че ще ги намали, ще ги намали лактобацилите, ама да не стане от много - никакви.
Не очаквай чудеса от 1 промивка външно със сода. То се правят няколко.
Според мен до 24-ти направи още 2-3 промивки и нека вторият АГ каже мнението си, но честно казано, то няма някакво универсално лечение. Малко проба-грешка са тия неща.

# 756
Здравейте!
С мъжа ми планираме на имаме второ детенце, отидох на АГ както редовно ходя, за да се направи микробиология и цитонамазка.
Цитонамазка: PAP II (както обикновено)
Резултат от първа микробиология:
ЛЕВКОЦИТИ: МАСОВО НА ПОЛЕ
ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ: УМЕРЕНО НА ПОЛЕ ,СУПЕРФИЦИАЛНИ
ЛАКТОБАЦИЛИ: НОРМА НА ПОЛЕ
НЕ ДАВА РАЗВИТИЕ НА БАКТЕРИИ И CANDIDA
Беше предписано лечение силвържин и флоражин, заради ЛЕВКОЦИТИ: МАСОВО НА ПОЛЕ

Резултат от втора микробиология:
ВЛАГАЛИЩНА ЧИСТОТА III СТЕПЕН: СЕГМЕНТОЯДРЕНИ ЛЕВКОЦИТИ,МНОГО ДЕСКВАМИРАНИ ПЛОСКИ ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ, ЕДИНИЧНИЛАКТОБАЦИЛИ (МЛЕЧНОКИСЕЛИ БАКТЕРИИ НА ДЬОДЕРЛАЙН ),НАЛИЧИЕ НА ИЗОБИЛНА И РАЗНООБРАЗНА БАКТЕРИАЛНА ФЛОРА.
1. НЕ СЕ ИЗОЛИРАПАТОГЕННА МИКРОФЛОРА,CANDIDA SPP. (-) ОТР.

Взе се трета микробиология, защото резултатите не  са добре дефинирани.

Моля за разчитане. Реално има ли проблем или щом не се изолират бактерии всичко е наред. Искам малко повече информация, каква може да е причината за левкоцитите? Възпаление? Бихте ли препоръчали и интимен гел от които сте доволни - ползвала съм различни на Lactacid, но не съм доволна. Благодаря!

# 757
Пусни си pcr тест с цервикален секрет  за уреа и микоплазми.
Имаш намалени лактобацили и левкоцити, което е достатъчно, за да търсиш причината. Пиши пак, като излезнат рез.от третата микробиология. Макар че, в микроскопския материал достатъчно ясно е описано всичко.

# 758
Пусни си pcr тест с цервикален секрет  за уреа и микоплазми.
Имаш намалени лактобацили и левкоцити, което е достатъчно, за да търсиш причината. Пиши пак, като излезнат рез.от третата микробиология. Макар че, в микроскопския материал достатъчно ясно е описано всичко.
Здравей Café del Mar,
Излезе и третата микробиология:
(Всичко изглежда нормално) Микроскопски материал:
ВЛАГАЛИЩНА ЧИСТОТА II СТЕПЕН: ЕПИТЕЛНИ КЛЕТКИ, УМЕРЕНОЛАКТОБАЦИЛИ, ЕДИНИЧНИ ЛЕВКОЦИТИ И БАКТЕРИИ.
1. НОРМАЛНА АЕРОБНАБАКТЕРИАЛНА ФЛОРА,CANDIDA SPP. (-) ОТР.

Да настоявам ли гинеколога да направи pcr тест с цервикален секрет  за уреа и микоплазми? За инфекция ли ще даде яснота резултата?

Имам от 2021 година малка раничка на маточната шийка, но всички АГ при които съм ходила са ми казвали, че първо трябва да приключа с раждането на деца и тогава да се гори с лазер, че не е опасна и не се изисква отстраняването й. Реално синът ми забременях и го родих с раничката.

Много благодаря за помощта!

# 759
Раничките, при нормална цитонамазка и липсващи други проблеми долу, отдавна не се считат за нещо, което трябва да се "гори". Не я мисли.
Преди тази микробиология имаше ли терапия?
Много се различават резултатите. Ако си правила някакво лечение и това е актуалният резултат - добави само една хубава терапия с лактобацили вагинално и орално.

# 760
Раничките, при нормална цитонамазка и липсващи други проблеми долу, отдавна не се считат за нещо, което трябва да се "гори". Не я мисли.
Преди тази микробиология имаше ли терапия?
Много се различават резултатите. Ако си правила някакво лечение и това е актуалният резултат - добави само една хубава терапия с лактобацили вагинално и орално.
Най-странното е, че между втората и третата не е правена никаква терапия. А микробиологиите са от една и съща лаборатория - РАМУС.

# 761
  • София
Зависи кой лаборант ги е гледал -на единия му се е пишело повече и се е престарал. Определено почерка е различен.

# 762
Ох...
Това само доказва за пореден път как не можем да имаме доверие на лабораториите...

# 763
В лаборатория Рамус имат заложено какво да пише за влагалищна чистота - 1ва, 2ра, 3та и 4та степен. Тоест винаги пише едно и също при различните степени.
На мен последната ми микробиология също беше 3та степен и пишеше абсолютно същото като при теб. Без изолирана бактерия или нещо друго по-специално.
Отделно от цервикален секрет се изолира Гарднерела, та с това свързах тази 3та степен влагалищна чистота. Не ми се вярва да се получава само от липса на лактобацили.
[/quote]
Най-странното е, че между втората и третата не е правена никаква терапия. А микробиологиите са от една и съща лаборатория - РАМУС.
[/quote]

# 764
Това е система за оценка на влагалищната чистота, а не приумица на Рамус.
Според находките се определя групата на чистотата. Щом е отбелязана дадена група - значи секретът отговаря на критериите (например преобладават/липсват лактобацили; левкоцити и коки/епителни клетки без бактерии).

Общи условия

Активация на акаунт